Teknoloji Forumu | Sorular, Öneriler, Haberler

Ben kendi evime 2 yıl önce araştırdığımda Buderus seçmiştim. Şuana kadar bir sorun ile karşılaşmadım. Servisi iyi sorun olmadı hiç. Termostat çeşitleri var. wifi, programlanabilir olarak. Ben wifi o zaman pahalı diye programlanabilir olarak seçmiştim. Ama sonra Türk bir firmanın wifili olanını buldum ama almıştım çoktan buderus’un termostatını. Gerçi garanti bitmeden mudehale edersen garanti kabul etmiyor.

2 Beğeni

@effect Bizim bozulan da viessmann, 10 yıldan fazladır güzel hizmet etti ama artık yeter dedi :smiley: Şimdi bozuldu diye peder ben viessmann almam diye tutturdu bakalım eski kafa takıldı şimdi :joy: Zamanında en iyisi en güzeli dediler diye almıştık. Bizim de dışarıda duruyor ama duvardan delik açıp salon içi ayarlı bir termostat koymuştuk. Şimdi wifi ler daha mantıklı tabi.

@Epichan Buderus a da bakayım, sevilmiş o da belli :smiley: .

Teşekkür ettim dostlar. Bunu yenileyince gaz firmasına da yeniden onay işlemi varmış galiba, al-tak-geç de yapamıcaz sanırım. Dert üstü dert tam tatil öncesi :smile: .

2 Beğeni

Evet bizimde tam geçen sene kurban bayramında değişim olmuştu ve kombisiz kalmıştık. Dediğiniz gibi doğalgaz kurumunun kontrolünü gerekti. Hatta yapan firma doğalgaz saatinin üzerinde bir parça eklediler kaçak kontrolü içinmiş. Ocak için olan parça eskiymiş onu da değiştirdiler. Bir tek doğalgaz boruları aynı kaldı galiba. Kombi mutfakta olmasına rağmen cam balkon için ayrıca menfez açtırdık. Siz de görüşürsünüz gerçi şu an sanırım her model yoğuşmalı dedikleri tipten. Kombi çıkış boruları hafif kombiye doğru eğimli oluyor oradan atık su kombiye geri dönüp tasarruf sağlıyor gibi bir sistemleri var. Detayını okumuştum ama unuttum çok mantıklı gelmemişti :slight_smile: O atık su daha sonra balkon giderine gidiyor bizim eskisinde yoktu o yüzden gidere kısa bir boruyla bağladılar. Şimdi aklıma geldi, kombi alırken de peteklerin toplam sayısı ve uzunluğuna göre gücünü belirliyorlardı aynı modelin birden fazla güç seçeneği vardı.

2 Beğeni

Brave browser kullanan var mı? Benim ki bir anda çalışmayı bıraktı. Bende mi sorun yoksa genel mi acaba.

1 Beğeni

Windows 11 insider - ön izleme sürümü kullanıyorsanız Copilot artık Türkçe olarak da kullanılabiliyor.

1 Beğeni

Copilot’dan

Türkiye’nin 81 ilini 3 sütun halinde html olarak hazırlar mısın?

istedim. Sonuç kötü.

Aynı şeyi ChatGPT’den 3-4 ay önce istediğimde de bu sonucu veriyordu.

4 Beğeni

Bildiğin düpedüz dolandırıcılık. Reeder 3 kameralı diye telefon satıyormuş, bir tamirci telefonu açınca tek kamera ile karşılaşmış.

5 Beğeni

Ben de reklamını görüp vay be, bir sonraki telefonumu bu marka alayım diye düşünüyordum, yerli mal diye ama iyi ki bu videoyu gördüm.

2 Beğeni

Kaçak Redmi ya da İnfinix alırız biz de :slight_smile:

Hatta Mediatek işlemci tercih ederiz, mediatek işlemcilerin çoğuna kolaylıkla yeniden imei yazdırılabilir. :slight_smile:

2 Beğeni

Bugüne kadar telefon konusunda kimseye yerli malı önermedim ve önermemeye de devam edeceğim. Ya şu telefona bir baksana çok donuyor diyen çok oldu ve hepsinin telefonu da yerli. :joy: Üstüne benden tavsiye isteyip şu telefonu alacağım ne diyorsun diyen bile dinlemeyip gidip o telefonu alıyor. Sonra gelip bu telefon niye böyle diyor.

2 Beğeni

Yerli diye destek olmak için alınıyor ama hadi o sorunları geçtim de dolandırıcılık ayıp yani.

1 Beğeni

Zaten yerli diye alınacağını bildikleri için yapıyorlar bunu. :joy: Yap bi dandik telefon, bir ünlü bul yerli diye tanıt gelsin paralar.

2 Beğeni

2 sene önce anneme ucuz yollu bir telefon mu alsak diye biraz bakınırken her yerde karşıma çıkmıştı bu marka. O ara öğrenmiştim ki yerliymiş, birazcık daha araştırınca kasasını plastik enjeksiyoncuya döktürmekten başka nesi yerli anlamamıştım :smile: Gerçi ülke olarak üretim modelimiz montajcılık olduğu için şaşırmamıştım.

Geldiğimiz noktada montajı bile düzgün yapmadığımızı öğrenmiş oldum. Oğlum zaten Çind’en bir ton ucuz parçayı birleştirip telefon diye kakalıyorsunuz, bari dediğiniz kadar parçayı koysaydınız içine.

Büyük rezillik, utanmazlık ve çirkinlik. Yine de ülkenin geldiği noktada şaşırmıyoruz duyunca, ticaretimizin etiği falan yok maalesef :confused:

Not: Kendime telefon alıp benim emektar Huawei yi anneme vermiştim, hala canavar gibi çalışıyor :smile: .

2 Beğeni

Yargı önünde hesap vermeliler, rekabet kurumu, bakanlık soruşturma açmalıydı diyeceğim ama adamları borsaya açacaklar yakında.

Ben de kolay kolay telefonumu değiştirmiyorum, hâlâ birincil telefonum olarak Samsung Note 9 kullanıyorum, herhalde 5-6 yııl oldu. .2-3 yıl daha rahat rahat kullanırım bu telefonu. :slight_smile: İkinci telefon olarak ise 6splus ve redmi note 8 pro kullanıyorum 6s plus satın alalı galiba 7-8 yıl oldu uygulamların yeni sürümleri kurulmuyor ffalan ama eski sürümlerle hâlâ taş gibi çalışıyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Aynen halka arz haberleri düştü önüme her yerden :joy: Adamlar göz göre göre milleti kandırıklıyor ama gündem olmamış borsa yüzünden :joy: .

Yavaş yavaş Samsung dan başka F/P ve güvenilir bir alternatif kalmayacak galiba zaten ülkede.

3 Beğeni

O zaman hisse alalım da işe başlayalım hemen, benim oda nerede acaba :joy:

2 Beğeni

3-4 yıl geçti benim de telefonum donmaya başladı artık. Hiç içime sinmiyor ama devletin yapacağı üniversite öğrencilerine vergisiz telefon olayından -bir gün yapacaklar herhalde- yararlanıp yeni telefon almayı düşünüyordum. Sanırım Samsung alacağım ama telefonların dandik olmasından endişeleniyorum yani kısa sürede elimde patlarsa hiçbir işe yaramaz. Sizce vergisiz diye almalı mıyım yoksa vergisiyle birlikte biraz daha iyi modellere mi yöneleyim?

Bu arada kulaklık için THH’ nden bilirkişinin incelemesi kararı geldi. Bilirkişi incelemeyi yaptı geçen gidip kulaklığı alırken, mağazanın iddia ettiği gibi kulaklıkta bir sorun yok mu yoksa ben mi haklıyım diye sordum. Kesinlikle bir sorun var raporda elimden geleni yaptım dedi. Umarım bir an önce param iade edilip sorun çözülür de şu lanet mağazadan kurtulurum.

1 Beğeni

Öğrencilere vergisiz muhabbeti sadece yerli telefonlara gelecek diye bir şey okumuştum, sadece yerli üretimlere gelecek ise zaten aynı kalite şüpheleri oluşuyor bende açıkçası :smiley: Bu muhabbet yasalaşınca hangi telefonlar kapsam dahilindeymiş diye bakıp sonra onların en iyisini seçmek mantıklı olabilir belki öğrenci arkadaşlar adına.

2 Beğeni

Ben de o şüpheden dolayı sormuştum aslında :sweat_smile:

Kesinlikle öyle ama birkaç model söylenmiş galiba Hürriyet’ in sitesinde okumuştum. Her neyse sanırım bekleyip göreceğiz ve her zamanki gibi hayal kırıklığına uğrayacağız :face_with_diagonal_mouth:

2 Beğeni

SLA 3D yazıcı kullanan var mı? Hangi firma ve modeli kullanıyorsunuz ?

1 Beğeni