Sürükleyici Fantastik Kitap veya Seri Önerisi

Merhabalar, daha yeni üye oldum.
Oldum olası fantastik kurguyu çok sevdim, ama kitap değil hep dizi veya film olarak tüketiyordum. Şu aralar bir kitabın evrenine dalmayı çok istiyorum, yabancı forumlarda istediğim kurguda seriler gördüm ama çoğunun çevirisi yoktu, o yüzden size sormak istedim :slight_smile: Kafamdakileri yazsam daha kolay olur sanırım.

1- Ortaçağ tarzı ama büyülü bir evren istiyorum.
2- Ana karakterin bir sevdiği kız/erkek olsun istiyorum, yan karakterlerin de olabilir, yani kitapta yer yer güzel işlenmiş romantizm olsa ve serinin sonunda herkes mutlu mesut olsa tadından yenmez.
3- Ana karakterin sıradışı bir gücü olsa, alışılagelmedik bir öğrenme yetisi olsa vs. konseptini çook seviyorum.
4- Çok şart değil ama belirsiz biten kitapları sevmiyorum, yazar hayalgücüne bırakmasın yani.
Bana bunlardan herhangi birini veya hepsini içeren kitaplar, seriler önerirseniz çok mutlu olurum. Eskiden gelen kitap okuma alışkanlığım olmadığından uzun serilerden çekiniyorum, tek kitap veya 2-3 kitaplık serilere daha sıcak bakarım sanırım. Sürükleyiciliği benim için çok önemli, sıkılırsam vizeler finaller derken yarım bırakabilirim… Onun dışında Elantris okumuştum, çok beğenmiştim. Herkese teşekkürler!

Fantastik Kitap Önerileri

Bu başlığa devam etmenize gerek yok. Yukarıdaki başlıkta 600’den fazla sayfa var. Oradan istediğiniz gibi bir kitap veya seri bulabilirsiniz.

2 Beğeni

Sanırım tüm kriterlere uyan kitap Kralkatili Güncesi 1-2.

1 Beğeni

Peki teşekkür ederim. Daha yeni olduğum için forumda bir aratmıştım düşündüğüm kelimeleri ama tam düşündüğümü bulurum belki diye konu açayım demiştim.

Yeni kitap beklemeyi sorun etmezseniz Kralkatili Güncesi dediklerinizin hepsini karşılıyor.

1 Beğeni

Sanırım 3 sene önce Rüzgarın Adı’yı satın almıştım ama 3.kitap yakın zamanda çıkmayacak diye, çok uzun zaman beklemek de pek cazip gelmediği için başlamamıştım. Onu düşüneyim madem teşekkürler.

Aslında üçüncü kitabın 2020’de çıkacağı söyleniyor ama internette 2015’te çıkacağını söyleyen eski yazılar da gördüm o yüzden pek güvenemiyorum.

Le guin’in Marifetleri kitabı 120 sayfadır, özel güçleri olan dağ kabilelerine mensup iki gencin kendilerini bulmalarını anlatan çok da tatlı bir aşk hikayesini işleyen güzel bir kitaptır. Sesler ve Güçler isimli devam kitaplarında bu iki ana karakter yan rolde olsalar da yine de etkin bir şekilde gözükürler. Benim epey sevdiğim bir seridir.

1 Beğeni

Rica ederim. Başlık büyük ihitmal o başlık ile birleştirilir.

Size önerim Zaman Çarkı veya Doğruluk Kılıcı serisi olabilir. Zaman Çarkı sabır isteyen ama sabrın karşılığını sonuna kadar veren bir seridir. Doğruluk Kılıcı ise çok kitaplıdır ama hangi kitapta kalırsanız kalın cevap bulmak için bir sonraki kitabı okumaya ihtiyaç duymazsınız. Merak ederseniz devam edersiniz, merak etmezseniz o kitap ile seriyi bitirebilirsiniz.

Bir de çok övülen Diskdünya var. Kitapların hepsi var ama daha sıra gelmedi. Onunla ilgili ise;

DiskDünya ve Terry Pratchett Kitaplığı (Diskdünya)

Bunlar kalbur üstü serilerdir. Hiç fantastik okumadıysanız Harry Potter serisini tavsiye ederim. Filmleri de olduğu için daha rahat bir alışma süresi olur.

1 Beğeni

Belgariad-Malloreon, Elenium-Tamuli: David Eddings
Gediksavaşları: Raymond E. Feist
Kara Büyücü Serisi: Trudi Canavan
Farseer Üçlemesi: Robin Hobb
Miras Döngüsü Serisi: Cristopher Paolini
Sissoylu: Brandon Sanderson

Aşağı yukarı hepsi istenilen özelliklere uyuyor.

2 Beğeni

Elantristen baslamisken ayni yazardan devam ediniz.
Sissoylu kritlerleri dogrudan karsilar.
Ortacag ortami, Siradisi gucleri olan ana karakter, Ana karakterin romantizmi, Doyurucu ve heyecanli bir son.
Zaman carki da tam uyar ama uzun seri sevmek lazim, oyleyse oncelikli tercih olabilir.
Yazarin bitirmek gibi bir derdi olmadigi icin Kralkatilinden uzak durulmali.
Baslangic kitabi tadinda olan gedik savaslari da tanima uyuyor, alismasi da kolaydir.

3 Beğeni

Brandon Sanderson’un Fırrtına Işığı Arşivi serisini siz öneririm. Evrene ve hikayesel gelişime duyarlılığınız uzun bir sürede cereyan edebilir. Fakat bu tatlı zorluğu daha önceden okuduğunuz aynı yazara ve aynı evrene sahip olan Elantris kitabına olan bilginiz ile geçebileceğinizi düşünüyorum. Sanderson’un büyüsel mekaniklerini çözmek (belki ilk başlangıçlarda) biraz zor gelse bile savaş, ilim ve büyü gibi kavramları farklı bakış açılarıyla göreceğiniz için alışma noktasından sonra size ve diğer okuyanlara keyif ve beklenti getireceği düşüncesindeyim.

İyi okumalar!

2 Beğeni

Benim akılma Witcher geldi. Ve biraz da Yüzüklerin Efendisi.

1 Beğeni