Bu amazonda başınıza gelince problem olmuyor ama bu insanımsılar yıllardır ikinci el ürün alım satımında bunu yapmaktalar. Sahibinden vs. üzerinden satıp gönderdiğiniz ürünlerin içinden lazım olan aparatları ekstarları falan alıp, beğenmedim diyip onay vermeden geri gönderiyorlar ve hiçbir şey idda edemiyorsunuz. İkinci elde daha çok dikkat etmek lazım. Bunlar 15-20 sene önce de vardı hala var.
Amazonun bu parça kargo muhabbetini sanırım bundan iki ay önce dile getirmiştim. 6 kitaplık siparişim 5 ayrı kargo ile gelmişti. Sadece biri zarf diğerleri hep küçük kutu idi. Kutuların içinde tek başına birer tane çizgiroman gelmişti. Amazon müşteri temsilcisine konu ile ilgili yazdığımda biz birşey yapamıyoruz, depo ile alakalı diye geçiştirmişlerdi.
Ama sanırım amazon bunu hızlı gönderi yapan küçük kargo işletmelerine dayatıyor - AGT gibi. Benim ofis şehir merkezinde, evim ilçede. Ofise gelenler hep AGT ile ve hızlı geliyor. Eve gelenler MNG ile geç geliyor -1 hafta sonra falan.
Geçen %70 ile aldığım 15 kitaplık sipariş halen yola çıkmadı. Ev adresime geleceği ve hızlı gönderim kapsamında olmadığı için büyük ihtimalle geç ve tek kargo ile gönderilecekler MNG tarafından.
Bir gün sonra verdiğim tek kitaplık sipariş ise hemen ertesi gün AGT ile ofis addresine yola çıktı.
Amazon’un malum indiriminde şans eseri sepetimde kalan ve indirim bittiğinde fiyatları yükselmediği için aldığım iki kitap. Bu iki kitap da aynı üstteki arkadaşlarda olduğu gibi iki ayrı küçük kutuda geldi.
Yılın son siparişini de İlknokta’dan aldıklarımla yapmış bulunuyorum. Aslında Dune’ların beş tanesi geçen seferki siparişimden. Onları da koyayım dedim. Pangea kitaplığında da güzel bir indirim varmış. Mehmet Berk Yaltırık’ın hikâyesinde paylaşmasıyla görmüştüm. Türk yazarlarımızın fantastik romanlarına da böylelikle güzel bir giriş yapmış olacağım. Bol vize ödevli aralık ayı bittiğine göre artık romanlara devam edebilirim…
Amazon daha önce de söylediğim gibi, yıl sonu büyük indirimler yaparak kargo hedefini tutturmayı satın almış oluyor bu şekilde. 2021’de bir yerlerde “şu kadar kargoyu başarıyla ulaştırdık” tarzı bir haber okuyacağıma adım gibi eminim ama kanıtlayamıyorum.