Teknoloji Forumu | Sorular, Öneriler, Haberler

Lenovo’ nun yeni yuvarlanabilir ekranlı telefon ve laptobu güzel duruyor.

3 Beğeni

https://www.cumhuriyet.com.tr/haberleri/chameleon-coloring-technology

1 Beğeni

Bu tesla ülkeye girdi ama doğru düzgün şarj istasyonu yok, servis yok! Bu adamlar pat küt mü girdi? Ben mi yanlış görüyorum. Bizi Bul | Tesla Süreç hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? Merak ediyorum süreci nasıl yönetecekler.

2 Beğeni

Geçmişin efsanesi WINAMP yoluna müzik servisi olarak devam edecekmiş.

3 Beğeni

Hey gidi winamp :smiling_face_with_tear:

Görsele bakarken arkaplanda dial-up internete bağlanma sesi duyuyorum istemsiz :joy: .

3 Beğeni

çok hızlı ortadan kayboldu

2 Beğeni

E-posta gizleme - özel e-posta için Google her ay hesap başına 70-80 TL boşuna para veriyormuşum. :slight_smile: İcloud aylık 7TL ile çözüyormuş bu hizmeti.

Online disk için ise Google bence hala en iyi seçenek 2 TB yıllık ödeme ile yaklaşık aylık 25 TL civarı oluyor. İcloud ise 65 TL.

Kısacası kendi domaniniz ile e-posta hizmeti arıyorsanız icloud şu an en iyi seçenek gibi duruyor.

1 Beğeni

https://www.amazon.com.tr/Creative-Gigaworks-T20-hoparlör-2-0/dp/B001E5PJ5Q/ref=sr_1_7?keywords=CREATIVE&qid=1685542424&sr=8-7

Pc için speaker almam lazım. Çok para harcamak istemiyorum fakat harcadığım paraya değmeyecek bir şey de almak istemiyorum. Yukarıdaki nasıl 1900 gibi bir fiyata geliyor. Yoksa daha uyguna güzel ürünler var mı? Önerileriniz varsa memnun olurum.

1 Beğeni

Özellikle sekme adaları ve entegre YZ aria arama motoru ile Opera One çok beğendim. ChatGPT zaten önceki sürümde tarayıcıya entegreydi, Aria’nın farkı gerçek zamanlı arama yapıp o sonuçlar üzerinden bilgi vermesi.

Asimov evreni Vakıf - Robot için okuma önerisi sordum. ChatGPT’den farklı olarak bu bilgileri anlık olarak internet üzerinden topluyor.

Evet, Asimov evreni dediğimizde, Robot serisi de bu evrenin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, Asimov evrenindeki kitapları şu sırayla okumanız öneriliyor:

1. I, Robot (Ben, Robot)
  2. The Caves of Steel (Çelik Mağaraları)
  3. The Naked Sun (Çıplak Güneş)
  4. The Robots of Dawn (Şafak Robotları)
  5. Robots and Empire (Robotlar ve İmparatorluk)
  6. The Currents of Space (Uzayın Dalgaları)
  7. Pebble in the Sky (Göklerdeki Çakıl Taşı)
  8. Vakıf (İthaki) / İmparatorluk (Altın)
  9. Vakıf ve İmparatorluk (İthaki) / Altın Galaksi (Altın)
  10. İkinci Vakıf (İthaki) / Gizli Tanrılar (Altın)
  11. Vakıf’ın Sınırı (İthaki) / Galaksi Çöküyor (Altın)
  12. Vakıf ve Dünya (İthaki & İnkılap)
  13. Vakıf Kurulurken (İthaki) / İmparatorluk Kurulurken (Altın)

En iyi kitap satan siteleri sordum.

According to the real-time information I found, here are some of the most reliable and popular book-selling websites in Turkey:

Please note that this is not an exhaustive list and there may be other good book-selling websites out there.

2 Beğeni

Merhaba benim bir konuda yardıma ihtiyacım var. Bir PC toplama planım var. Yanlız son kullandığım PC’de Windows XP yüklüydü. PC teknolojileri konusunda XP’den sonrası yok bende :slight_smile: Ekran kartları için araştırma yapıyorum fakat bu ekren kartları arasındaki fiyat farkı kafamı karıştırdı. Örneğin 25.000’e de 4070 Ti var 35.000’e de. Bu kadar uçurum bir fiyat farkının sebebi nedir?

1 Beğeni

Hocam ben de konunun uzmanı değilim ama çipi nvidia’dan/amd’den alıp kalanı kendisi yapıyor birkaç farklı firma. Soğutma enerji sağlama vb. konularda belli bir alt limitin üstünde olmaları gerekiyor çip için ama onun harci üretim kalitesi tasarım falan firmaya bağlı diye anlıyorum ben.

Genelde evga ve asus öneriliyordu ben bakarken, ama ben gittim bulabildiğim en ucuzunu aldım şahsen. :roll_eyes: Buna karşılık kart baya plastik falan, dandik hissiyatı veriyor. Ama henüz bir problem yaşamadım, yaşarsam başıma neler gelir onu da bilmiyorum :roll_eyes:

2 Beğeni

Anladım teşekkür ederim. Performans olarak hepsi aynı o zaman. Ben de oyunları 4K 30-60 fps arası sorunsuz çalıştırabilecek en uygun fiyatlısı hangisi ise onu almayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Bildiğim kadarıyla soğutma, OC, kozmetik, malzeme kalitesi gibi farklar var. (Ben de uzman değilim. Yakın zamanda bir PC topladım.) Marka olarak araştırmak yerine model model bakarsanız daha iyi olabilir. Atıyorum Asus’un X modeli iyidir fakat Y modeli soğutmada çuvallıyordur vs.

3 Beğeni

Arkadaşlar teknostore üzerinden kulaklık aldım ancak bir süre sonra bozuldu. Ses kopuklukları, aniden müzik geçmesi ve sesi bir anda en yüksek seviyeye çıkarma gibi sorunlar yaşıyordum. Mail atarak teknostore ile iletişime geçtim ve kulaklığı göndermemi istediler. Gönderdikten haftalar sonra “…onarım sağlanmıştır” denilerek geri gönderildi. Bunun üzerine bir kez daha iletişime geçip gönderdim ve yine haftalar sonra bugün elime ulaşan kulaklıkta aynı sorunlar devam ediyor. Hemen mail attım ve ücret iadesi yapmalarını istedim sanırım yine “bize gönderin incelemeye verelim oradan karar çıkarsa size iade yapılacak” diye bir mail gelecek. Çünkü ilk “onarım sağlandı” dediklerinde de sorunlar devam edince ücret iadesi istemiştim ve yukarıdaki gibi bir şey yazmışlardı. Ayrıca bu ürün 2 yıl garantili.

Şimdi sorum şu bir daha göndermemi istediklerinde tüketici hakem heyetine mi başvurayım yoksa bir kez daha mı şansımı deneyeyim? Açıkçası aylardır mağduriyet yaşıyorum ve bu işten epeyce sıkıldım, daral geldi. Malum doların uçmasıyla birlikte muhtemelen kulaklık fiyatları da artmıştır ve aynı paraya bu seviyede bir kulaklık da alamayacağım gibi. Yalnız THH’ ne başvuru yaptığımda da ne zaman bir sonuç alırım vs. aklımı kurcalamıyor değil. Başınıza böyle bir şey geldi mi hiç?

1 Beğeni

Sanıyorum Teknostore yalnızca ithalatçı firma, bir distribütör gibi teknik servis hizmetleri yok.

Kulaklığın kutusunun içinde veya üstünde garanti belgesi varsa teknik servis hizmetini hangi şirketin sunduğu orada yazıyor olabilir.

Tavsiyem şudur: Eğer kulaklığınız lira cinsinden çok değer kaybettiyse iade etmek yerine kendiniz tamir etmeyi deneyin.

Eğer kulaklığınız değerini koruyorsa Teknostore’a güvenmeyin doğrudan Tüketici Hakem Heyetine başvurun, zaten satıcı sizi fazlasıyla oyalamış.

Ekleme: Muhtemelen sorun kablonun üzerindeki mikrofon/ kontrol tuşlarıyla alakalı. Olası üç tane tamir seçeneğiniz var.

1. Kabloyu yenilemek.
  2. Sorunun yaşandığı plastk bölmeyi açıp -varsa- temassızlık olan yerleri lehimlemek.
  3. Kabloları plastik bölmenin üstünden ve altından kesip tekrar birleştirmek. (Kabloyu bir miktar kısaltır, kontrol tuşları ve mikrofon olmaz)
2 Beğeni

Marka algısı, soğutucu plaka, kozmetik ve overclocklu olması (basitçe fabrika ayarlarının dışında fazla elektrik verip daha fazla performans almak) fiyatı etkiliyor. Tabii stok durumu ve kampanylar da fiyat konusunda büyük etken.

Eğer ekran kartı kalın soğutucu plakalı, üç fanlı, ledsiz ve görece uygun fiyatlıysa -aynı seri kartlar içerisinde- alınabilir, güvenilir bir karttır.

2 Beğeni

Öneriniz için teşekkür ederim satıcıya attığım mailin cevaplanmasını bekleyip olumsuz yanıt alırsam doğrudan tüketici hakem heyetine başvuracağım.

2 Beğeni

Hocam temel fark genelde sogutma kalitesi oluyor. Ek olarak overclock ile stok kartin performansi arttiriliyor, alacaginiz overclock yapilmis bir 4070ti modeli stok modele gore salliyorum %5 daha fazla performans verebiliyor. Onerim sectiginiz modeller varsa Youtube’dan karsilastirmalarina bakip(sicaklik, verdigi fps,bechmark testleri vesayre)ona gore karar verin.

2 Beğeni

Yakın zamanda doğalgaz kombi alan eden varsa marka model önerisi alabilirim. Bizimki yine işi bırakmaya karar verdi :confused: Biraz bakındım 15-20 bin civarlarında herhalde kombiler :confused: .

Yine araştır araştır yapıp bir işin daha uzmanı olurum gibi geldi başta ama bu seferki sorun hiç bilmediğim yerden oldu :joy: .

1 Beğeni

Konunun uzmanı olmamakla birlikte hem servisin yakın olması hem apartmandaki komşuların tavsiyeleri ve eski kombimimizin de Viessmann marka olması dolayısıyla bu markayı tercih ettik. Aynı modelin wifili ve wifisiz modeli vardı genellikle ailem kullanacağı ve kombi mutfakta olduğu için wifisiz modelini aldık. Ama balkonda olsaydı kesinlikle wifili model gerekliydi, kışın her seferinde balkona çıkmak zor olur. Ben de yaptığım araştırmalarda Buderus markayı beğenmiştim. Yorumları olumluydu. Aynı zamanda Warmhaus marka da yerli üretim olduğu için fiyatı uygun ve yorumları iyiydi. Kendi evime alacak olsam onu alırdım ancak ailemin evi için aynı bildikleri servis olsun diye Viessmannı tercih ettik. Aldığım wifisiz modelin isminin trend olması lazım.

2 Beğeni