Gerçek olamayacak kadar güzel bir kampanyaydı. Bir de tutmadı ikide de tutmadı üçüncü de tutar umarım.
Bunun yeri burası değil belki ama bu söz beni master yıllarıma götürür.
2008’de bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisans tezimi “Yapay Zeka ile Finans Gelecek Değer Tahmini” üzerine yapıyordum. O dönem tez danışmanımla birlikte onlarca test yapıyor, sonuçları da hocama sunup model geliştiriyorduk. Tabi yapay zeka 12 sene önce şimdiki kadar gelişmiş değildi, keza kullanılan makineler de. Neyse, ben yine testlere devam ettim, güzel sonuçlar da aldım. O sırada hocam sanırım yurt dışındaydı, ona sonuçları büyük bir heyecanla, “yırttık abicim yırttık” modunda mail attım. Hocamdan gelen yanıt:
“isos81, sonuçlar çok güzel, hatta, doğru olamayacak kadar güzel. O yüzden, nerede hata yaptığını görmek için kodu tekrar incele”
O gün bugündür bu söz beni 2008’e götürür. Bu da böyle bir anımdır. ![]()
Sahte Bellek ve Mitolojinin Gücü’nü Idefix’den, Dünya Sinema Tarihive Dilin Tarihi’ni Kitapbulut’dan aldım. Kitapbulut’dan ilk alışverişim oldu, memnun kaldım, bir problem çıkmadı. Dedikleri zamanda temin edip kargoladılar ve kitaplarda bir problem yok.
Elimdeki kitap bitince eğer unutmazsam Sahte Bellek’e başlamayı düşünüyorum.
Evet önerebileceğim benzer kitaplar mevcut. Ama hepsi Sürü ve Limit kadar kalın değiller
Günümüzde veya yakın gelecekte geçen bilimsel kurgu diyebileceğimiz okuduğum kimi kitaplar var.
Okuduklarım:
-
Olasılıksız-Adam Fawer. Bu kadar çok konuyu aynı potada nasıl eritmiş… Okuduğumda çok şaşırtmıştı.
-
Empati-Adam Fawer. Aynı yazarın bir diğer kitabı. Bu da bence iyiydi.
-
Zik Zak- Jose Carlos Somoza. Sicim teorisinden beslenen, iyi bir gerilim kitabı. Baskısı tükenmiş ancak Nadirkitapta uygun fiyata bulabilirsiniz.
-
Neanderthal Parallax Üçlemesi- Robert J. Sawyer . Burada da paralel evren, bilinç nedir, neandertaller nasıl insanlardı vs üzerine iyi kafa yorulup yazılmış bir seriydi.
-
Marslı- Andy Weir. Bir Malzeme Mühendisi olarak okuduğum kimi yerler “Gerçekte olsa aynen böyle olurdu” diye düşünmeme sebep olmuştur.
Okumadığım ancak kısmen bilgi sahibi olduğum burada konuya uyumu açısından bahsedeceğim kimi romanlarda mevcut.
-
Artemis- Andy Weir. Marslı’nın yazarı. Yine benzer bir konsept ile yazdığını düşünüyorum
-
Sistem- Karl Olsberg. Yapay zeka hakkında. Okuduğum yorumlar siber güvenlik açısından veya yazılımlar hakkında verdiği bilgiler için gerçeğe yakın deniyordu
-
Tanrı Formülü-Jose Rodrigues Dos Santos. Fizik teorileri ve birazda tarih hakkında.
-
Papağan Teoremi-Denis Guedj. Bu kitap bilimkurgu değil ancak matematik ve polisiyeyi iyi birleştirmiş sanırım.
Buradaki kitapların hiçbiri aslında Sürü kadar kalın değil ama ince de sayılmazlar
İyi okumalar dilerim.
Anlattığınız anı beni de Westworld 3. sezona götürdü.
Dizide iki kardeş Rehoboam adlı yapay zekayla borsada doğru tahminler yapıyorlardı. Sonrasını anlatmayım 
Çok teşekkür ederim,zahmet edip uzun uzun yazmışsınız.Hepsini not ettim,Marslı konusunda biraz ön yargım vardı ama yazınızdan sonra sanırım ona bir şans verebilirim
Özellikle Zik Zak’ı merak ettim,sağolun tekrar 
Ne demek… Biraz ilgi alanıma girince kendimi durduramadım yazdım da yazdım
Tekrardan iyi okumalar 
Nasıl bir kitap olduğunu bilmiyorum ama içeriği zengin ve kısa kısa bilgiler içermesinden dolayı hoşuma gittiği için aldım.
Alfa’nın Anne Karenina ve Savaş ve Barış baskısı müthiş…
Erkek arkadaşımla girdiğimiz iddia sonucu kazanmış olduğum kitaplar:))
Gün güzelleşiyordu… Eksiklerimdendi bu kitaplar, karlı bir gün oluyor.
Frank Schatzing’in bu iki kitabı ilgimi çekti. Sanırım ikisini de alacağım. Az önce baktım fiyat olarak Kitapyurdu uygun görünüyor. Siz nerden kaç TL’ye aldınız?
Ben BKM üzerinden 15/100 kuponuyla 36 tlye aldım,Kitapyurdu üzerinde fiyatı 35.60 daha uygun,tavsiyem tükenmeden oradan alın.Dune ile birlikte Limit’de hasarlı gelmiş benim,bu yüzden ikisini iade edip tekrar Kitapyurdundan alacağım… 
Evet ben de baktım en uygunu Kitapyurdu. Fakat Kitapyurdu ile ilgili tek tereddütüm, son zamanlarda gönderdikleri kitaplar hasarlı oluyor. N11’de de 38 küsurmuş her biri. Bakalım artık birinden veririm siparişi
Ben fiyatların durumu,kargo vs nedenlerde 1-1.5 yıldır birkaç istisna hariç Kitapyurdu üzerinden kitap almadım ama forumda birkaç kez denk geldim hasarlı kitap olayına,turbojet mi hatırlamıyorum kendi kargoları iyi duruyor 
Tek diyebileceğim BKM hariç her yerden alın ama bence son tercihiniz orası olsun…3 Kalın kitabı uyduruk poşete koyup göndermişler,Hepsiburada dahi daha iyi.
Bkm mağdurlarından biriyim
bir daha asla alışveriş yapmam
İstediğim özel edisyonları aldım ve sanırım son ateş ve kanı ben almış olabilirim.2021 hazirana kadar kitap satın almayacağım umarım.
Ben de yine boş durmayıp Bursa sahaflarını talan ettim ve ortaya şöyle bir tablo çıktı. Sadece Kuyucaklı Yusuf BKM şubesinin 5 lira kampanyasından, diğerleri sahaflardan. Aşağı yukarı her biri 6-7 tl civarına denk geldi. Aşırı uygun.
Hatırlatırım
(20 karakter)