BÜYÜNÜN RENGİ kitabının arka kapak kısmında kocaman bir harita var. Ben okurken fark etmiştim. Belki sizin de haberiniz yoktur. Çerçeveletip astıran çok arkadaşım oldu. Forumda, o kadar da sormuştum, yinede unutmuşum.
En son 1 ay önce falan, o da ailemin yanındayım diye, alışveriş yapmıştım. Hem diskdünya okumaya başladığımız için, hem de merak ettiğim kitaplar biriktiği için bir alışveriş yaptım. İlknokta siparişim henüz elime ulaşmadı, o da ulaşınca uzun bir süre yapmayacağım diye umuyorum.
Kitaplar amazon ve Kitapyurdu karışık. Serçe hariç hasarsız, onda da kapakta bükülme var biraz (amazondan almıştım) İlknokta siparişimi epey önce vermiştim, Ted Chiang’ler geç temin edildi (ithakilerin yanına eklemek için İlknoktadan almıştım), yeni yola çıktı bu yüzden. Terry Pratchett’ları ise normalde kidega’dan sipariş etmiştim ama haftalar geçmesine rağmen kargolanmayınca, iptal ettim, amazondan söyledim.
Yine bir iade yolu gözüktü. Hayır yani çok mu zor görseldeki ürünü göndermek veya değiştirmek. Takım olmasa dert etmezdim ama uyumlu olsun diye aldığım kitaplarda sorun çıkınca deliriyorum🤦♀️
Olan
Aslında Planetary normal boy, bizimkilerin bastığı ve Türkiye baskısı dedikleri normal bir çizgi romana göre küçük Baskı maliyetleri vs diyorlar ama basan da basıyor o yüzden anlam veremiyorum bu küçük boy basma işine. İşin kötüsü YKY orjinal basıyordu diğer yayınevleri uyumlu olsun falan deyince onlar da bazı yeni baskılarda küçük boya geçiyor.
Ciddi bir Asimov okuması yapmayı planlayarak aldım. Fakat kitabın fiziksel yapısı inanılmaz kalitesiz. Kapağı koruyan jelatin bile yok. Fiyatının kendi ülkesinde aşırı ucuz (9.99 pound) olmasına mı bağlamalıyım acaba?
TTK son siparişim geldi ve yine hasarlı bir kitap…Hiç beklemiyordum ama 2 hafta arayla bu ikinci hasarlı TTK siparişim oldu.Bir süre ara vereceğim,Bizans Devleti Tarihi oldukça hasarlı geldiği için onu direk iade edeceğim,diğerleri şükür sıfır hasarla geldi
Kanuni Sultan Süleyman Adına Basılan Sikkeler 3 TL olmasına rağmen hem ciltli hem şömizli baya şaşırdım.
İlknokta siparişim de sonunda elime ulaştı. Hasarsız geldi, bir adet not defteri ve ayıraçlar da hediye. Yeni bkk, children of time, lem kitapları, weinbaum gezegen serisi 2 veya Leo Perutz (ve de Bulgakov tabii @isos81) olmadığı müddetçe yeni sipariş yok (tabi bunlar çıkınca yanlarına halka dünya eklenecek )
Hepsiburada nın gönderimi sıkıntılı değil mi özellikle ciltli kitaplarda sıkıntı olmaz mı? Bende tamamlamak istiyordum ancak direk kargo poşetine koyup gönderiyor demişlerdi o yüzden almak istemedim.