Gençlik Bakanlığından İki Şehrin Hikayesi kitabını aldım. Sayfa sayısı 311 biraz az geldi. Acaba kısaltılmış metin mi? Bilgisi olan var mı?
Şimdi elimdeki Can Yayınlarından çıkan İki Şehrin Hikayesi’ne baktım da 462 sayfa imiş. Kitabın boyutundan kaynaklı diyecektim bakmadan önce ama bu kadar fark sadece boyutla oluşmaz diye düşünüyorum. Tahminimce kısaltılmış metin olma ihtimali yüksek.
İş Bankası baskısına sahibim. 504 sayfa (son birkaç sayfada serideki diğer kitaplar yazıyor).
Punto;
Umarım anlaşılıyordur.
@Saralondes Punto biraz küçük, umarım puntodandır da kısaltılmış metin değildir.
Ben biraz yakından çektiğim için de büyük gözüküyor olabilir. Umarım sizinki puntodan kaynaklıdır. 
Puntonun küçük olmasının yanı sıra satır aralığı da çok sık. Sayfadan tasarruf etmek için böyle tercih etmişlerdir, zaten aşırı kalın olmayan bir kitabı kısaltmaya uğraşmazlar gibi geldi bana. 
@taurenim Detaylı inceleyince bana da öyle geldi. Sonuçta vergilerimizden üretilen kitaplar, böyle ince tasarruf hamleleri görmek çok güzel. 
Aytmatovlar çok güzel duruyor, ben ilk kitapla kısa süre önce vira bismillah deyip okumaya başladım. Bu yıl bitmeden Aytmatov’un tüm eserlerini bitirmeye çalışacağım, size iyi okumalar. Attığınız fotoğraf beni daha bir şevklendirdi. 
Teşekkür ederim. Daha önce Gün Olur Asra Bedel kitabını almıştım Aytmatov’un. Bu üç kitapla beraber oldu dört. Keşke böyle bir indirim yakalamışken diğer kitaplarını alsaydım, Toprak Ana’yı ve diğerlerini… Neyse artık bir dahaki alışverişte alırım kalanları 
Aytmatov gerçekten de çok değerli ve iyi bir yazar.
Ben Toprak Ana kitabına başlayalı 3-4 gün oluyor yavaş okuyorum. Bitmek üzere ve gerçekten kalemini çok sevdim, kesinlikle tamamlayacağım bir külliyat.
2019 sonu olması lazım, Ötüken kendi sitesinde çok güzel bir indirim yapmıştı ama kitap alamamıştım. Keşke kısa vadede şöyle güzel bir indirim yapsalar.
Çılgın bir Neil Gaiman hayranıyım. İthaki’nin seneler önce tek kitapla yarım kalan Ara Dünya macerası yeniden başlar başlamaz bugün aldığım ilk kitap Ara Dünya oldu. Serinin devamını da heyecanla bekliyorum.
Idefixten pazartesi günü sipariş vermiştim 10 kitap. Daha önce yaşamadığım için kutuyu açma gereği duymadım alırken ama iş yerine geldiğimde kutudan 8 kitap cıktı. Bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? Kutu biraz yırtıktı ama içinden düşme olasılığı yok gibi birisi içinden kasıtla almadıysa. Daha öncede ilk nokta böyle bir şey yapmıştı faturada tam görünürken içinden 8 kitap eksik çıkmıştı. O zaman eksik kitapları gönderdiler bu olayda da gönderirler mi?
Idefix, eğer temin süresi uzayacaksa kargoları bölüp gönderebiliyor. Büyük ihtimalle 2 kitap temin aşamasındadır. Hesabınıza girip kontrol ettiniz mi?
İdefix eğer kitap/kitapları temin edememişse ve eksik kitap göndermişse bunu size hem mail yoluyla bildiriyor, hem de faturada belirtiyor. Fatura ve maili iyice kontrol edin, eğer belirtilmemişse iletişime geçip durumu izah edin.
Fatura ve mailde tam 10 kitap görünüyor.
Hesabınıza girip “Siparişlerim” kısmına bakarsanız, hangi kitapları kargolamışlar görürsünüz. Eğer 2 kitap temin aşamasında ise Idefix onu ayrı bir kargoyla gönderir, tabi temin edebilirlerse.
Yok hocam bu farklı bir durum. 10 kitap kargoya verildi diye mail geldi daha önceden. Mail attım idefixe bakalım nasıl sonuçlanacak. Kutuyu açmadan teslim almam bu durumu etkiler mi onu merak ediyorum.
Kitapyurdundan sipariş ettigim teslimat noktası siparişlerim;
Cam Şato 2 yi de alicaktim fakat KY, 44 tl olan liste fiyatı 59tl gösterip o şekilde indirim yapmış, KY nin bu tip “uygulamaları” son dönemde çok yapmaya başladı arkadaşlar dikkat edelim.
Bu durumun Kitapyurdu ile ne alakası var, nasıl bir “uygulama” içindeler, hiç anlamadım. İdefix’te de kitabın etiket fiyatı 59 TL.
Yayınevi zam yaptığında yeni fiyatlar ilk önce İdefix, KY ve D&R gibi en büyük satıcılarda değişir; belki 3-5 gün belki de birkaç hafta sonra diğer satıcılar da yeni etiket fiyatına geçiş yapmaya başlarlar. Genelde bu durum böyledir. Kitapyurdu veya İdefix’in elinde veya yetkisinde olan bir şey değil bu.