Anladım, çok teşekkürler paylaşımınız için. Çeviride gerçekten sıkıntı yok gibi görünüyor ama asıl sıkıntı cümlelerin uzunluğu sanırım, aşırı dikkatimi dağıtıyor. Benim bahsettiğim kitapta da böyle uzun uzundu. Demek ki çevirmen cümle yapısını olduğu gibi alıyor.
Ancak Türkçede fiil sonda olduğu için o uzun yan cümlelerden sonra özneyi unutup bilgileri algılayamıyordum. İngilizcede özne ve yüklem yan yana olduğu için takip etmek daha kolay sanırım.
Anlatmak istediğime bir örnek buldum şimdi kitaptan:
Böyle bilgi içerikli metinlerde cümleler yer yer ayrılıp erek metinde daha kolay bir okuma sağlanabilirdi belki ama demek ki yayıneviyle böyle anlaşmışlar. Umarım siz keyif alarak okursunuz, tekrar teşekkürler.
Aras ile geldiği için endişelenmiştim ama neyseki kitaplarda ezilme bile yok. Sadece Kızıl Kahkaha’nın kenarları ayrılmış ama düzeltilebilir.
Ayrıca Saki’yi de @agape 'ye güvenerek aldım.
Hesabınıza yine hediye çeki olarak tanımlanır. En azından benim bilgim bu yönde.
Eğer bir sorun oluşmamışsa bu tanımlamayı hemen yaparlar. Eğer tanımlanmamış ise müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Tabi önce hesabınızı kontrol edin.
Az önce müşteri hizmetlerini aradım da stokta olan kitabı niçin göndermediklerini sordum. “Stoklarımız ara ara güncelleniyor, şu an kontrol ettiğimde stokları tükenmiş durumda, bu yüzden iptal edilmiş” dediler. Üstelik bahsi geçen kitap sitede görünüyor hala. Hediye çeki olarak tanımlanacağını ancak zaman veremediklerini söylediler. Saçma geldi bana, madem hediye çekine iade yapılacak, neyi bekliyor olabilirler ki acaba? Bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim.
Ulaşma konusunda bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Aramalara hemen yanıt veriliyor. Siz mail yoluyla mı iletişime geçiyorsunuz? Ben hiç mail göndermediğim için soruyorum.
Mail, Instagram, Twitter. Bugün artık dayanamayıp aradım, ulaşmasına ulaştım da problemi çözmemeleri tuhafıma gitti.
Edit: Şimdi kontrol ettim, kitabın ücreti kadar hediye kartı tanımlanmış.
PTT’nin kitaplarda uyguladığı indirim bitti mi, bilgisi olan var mı?
Bir arkadaşım kitap kargolamaya gitmiş. Kendisine kampanya bitti denmiş 28 tl kargo ücreti alınmış… O mu bir yanlışlık yaşadı, gerçekten kalktı mı, merak ettim.
Aslında kampanya devam ediyor. Bazı şubeler gönderiyor, bazıları zorluk çıkarıyor. İş ticari olarak suistimal edildiği için okul adresli olmayanları ya da 1 desiden fazla olanları göndermiyor bizim burada ki şube.
İthaki, neden böyle bir boy farkıyla bastın bu çizgi romanları? Epey üzdü beni. Tom Gauld’ın diğer çizgi romanlarını da basmalarını umuyorum yine de güzel görünüyorlar. Golyat’ı bugün satın aldım Yıllardır ilk defa fiziksel kitapçıdan alışverişim oldu. D&R’a direkt kendi elimle para kazandırmamak için banka puanı ile satın alındı.