Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

kara prizma bende kalacak, watchmen iade

1 Beğeni

Daha önce bu konuyla ilgili mesaj yazmıştım ama çok tepki çekmişti. Eğer sorunsuz bir ürün istiyorsanız mağazaya gidip, görerek, seçerek almanız gerekiyor. Ürünün etiket fiyatıyla sizin aldığınız fiyatın farkının bedeli fotoğraftaki durumdur. Tabi ki tamamen şans meselesi sağlam da gelebilirdi ürün ama kargoyla gelen bir kitabın hasarsız gelme garantisi olamaz. İnternet alışverişi yapıyorsak bu durumu göze alarak yapmamız gerekiyor. Kitap hasarlı geldi diyerek iade talebinde bulunmak hukuki hakların kötüye kullanımına giriyor bence. Kötüye kullanım derken şunu kastediyorum; mesela internet alışverişinde 14 günlük cayma hakkımız da var. o zaman birisi sürekli alışveriş yapsa ve 14 gün kitapları okuduktan sonra cayma hakkını kullansa bu da bir hukuki hakkın kötüye kullanımıdır.
demem o ki bu kitabın etiket fiyatı 140 lira. Bu parayı ödeseydiniz böyle bi sorununuz olmayacaktı.

Okuduktan sonra iade etmek suistimaldir ama diğer şekilde tüketici olarak parasını ödediğim (indirimli ya da indirimsiz) kitabın veya herhangi bir ürünün kusursuz gelmesini istemek benim en doğal hakkım. Kimse internet sitesinden indirimle etiket fiyatının yarısına alabileceği bir kitabı gidip mağazada iki katını ödeyerek almak zorunda değil.

11 Beğeni

Kusura bakmayın ama bu yorum yanlış bir yorum olmuş. Yasaların tüketiciye tanıdığı bir hakkı kullanmak niye kötüye kullanım olsun ki. Öyle bir durum olsa, yasa koyucu bunu göz önünde bulundururdu. Kaldı ki alışveriş sitesi böyle olduğunu düşünüyorsa yasa yoluna başvurabilir. Veya kitaplar ambalajlı bir şekilde gönderilebilir. Örneğin Yüzüklerin Efendisi serisini aldığımda bu şekilde gönderilmişti.
Ufak tefek hasarları olan kitapları iade etmeyebiliriz, bu doğru. Ancak arkadaşımızın fotoğraflarını eklediği kitap bayağı hasarlı bir durumda. Aynı şekilde bana gelse ben de değişime veya iadeye gönderirdim. Siz bunu yapmayabilirsiniz tabi ki, buna saygı duyarız. Son bir şey daha, kargoda meydana gelmiş hasar ile, kargoya verilmeden önce var olan bir hasar az çok ayırt edilebilir. Arkadaşımıza gönderilen kitap belli ki kargoda hasar görmemiş. Tüketiciye bu kadar hasarlı bir kitabın gönderilmesini kendi adıma doğru bulmuyorum.
Bu arada, düşüncelerimi herhangi bir polemiğe girmek için belirtmedim.

12 Beğeni

daha önce olduğu gibi yine katılmıyorum hasarlı ürünle ilgili olan fikirlerinize. satıcı hatalı olduklarını kabul ediyor ki o kitap kargolama sürecinde oluşan bir hasara sahip değil kenarı yırtılmış direkt önceden başka şekilde hasar görmüş. ben onlara özellikle sordum hatta bu sizin için normal bir şey mi diye tabii ki hayır dediler. olabilir vs de diyebilirlerdi sizin gibi.

internet alışverişinin mantığını anlayamadığınızı düşünüyorum. artık bu çağdayız ben televizyonumu da internetten alabilirim garantili olmasını ve hasarsız teslim edilmesini beklerim, kitabımı da alırım ve hasarsız gelmesini bekliyorum. bunun da hiçbir yerinde hukuki hakların kötüye kullanıldığını ya da satıcının suistimal edildiğini düşünmüyorum.

18 Beğeni
  • sonsuz × 99 ÷ 1 + 100
1 Beğeni

Mağazaların pahalı olmasının sebebi ürünlerin temiz olmasıyla alakalı değil. Amaç mağaza kirası ve çalışanların ücretine katkı yapmaktadır, katkı diyorum çünkü internetten satış yapmadıklarında yine eksik kalırlar.

5 Beğeni

Kimse 14 gün okuyayım, sonra iade edeyim diyecek kadar kötü niyetli değil.
Ek olarak internet mağazaları kusursuz ürün göndermek zorunda, bu eksik bakış açısı yüzünden internet mağazaları böyle ürünler gönderiyor.
Bilinçli müşteri bunları kabul etmez ama insanımız olsun ya, zaten ucuza aldık, yırtıkta olsa sorun değil gibi garip bir düşünce içinde.

İnternet mağazasına verdiğin paradan da adamlar %100 üzerinde kar ediyor, zararına veya hayrına vermiyorlar.

Hukuk nedir onu da bilmiyorsunuz bence.

7 Beğeni

keyifli okumlar…

Bence yanlış düşünüyorsunuz.

Ben de bu hasarlı ürünleri kimler niye alır diyordum, cevabı buldum.

14 Beğeni

Kitaplar hasarlı gelmişse tam da burada hukuki haklarımızı kullanmalıyız zaten. Kullanmayan bilinçsiz bir tüketici olmuş olur

1 Beğeni

Kitap ile ilgili değil ama alışveriş ile ilgili duyduğum bir olayı paylaşayım. Birisi bir teknoloji marketinden bir ürün alıyor. Üründe bir sıkıntı var, o garip garanti sözleşmelerinin kapsamadığı bir sıkıntı. Tam hatırlamıyorum ama tüketici kaynaklı da olabilir. Neyse haliyle mağaza ürünü kabul etmiyor ve mağaza yetkilisi şunu söylemiş. “İnternetten alsaydınız iade edebilirdiniz ama buna yapacak bir şeyimiz yok.”

Olayı sadece kitapla sınırlamanız hatalı bir defa. Misal cep telefonu olsun ürün. İnternette mağazada alabileceğinizin çok altında alabiliyorsunuz. İnternetten aldığınız çizik, köşesi vuruk gelse sizin mantığınız ile zaten internetten ucuza aldım, böyle kabulüm demek gerekiyor.

Daha önce arkadaşların da belirtiği gibi internette ürünlerin ucuz olması fiziksel bir dükkan alanı, bu alanın kirası, stopajı, çalışanları, vergisi vs gibi kalemlerin büyük kısmının ortadan kalkması veya daha düşük düzeyde olması. Bundan dolayı internette aynı ürünler fiziki mağazalara göre indirimli oluyor.
Yoksa internetten ucuza alıyorsan hasarlı ürüne katlanmak gerekiyor diye bir mantık söz konusu değil.

3 Beğeni

Mesafeli satış sözleşmesinden dolayı dediğiniz doğru. Mağazadan görerek alındığı için bu hak ortadan kalkıyor.

1 Beğeni

Hocam şözimin full taranmış halini bana da atabilirmisiniz ? Bende bayıldım poster yapıp duvara bile asabilirim. Teşekkürler

1 Beğeni

Diğer başlıkta söylediğim gibi, korona olayları bitince unutmazsam atacağım, unutursam hatırlatırsınız… Şuan scannerdan da, kitaptan da farklı şehirdeyim :sweat_smile:

2 Beğeni

Cayma hakkının istisnası olarak şu bilgiyi bırakıyorum;

• Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

Poster yapacaksanız görseli hazırlayan sanatçının kendi sitesinde paylaştığı görselleri kullanabilirsiniz.

11 Beğeni

Hocam çok teşekkür ederim