Stanislaw Lem Kitapları

Yaaaa yeni gördüm çok sevindimmm :partying_face::partying_face::partying_face::partying_face:

3 Beğeni

Yıldız Güncesi ve Dönüşüm Hastanesi basılmadı di mi ?

2 Beğeni

İlk dört kitap basıldı diye biliyorum.

3 Beğeni

Evet basıldı. :slight_smile: 20 Karakterr

2 Beğeni

Nasıl kaçırdım :frowning:

2 Beğeni

Kapaklar ha-ri-ka !!

3 Beğeni

Stanislaw Lem hiç okumadım ama merak ediyorum. Acaba ilk kitaptan mı başlamalıyım yoksa çok övüldüğünü anladığım üçüncü kitaptan mı?

2 Beğeni

Bence felsefi yönü kuvvetli olan solaris, aksiyonu fazla olan yenilmez, bilim yönü en kuvvetli olan aden, eğlence yönü yüksek olan yıldız güncesi arasında, size en uygun hangisiyse ondan başlayınız. Diğer kitaplarını okumadım (hepsini okuyacağım tabi :slight_smile:) ama dönüşüm hastanesi bilimkurgu değil diye biliyorum. Lem kitaplarında başlangıç seviyesi bence yok, bilimkurgu seviyorsanız, hepsini okuyabilirsiniz.

13 Beğeni

Anladım. Gerçekten fikir verdi teşekkür ederim :slight_smile:

3 Beğeni

Dönüşüm hastanesi otobiyografik bir kitap onu tavsiye ederim ilk okuma için.Aden’i üçüncü veya dördüncü sırada okuyabilirsiniz çünkü içinde akılda canlandırması zor birçok betimleme var belki bu okuma zevkinizi baltalayabilir.

5 Beğeni

Olabilir :thinking: Kitap kampanyalarını yakaladıkça sırayla almaya çalışacağım :slight_smile:

3 Beğeni

Dayanamadım ve yeni kitapların ne zaman çıkacağını sordum Alfa’ya. 5. ve 6. Kitap önümüzdeki ay çıkacakmış.

6 Beğeni

Yıldız Güncesi’ni okuyan var mı aramızda? Lem’le aram pek iyi değildir ama mizahi öykülerden oluştuğu için bu kitap ilgimi çekti. Ancak çevirmeninin Sevil Cerit olduğunu görüyorum. Onun “Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati” çevirisini ağlayarak okumuştum resmen; çok kötüydü. :frowning: Bu kitaptan birkaç sayfa paylaşabilecek ve yorum yapabilecek biri varsa çok sevinirim.

4 Beğeni

Kitap yanımda değil, o yüzden sayfa paylaşmadım ama kimse paylaşmazsa akşam paylaşırım. Bir otostopçunun galaksi rehberi sever olarak, kitaptan oldukça keyif almıştım. Akıcı ve ilginç hikayeleri mevcut. Bir kaç tanesini baya beğendim. Otostopçunun galaksi rehberi’nin öncülerinden olduğu söyleniyor ama daha ciddi ve felsefi ona göre. Çeviriyle alakalı ben bir sıkıntı hissetmedim açıkçası. @SJack’in incelemesini de bırakayım buraya;

2 Beğeni

Ben daha önce kitap hakkında yorumda bulunmuştum. Kitap, Tichy adlı kahramanımızın zamanda ve uzayda yaptığı yolculukları anlatan birçok öyküden oluşuyor. İlk 5 öykü benim için tarif edilemez derecede güzeldi. Lem’in mizahi yönünü ve hayalgücünü her öyküde görmek mümkün. Yanlış hatırlamıyorsam 20 yıllık bir yazım süreci var. Bu da yazarın kariyerinin nasıl ilerlediğini gözler önüne seriyor.

Çeviri hakkında söyleyecek sözüm yok çünkü çeviri bilgim yok. Editoryal kısımda öyle aman aman hatalar yoktu sanırım. Kısacası ben severek okudum.

4 Beğeni

Yıldız Güncesi ilk 4 sayfa

Şahsen benim çeviriden anladığım pek söylenemez daha kitabı okumadım bile o yüzden yorum yapamayacağım :sweat_smile:
@mit abi karar sana kalmış

2 Beğeni

Teşekkürler hepinize :slight_smile: @SJack’in incelemesini okumuşum, hatta beğenmişim bile ama aklımdan çıkmış. Muhtemelen bu incelemeden sonra almıştım kitabı istek listeme.

Kitabın Türkçesi Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati’nden çok çok daha iyi gözüküyor. Ya çevirmen aşama kaydetmiş ya da editör iyi bir iş çıkarmış. Alfa’nın editörlüğü hakkında kötü yorumlar okuyorum forumda, bilemedim o yüzden. Neyse, çok çok teşekkür ederim hepinize tekrardan :slight_smile:

Geri kalanı kötü müydü? :sweat_smile: Kaç öykü var?

3 Beğeni

Kaç öykü olduğunu unuttum ama diğer öyküler bu ilk öykülerden daha felsefikti. O yüzden ayrı tuttum. :slight_smile:

1 Beğeni

Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati bayadır İrem Kutluk çevirisi ile çıkıyor Sarmal baskısından mı okumuştun aceba :sweat_smile:

Kabalcı baskısından okumuştum. Hayatımın en uzun ve karanlık okuma deneyimlerinden biriydi :roll_eyes:

2 Beğeni