Babama üç dört ay önce telefon aldık(A17). Bir iki gün önce telefonun camında ufak bir çizik olduğunu fark etmiş(ekrana koruma taktırmamıştık). Yarım santimlik bir çizik. Telefonu evirip çevirerek baktığınızda belli oluyor, tırnağınızı hafifçe üzerinden geçirdiğinizde hissediyorsunuz. Çizik zaten orada var mıydı yoksa babam mı bilmeden bir şekilde çizdirdi bilmiyorum. Ne yapmamızı önerirsiniz? Aldığımız yere MediaMarkt’ a mı götürelim yoksa …? Böyle bir durumla pek karşılaşmadığım için yöntemleri bilmiyorum. Teşekkürler.
Keşke bir ekran koruyucu taksaydınız bilmeden de olsa çizilmiştir. Mağazaya götürün ancak uçuk bir fiyat çekebilirler. Eğer kozmetik olarak rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edilebilir.
Kozmetik olarak pek rahatsız edici değil. Sadece evirip çevirirken dikkatle bakıldığında fark ediliyor. Mağazadan sonra ilk aklıma gelen garanti kapsamında bir şeyler yapılabilir mi olmuştu aslında. Sorunun bizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmediğim için de ikilemde kaldım. ![]()
Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir diğer Microsoft Ofis alternatifi ONLYOFFICE güncellenmiş. Kullananlar ve kullanma niyetinde olanlara duyurulur. ![]()
Açık kaynak konusu biraz tartışmalı ama libre den falan daha modern bir arayüzü var. Ben libreoffice yerine yerel de onlyoffice kullanıyorum.
Bugün macbook neo isminde yeni apple bilgisayarı tanıtıldı. Amacı diğer macbooklarına göre ucuz ve düşük donamımlı olması, sadece yazı yazsan kırılana kadar 30 yıl kullanırsın öyle de bir makine. 599 dolar 26.000 TL yapıyor ama bizdeki çıkış fiyatı 38.000 abi napıyorsunuz bilgisayara da telefon vergisi mi kilitlediniz. Kolay gelsin.
En azından 29 bin olabilirdi. M2 çipli MacBook alınır bu fiyata. Iphone 15/16 modellerinde kasan işlemci MacBook da uçacak anlaşılan. Donanım olarak yine yetersiz geldi bana. M5 lerde yeni çıkanlarda konfigürasyonlar yükseldi bu bir yandan iyi oldu bir yandan da fiyat anlamında kötü oldu.
Fiyat bizim için soygun oldu. Seneye daha günceli çıkar o zaman fiyatı özelliklerini karşılayabilir. Air sınıfı en mantıklısı bizde. Sarı renge bayıldım yalnız seneye de renkler değişir.
Muhtemelen bu laptop tutar seneye daha yüksek bileşenler ve renk seçenekleri ile çıkar.
İlk ön incelemeler paylaşılmış;
Tutar ama aynı fiyata kat kat iyi m4 mini alınır ben geçen sene alıp çekmeceye attım mesela.
Çekmecede kalmasın iş yaptırın az ![]()
M1 air var sadece yazı yazdığımdan eskimiyor işte ötekini fiyatlara önlem alarak almıştım.
Bende de var ilk nesil hala tıkırında işlerimi görüyor. Sanki sonraki nesiller M1 kadar sükse yapamadı gibi. Birkaç nesil sonra yenileme zamanı gelir bize de
M1 alternatifi Neo olur diye düşümmüştüm ilerideki yapay zeka vs için daha çok güncelleme alacak çünkü, ama fiyatı bize uymadı. M1 kasası gereği çok zarif makine, neo daha kalın ama daha da küçük at çantana gez. Sadece yazı yazmak için fazlasıyla yeterliydi ama fiyat inerse düşünürüm yoksa sonraki nesli bekleyip görürüm. Böyle ![]()
Bu neo olayı özellikle de zamanlamasıyla tam bir deha ürünü gibi geliyor bana şahsen. Milletin RAM peşinde birbirini yediği, Microslop’un ‘Windows’u nasıl daha dandik hale getirebiliriz?’ diye aktif çaba harcadığı bir zamanda ucuz, alüminyum kasalı, gündelik işleri her türlü görecek alet çıkarıyorlar. Ben almam, işyerinin verdiğini saymazsak zaten iki tane M(n) cihazım var, biri M4pro; hedef kitlede değilim. Halihazırdaki hedef kitleye dokunmadan hedef kitleyi aşırı derecede genişleten bir hareket olmuş.
Ama TR fiyatı bence de saçma olmuş bir tık.
Burada fiyat endeksini uygun tutsalar yok satarlardı ancak yapmadılar. Büyük fırsattı bence. 25-26 bin batlarında olmalıydı. Sanırım işin içine vergisi girince ortaya çıkan son fiyat bu oldu.
Katılıyorum, fiyat konusunda ciddi fırsat tepmişler. Belki diğer satıcılar daha makul fiyatlardan satarlar. Türkiye’de olan bir şey pek değil bu ama ![]()
Burda aynı fiyat bandında satılan aletlerin kapağını açarken çıtırdıyor, hoparlör sesi 80’lerde yapılan telefon konuşmalarını andırıyor yahu. O fiyat bandının içinden geçen alet normalde.
Neredeyse yıllardır kendisine doğru düzgün özellik eklemeyen, yerinde sayan, bizi İE’ den kurtaran ama yakın zamanlarda da skandal yaşayıp Librewolf’ a göz kırptıran Firefox’ un görünümü değişecekmiş galiba ![]()
Firefox çok uzun zamandır kullanmıyorum ama galiba mevcut sekmeye bülünmüş sekme gelmiş, Chrome da epeydir var bu.
Sekme renklendirme gelmiş galiba. Başka da ne var bilemedim.
Yeni bir tarayıcı arayışınız varsa şu ikisi de tercih edilebilir.
Benim android de favorim bu ama windows sürümü pek başarılı değil.
Brave tarayıcısı hepsinden iyi işler görüyor. Gizlilik, açık kaynak ve anonim kalmak konusunda prensibiniz varsa ilk tercihiniz bu tarayıcı olsun.
Firefox ikinci sırayı alabilir.