Sendeki bu idefix sevdasını ne yapacağız bilemiyorum.
Ben de hemen Amazon’a baktım da kalmamış o kitap. D&R mağazasında olsaydı gidip alayım diyecektim, neyse artık bir ara başka bir alışverişte eklerim sepetime. Size keyifli okumalar.
Aynen idefix’te adam seçiyor sanki. Benim kargolar inanılmaz özenli ve çabuk geliyor depoları taşındıktan sonra. (Nazar değmesin)
Seçiyor bence. İki hesabımdan 2 ayrı sipariş verdim. İkisi de alfa yayınlarından. Biri 3 gün önce geldi diğeri yani 3 yıllık hesabımdaki halen siparişiniz hazırlanıyor durumunda
Ücretsiz kargo sınırı, indirim kuponu sınırı derken fark etmeden sınırları geçiyoruz aslında. Okuyacak kitaplarım var ama biliyorum ki bu fiyatlar sabit kalmayacak. Mesela geçen d&r’dan sepet yaptım. Dune Sapkınlarını eklemeyi unuttum. Sadece üç gün sonra fiyat üç lira zamlandı. Öyle bir kısır döngü ki aldığımda indirim kodunu bilmiyordum, uygulayamadım. Kitaplar hala gelmedi ama iptal edip sepeti yeniden de alamıyorum. Çünkü uzun süredir aradığım bir kitabın son kalanını almış olabilirim, emin değilim kalmadı deyip iptal de edebilirler. (Kendime az söylemedim zamanında alsaydım şimdi bu kadar uğraşmazdım diye.) İşte böyle bir ortamda kitap almamak sıkıntılı oluyor. Almak da bütçeye zarar. Peki ortasını nasıl bulacağız bu durumun?
Ekleme: Akşamdan sabaha d&r’da bekleyen sepetteki ürünlerin fiyatı kırk lira artmış. Şimdi kuponla bile eski kuponsuz durumdan daha zamlı. Siteler bir döviz kuru sayacı koysunlar sayfalarına, ücretleri de Türk lirası cinsinden yazmasınlar. Ücretlerini yenilemek için uğraşmazlar hiç olmazsa.
İdefix Bikame görünce dayanamıyorum
@alper çok değil İdefix ve kankası ve Bkm
Babil, Eganba, Yordamkitap, Alfakitap, Kidega, Kitapsepeti, Kitapkolik, İlknokta, Amazon, Domingo kendi sitesi vs daha sayabilirim baya severek kullandığım siteler bunlarda nadir sorun yaşarsın yaşasan da karşında çözebilecek insanlar bulursun Hem de daha önce de paylaşılan inceliklerde.
Ama idefix
Amazondaki Brandon Sanderson’un ELANTRIS kitabını son zamanlarda alan oldu mu? Burada Arkadaş baskısı gibi gözüküyor. Şuan bu baskı başka hiç bir yerde yok. Akılçelen baskısı var diye biliyordum ama o da her yerde tükenmiş gözüküyor. Amazondaki bu baskının indirimsiz fiyatı Akılçelen’in fiyatı olan 53 tl ile aynı gözüküyor.
Kitabı alan olduysa hangi versiyon geliyor?
ISBN sorgulatıldığında Akılçelen baskısı çıkıyor, belki bu yardımcı olur.
Akılçelen geliyor. Ben zamanında bizzat kendim almıştım.
1 alana 1 hediye kampanyasında Elantris ve Savaşkıran almıştım. Arkadaşların dediği gibi ikisi de Akılçelen baskısı olarak geldi.
Yky kare sanat serisi baskısı olmayan kitaplar Hepsiburada’da 18₺-25₺ arasında sahaflar 100₺-350₺ arasında adedini satıyorlar severek almaya çalıştığım bir seri tavsiye ederim

Geçen sene, baskısı olmayan 30-35 tane kitap sipariş vermiştim Hepsiburada’dan. Haftalarca beklettikten sonra temin edilemedi diyip sıyrılmışlardı işin içinden.
Şah ve Mat, Alamut Kalesi, Sarayın Esareti, Women İn Love, Muhteşem Gatsby, Melekler ve Şeytanlar, Cennetimden Bakarken. Tepedeki Ev ve son olarak da Çirkin Aşığı…
Son 4 tanesini sahaftan aldığım için ayrıca değerliler benim için:)
Amazon’dan aldığım “Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk” kitabı geldi. Biraz inceledim baskı ve içerik olarak çok beğendim. Kutulu, kitap bez cilt ve kağıdı kuşe galiba.
Diğer kitaplar ile ebat karşılaştırma:
Nutuk’un hepimizin bildiği meşhur girişi." 1919’un 19. günü Samsun’a çıktım."
Halaskargazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük önem verdiği ve Nutuk’da anlattığı Yahya Kaptan olayına ilişkin bölümlerden olan sayfaları aşağıda paylaşıyorum.
Yahya Kaptan İşbirlikçi İstanbul hükümeti ve İTC devamcılarının kurduğu Karakol Cemiyetince tertiplenen tezgah ile katledildi.
Yahya Kaptanın katledilmesine ilişkin Hasan İzzettin Dinamo’nun Kutsal Savaş kitabında olan anlatısından çok etkilenmiştim. Yine Yahya Kaptan ile ilgili merak eden olursa yıllar önce kitapçılarda baskısı olmayan ama Kocaeli Belediyesinden istediğim ve gönderdikleri Şener Aksu’nun Yahya Kaptan’ı anlattığı kitabı öneririm.
Nutuk’da ilgili bölümden bazı sayfalar.