Benimkiler de geldi. Paketleme çok özensizdi bence. Yani Harari setinin kutusunun ağzı falan böyle açık geldi. Kutunun farklı yerlerinde leke, iz ve eziklik var ama kitaplara baktım sıfır sıkıntı.
İndirimi buradan duydum hatta Harari setini almıştı birisi, ondan gördüm. Bu set bildiğim kadarıyla hiç bu kadar indirime girmemişti ve ben de bekliyordum bunu. Hemen 150 liraya tamamlayım diye sepet oluşturmaya başladım ve ardından acelesi olmayan kitapları sepetten çıkardıkça bayağı az kitap kaldığını gördüm. Döndüm kitaplığıma baktım ve daha okunacak çok kitabım olduğunu tekrar fark edince bu seti ve 50 lirayı aşsın diye Hayvan Çiftliğini aldım.
Ya bunlar depoda böyle oluyor galiba. Paketin içinde kesici bir alet olmadıkça yolda olacak gibi değil. Bende de bir kere kıvrık, bir kere de yırtık kapak geldi. Kıvrık olanı kullandım, iş için lazımdı zaten. Hafif yırtık kapaklı olanı da iade etmek istemiyordum, bir daha bulamazdım, azıcık bir indirim yaptılar. Kusurlu ürünü depolarında tutmasalar keşke.
Depoda maket bıçağıyla açarken bu hale getirilmiş. Amazon’un kargosu çok iyi, ama depo işinde sıkıntılar var. Kıvrık filan olsa o kadar sıkıntı olmazdı, ama kapak kitaptan neredeyse ayrılacak seviyede yırtık.
Homeros’un Kızı’nın editörünün siz olduğunu yeni fark ettim, güzel duruyor. Bu arada Ben Claudius’un basımı konusunda bir bilginiz var mı? Yeni baskıda tekrar Dost Körpe çevirisi mi kullanılacak yoksa Deniz Betil çevirisiyle mi basılacak? Umarım Deniz Betil çevirisiyle tekrar basılır.
Bendeki Dan Brown kitaplarını yiğenime vermiştim, pek geri getirecek gibi durmuyor O yüzden çok uygun fiyata bulmuşken İngilzice olanlarını aldım. Tanesi ortalama 25 TL’ye geldi. Brother In Arms kapaktan anlaşılacağı gibi Raistlin Tarihçeleri 2 - Silah Kardeşliği. Fiyatı 20 TL’ydi. Clockwork Orange’ı da 30 TL’ye edindim.
Teşekkür ederim. Aslında Dan Brown kitapları çok ucuz. Ciltsizleri 5-10 TL ciltlileri ortalama 30-35 TL civarı. Hatta şimdi Nadirden baktım 19 TL’ye bile Ciltli Inferno ve Lost Symbol var. Angels & Demons ile Da Vinci 10-15 TL daha pahalı diğerlerine göre.
Lost Symbol ile İnferno’yu satan bir arkadaştan elden, diğerlerini nadirden aldım. Nadirden almadan önce satıcıya mesaj atıp kondisyonlarını sorun mutlaka. Çoğu kitap depolarında oluyor direkt olarak ordan gönderim yapıyorlar. Altı çizili yerler falan olabiliyor, bazıları belirtmiyorlar açıklamada.
Yaklaşık bir ay beklediklerim geldi, amazon us dan alındı. Baskılarına bakınca asla aldığıma pişman değilim. Yabancılar gerçekten mükemmel iş çıkarıyorlar