Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Şu seri benim de aklımı çelmiyor değil. Paylaşmayın artık yeter. :smiley: :smiley:

1 Beğeni

zaman çarkı tam olarak ne biri anlatabilir mi?

Teşekkür ederim.
@SJack Ben her fantastik okuyucusunun kitaplığında yer bulması gereken bir seri olduğuna karar vererek aldım. Yüzüklerin efendisi gibi her zaman kitaplığımda kalmalıydı. Aslında tek tek alarak yeni baskı bekleme heyecanıyla biriktirmek daha zevkli, fakat bu şekilde 10 yıla anca tamamlanacaktı. :sweat_smile:

1 Beğeni

Karton kapak almaya başlamıştım ben. İkinci kitap çıkmadı hala baksana seri ne zaman tamamlanır kim bilir yaptım bir delilik ama değer :smiley: şimdi stretch film ile sarıyorum.

Not: Sana da istediğin Asimov ayraçlarından gönderirler umarım bende 10 tane Gaiman çıktı :smiley:

1 Beğeni

Göndermezlerse ortalık karışır. :smiley: :smiley:

1 Beğeni

Nasıl sarıyorsunuz yahu? Ben düşündüm fakat sonra okumak açamam, sararken cildini yırtarım diye vazgeçtim. Birkaç örnek görsel eklerseniz ben de tekrar fikir değiştirebilirim. :slight_smile:

1 Beğeni

Benimkiler genelde böyle.

10 Beğeni

Ama olmaz ki böyle. Malum karantina günlerinde tüm kitaplığı indirteceksiniz bana. :sweat_smile:

:smiley: :smiley: :smiley: Biz geleceği öngörerek kitaplarımızı koruduk en baştan.

2 Beğeni

Naylona sarılmış kitaplar çok kötü gözüküyor. Açık ve net yazdım ama düşüncem bu şekilde. Bir de kitap yani bu sonuçta ömür boyu sıfır gibi duracak hali yok ya.

13 Beğeni

Marketten veya annenizin mutfağından bulabileceğiniz strech filmi alıyorsunuz. Kitabı ortalayacak şekilde koyuyorsunuz. Sonra sağından solundan çekiştirerek birleştiriyorsunuz uçlarını. Birleşen yerler kitaplıkta görünmeyecek yere denk gelirse daha güzel olur. Bknz. @SJack :smiley:

3 Beğeni

Ben ise kitaplarımı buzdolabı poşeti ile kapladım. Sadece kitabın arka tarafı biraz kötü görünüyor, onun dışında harika oluyor bence. Kitaplıkta kötü durmuyor. Biraz zamanımı alıyor kaplamak, ama değiyor :slight_smile:

@hunter, :slight_smile: tabi o şekilde de kaplamak mümkün ama bu kez kitap kapağının iç tarafında bant izi kalıyor. Okumak mümkün, ama tozdan korumak mümkün olmuyor. Benim amacım tozdan korumak.

Aslında bununla ilgili bir başlık vardı, ama konu burada açılınca devam etmiş olduk :slight_smile:
Yetkili arkadaşlar mutlaka ilgili yere taşıyacaklardır iletileri.

4 Beğeni

Kısacık bir soru soracağım: Kitapları neden streç film veya türevlerini kullanarak sarıyorsunuz? Korumak için demeyin lütfen. Okurken öyle mi okuyorsunuz?

1 Beğeni

Tozdan korumak için kullanıyorum buzdolabı poşetini. Zira evim biraz fazla toz alıyor. Kitaplığım da kapaklı değil şu an için. Cam kapaklı bir kitaplık alırsam muhtemelen bu uygulamadan vazgeçeceğim. Geçici bir çözüm benimkisi. Okuyacağım kitabın poşetini açıyorum, kitap bitikten sonra tekrar kaplıyorum. Ben size bir şey sorayım: o şekilde okumak mümkün mü sizce?

2 Beğeni

Bende bir an eski okul kitaplarını kapladığımız gibi kapladınız sanmıştım. Okumakta mümkün olurdu o şekilde. :sweat_smile:

1 Beğeni

Son 3-4 sene öncesine kadar ben kitaplarım korumak için şeffaf kap ile kaplıyordum, sonra baktım her kitap zaten 15-20 yıl için de kitapları kaplasam da kaplamasamda yıpranıyor, cilt araları açılıyor, sayfalar sararıyor vs. kaplamayı bıraktım.

3 Beğeni

Yıpranmaması imkansız zaten kağıdın bozulma sürecinden kaynaklanıyor o da. Kitaplığımı boşaltıp düzenli olarak temizlemeyi seviyorum o yüzden çok toz derdim yok. Aldığım tek önlem, şuanda olduğu gibi, evden uzun süre ayrı kalacaksam kitaplığı çarşafla güzelce kapatıyorum.

3 Beğeni

Bir insan niye aynı kitaptan 25 tane alır ki :roll_eyes:
Sitelerin böyle fırsatlarda kitapları 1 adet olarak sınırlandırması lazım ki daha fazla insan faydalanabilsin diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Doğru söylüyorsunuz artık ticaretini mi yapacak bilemiyorum :grinning:

Şu siparişi göndermiş olmaları çok üzücü gerçekten. Kızdım…

3 Beğeni