Benim telefon Samsung. Gayet memnunum, ne kasma var, ne donma. Fiyat/Performans ürünü bir Samsung varsa alınır gibi.
Bir tarafı 3,5 mm jak girişli diğer tarafı da usb çıkışlı bir hub lazım. Var mı önerisi olan?
Bazı şeyleri hızlı ve otomatik yapmak isterken YZ’den yardım alıyorum ve bunun için de genelde Google dökümanlar ve Dökümanların Wordpress için kolay aktarımı nedeniyle BARD kullanıyorum ama bazı istediğim şeylerde BARD çok sık çuvallıyor. 3-4 gündür bu işleri Windows’un yeni güncellemesi ile gelen CoPilot’a yaptırmaya başladım. BARD’a göre çök daha başarılı gibi geldi bana.
Örneğin BARD’a şu listede hangi lller eksik, ya da şu listede iki kez yazılmış bir şey var mı dediğimde doğru sonuçlar vermiyor CoPilot ise neredeyse eksiksiz ve doğru sonuçlar verdi.
Artık BARD’ı ikinci plana atıp bu tarz işlerimde CoPilot kullanırım gibi.
Hocam baya geç yazıyorum ama hala almadıysanız vergi indirimiyle alınabilecek en iyi telefon Samsung a34. Normal fiyatı 10 binin birazcık üzerindeydi son zamanlarda 9500₺ bandına düşmüştü. Şimdi ne durumda bilmiyorum. İşlemci olarak sizi üzeceğini pek düşünmüyorum. Samsung’un kamerası zaten kaliteli oluyor. O fiyat bandında en kaliteli kamera şüphesiz a34’tedir. Tek eksik yanları damla çentik biraz kaba bir telefon olması. Ben vergi indiriminden yararlanmak istemiyorum fazla bir miktarda 9500₺ üstüne para koyamam maksimimum iki üç bin koyabilirim diyorsanız ve güncelleme sizin için önemli bir husus değilse s20 fe’de önerebilirim. Bunlar dışından15-20 bin ₺ arasında bir cihaz bakıyorsanız poco f5 veya honor 90’a yönebilirsiniz. Honor 90 poco f5’e göre daha dengeli bir cihaz. Poco’nun işlemcisi daha güçlü. Honor’un kamerası daha iyi. Sizin için kamera daha önemliyse Honor işlemci daha önemliyse Poco.
YT premium kullanıcılarına “hazır oyunlar” adlı deneysel bir uygulama gelmiş. Eski Flash oyunlar gibi oyunlar var.
Basketbol oyununa bir ara saatlerce sarmıştım. Bazı oyunlar cidden hoş. Güzel bir karar olmuş Youtube adına. Ama uzun süreli oynanmaz.
Evdeki pilleri artık şarj edilebilen pillere çevirmek istiyorum. Bundan dolayı da bir şarj cihazı bakıyorum. Kullandığınız iyi şarj cihazı var mı? Tercih ettiğiniz şarj edilebilen pil markası hangisi?
3D SLA (Resin) yazıcı almayı düşünüyorum. Kullanan varsa nasıl? Firmaya makine yedek parçaları yapmak için FDM endüstriyel yazıcı aldık iki tane. Kullanıyoruz ve işimizi görüyor. Bende eve SLA yazıcı alıp figür gibi şeyler basmak istiyorum. Başka şeylerde olabilir. Kullanan varsa önerisi var mı?
Arkadaşlar linux işletim sistemini bilen var mı? Çok büyük bir dosya oluşmuş ve bunu nasıl sileceğimi bilmiyorum normal sağ tık sil ya da shift+delete şeklinde silinmiyor.
Terminal aç hocam, o dosyanın bulunduğu dizine git. Sonra rm ile sil. Klasör ise komut farklı.
cd /home/users/Rand/Desktop
rm buyuk_dosya
Klasör ise
cd /home/users/Rand/Desktop
rm -rf buyuk_dosya
Denedim işleme izin verilmedi, erişim engellendi gibi şeyler çıktı
O zaman rm işleminin başına sudo yazman gerek.
sudo rm buyuk_dosya
Şifre sorar, kullanıcının sudo yetkisi olması lazım.
Ayrıca bu tehlikeli bir iştir, geri döndüremezsin dosyaları. Ekran görüntünden anladığım kadarıyla da dosya değil klasör silmek istiyorsun. Sistem dosyalarını silersen bye-bye Linux diyebilirsin.
Hocam özelden yazayım ben sana
Ben bir keresinde otopilottaylen boş bulunup /local/bin klasörünü silmiştim bu şekilde. Bir daha iflah olmamıştı alet (kurtarma mı ne yapmıştım bir şekilde). Bir keresinde de boş bulunup sonsuz döngüde recursive olarak iç içe klasörler açmıştım. Ben fark edene kadar Allah bilir ne kadar klasör açmıştı. Harddiske format atana kadar silememiştim onları Bunlara dilkat etmek lazım hocam hahahahah.
Valla linux zor ya benim yazılımla falan işim de yok aslında babam linux kalsın istiyor ortak kullanıyoruz bilgisayarı. Bir şeyler lazım olunca wine falan kullanarak bir şekilde indirmeye çalışıyorum sadece. Bir kere daha olmuştu bu şekilde amcama sormuştum o çözmüştü. Bu sefer de neyse ki @isos81 sayesinde çözdüm. Uygulama indirmeye çalışırken ayrı bir dosya indirmişim yanlışlıkla 149 GB onu bulup sildim
OpenAI prompttan 1dk’lık video yapan Sora’yı tanıttı. İnanılmaz cidden
Değişiklik olsun diye bilgisayara Linux Mint kurdum. Garip şekilde aşina, ürkütücü şekilde yabancı hissettiriyor. Ben beğendim.
Oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum. Dizüstü olarak alacağım. Monster marka önerir misiniz. Şuan kullandığım pc Lenova İdeapad yıllardır kullandım.
Şimdi fiyatlar daha artmadan almayı düşünüyorum.
Yakın zamanda Monster bilgisayarlarda düşük malzeme kalitesi ve aşırı ısınma şikayetleri olduğunu okumuştum.
Zamanında araştırdığım kadarıyla
Güvenilir markalar: MSI, ASUS, Lenovo, Dell
Parasını hak eden markalar: Acer, HP
Uzak durulması gereken markalar: Casper, Monster
gibi genel bir kanıya varmıştım.
Not: Soğutma konusuna azami önem verin, çünkü teknik özellikleri iyi olsa dahi ısınan bir bilgisayar potansiyelinin çok çok altında performans gösterecektir.
Not2: Laptop çok da zorunlu değilse oyun için masaüstü bilgisayar almak faydanıza olacaktır.