Son Aldığınız ve Sipariş Listenizdeki Kitaplar

Ya bizimkiler beni gebertir zibilyon tane koliyi eve sokmaya çalışırsam. :face_with_head_bandage:

Az önce konuştum amazon ile neden böyle yapıyorsunuz, benimkini tek kolide gönderebilir misiniz diye. Depoya biz karışamıyoruz, sebebini de bilmiyoruz cevabını aldım.

7 Beğeni

Evet her kutuda 1 kitap var. Kendimi servet harcamış bir alışverişkolik olarak hissettim bu kadar koli görünce. Kuryelerin ne düşündüğünü Allah bilir.

@Bjork Ben kutuları ya kullanıyor ya da bantlarını söküp istifleyif çöp kenarına bırakıyorum geri dönüşüme katılması için. Ancak neresinden tutarsak tutalım israf. Kutu israfı, içine koydukları kağıt israfı, barkodlama taşıma dağıtma iş gücü israfı.

@Erato teşekkürler. Yok ben zararda değilim aslında. Kutu açma heyecanını 17 kez yaşattılar bana sağ olsunlar.

9 Beğeni

İyi okumalar. :upside_down_face:

Neden böyle bir yol seçmişler ki ? Nereden baksanız herkes zararda.

1 Beğeni

Kimse zararına iş yapmaz. Elbet vardır bir bildikleri. :smiley: Tek zarar görenler kuryeler ve depodakiler.

2 Beğeni

Bir zamanlar Operasyon sorumlusu olduğum birkaç firmada hem biz hem kuryerlerimiz böyle şeyleri severdik ama aktarma ve genel müdürlük çalışanları sevmezdi.:slight_smile:

Genel müdürlük, aktarma, şube, şube kuryesi sevmez ama acente, acente kuryesi sever böyle şeyleri.

2 Beğeni

En alttaki kutuda da mı bir kitap vardı gerçekten?

1 Beğeni

Merak ettim neden seviyordunuz böyle şeyleri? Bu arada hesap sormaya veya yargılamaya çalışmıyorum gerçekten merak ettim.

Bana da aynı şey oldu bi tane eksik geldi sandım o da bi yarım saat sonra geldi

38 Beğeni

Tam booktuberlık fotoğraf.

“BÜYÜQ AMAZON ALISHVERİSHHİİİİ. Arkhadaşlar meraba, bugün tam 450 kitap aldım. Şindi hepberaber okumayacağım kitaplara bakalım…”

28 Beğeni

amazon shipping
Siparişime baktığımda bu notu görüyorum. Böylesi benim için de iyi ama sipariş verirken bir tercih butonuna falan bastığımı hatırlamıyorum. Henüz kargolanmış bir kitabım yok.

2 Beğeni

Sistem otomatik yazıyor o şekilde. Benim kargom da çarşamba teslim edilecek şeklinde görünüyor ve yola çıkmadı. Pazartesi yollarlar diye düşünüyorum. Büyük illerde olmayınca Prime’ın kargo avantajı da kayboluyor. :sweat:

1 Beğeni

Birçok nedeni var. Örneğin tek bir adrese 1 adet değil 10 adet kargo paketi bırakıyorsun ve buunun kargo birim açısından parasal yönü var ayrıca günlük , haftalık, aylık sonuçlandırılmış kargo oranında teslimat oranının yüksekliği, firmalara göre değişir elbette ama örneğin benim çalıştığım 3 firmada belirli teslimat oranları ve ilk gün teslimatlar da kargo birim fiyatının acente ve kuryeye yansımasının yüksekliği vs. Bölge birim çarpan oranı da var ama köy, kasaba olmadıkça o çok etkilemezdi.

3 Beğeni

Kastettiğim o değildi; herkese ayrı ayrı paketlerde yollanmış, benim siparişimde az teslimat olacak şekilde yazıyor. Acaba tüm kitapları tek pakette göndermeye çalışırlar mı diye yazmıştım.

Bence çalışmazlar. Az teslimat olayı yüksek ihtimal herkesin siparişi için geçerlidir. Şu an depo tek tek yollamayı tercih ediyor gördüğümüz üzere. Dua ediyorum sadece umarım öyle yollamazlar diye.

1 Beğeni

Benim kargom gönderilmemiş bile. Heyecanla bekliyorum, iptal etmesinler de geç gelmesi sorun değil.

1 Beğeni

Ne zamandır aklımda olan kitapları alarak yılı kapatmış oldum. :slight_smile:

40 Beğeni

Amazon’dan Yüzüklerin Efendisi tek cilt alanlar dikkat etsin. Başka bir forumda gördüm, haritasını alıp iade etmişler o kitap da başkasına satılmış. Söylenecek çok şey var da yeri değil.
Ayrıca Amazon’un iade ürünler konusunda çok daha dikkatli ve seçici olması lazım, bu tür olaylar çoğaldı.

16 Beğeni

Haritayı alıp iade etmenin bir adı var ama forum kapanmasın durduk yere.

5 Beğeni

Şu an kendi siparişimden şüphe ettim ama ambalaj bu kadar açık değildi. Üstten ve alttan hafif yırtık vardı. Koleksiyonluk aldığım için ambalajı açmadan üstten streçleyip kütüphaneye yerleştirdim. Umarım böyle bir durum yoktur.

2 Beğeni

Bu durum şöyle mi? Başka bağımsız kargo firmalarına başvurup sertifika ve aracınla beraber kargo dağıtımına çıkabiliyorduk. Paket başına getirdiği bir ücreti vardı dağıtımını yaptığın şirketlerce belirlenen. Atıyorum örneklerde görüldüğü gibi 15 tane kitabı tek pakette götürmek yerine ayrı ayrı paketlerde götürdüm, bu bana 1 paket yerine 15 paket ücreti kazandırdı. Anlattığınız şey böyle bir şey mi?

1 Beğeni