Teknoloji Forumu | Sorular, Öneriler, Haberler

Yazından sonra biraz araştırdım Monster aklımda soru işareti doğurdu. Donanım olarak onun sunduğu hiç bir bilgisayar yok satıldığı fiyata. Ama internette bazı sorunlardan bahsetmişler. Bundan dolayı monster dan vazgeçtim.

Benim şuan kullandığım bilgisayar Lenovo. İlk aldığımda en iyisi idi ama aradan 8 yıl geçti. Lenovo’nun son çıkan oyuncu bilgisayarlarına baktım fiyatları çok uçuk.

Araştırmamda Asus Rog Strix G16 şuan ön plana çıkıyor. Fiyat olarak da diğerlerine göre uygun. Gerçi pc fiyatları gerçekten çok uçmuş. Ben biraz daha bekleme yanlısıyım ama sonra fiyatlar artacaktır ülke şartlarından dolayı.

1 Beğeni

Bu devirde çok paranız yoksa indirimsiz bilgisayar alınmaz.
Şuna bir bakın isterseniz.
https://www.vatanbilgisayar.com/acer-nitro-16-7-nesil-ryzen-7-7840h-rtx4070-8gb-16gb-512ssd-16inc-freedos.html

Bu fiyata muhtemelen daha iyisi bulunmaz.

1 Beğeni

Servis desteğinden dolayı Dell öneririm, Lenovo da yeterince sağlamdır.

1 Beğeni

Yerli işletim sistemlerimizden Pisi Linux güncellenmiş.

1 Beğeni

Monitör düğmelerine dokunmadan kolayca parlaklığı ayarlamak istiyorsanız, Twinkle Tray adlı uygulamayı kullanabilirsiniz.

Şöyle gözüküyor:
unknown_2024.04.24-11.52_1

2 Beğeni

Gemini ve google servislerini kullanıyorsanız. Ücretsiz Gemini hesaplarında bazı uzantılar Türkçe olarak da kullanıma sunuldu.

Çağla Üren kısaca nasıl yapılacağını anlatmış.

Google, Gemini uzantılarını nihayet Türkiye’de kullanıma sundu: Bu yeni yapay zekayla Google’da neler yapabileceğiz?

:mag_right: Google’ın iddialı yapay zekası Gemini’ın uzantıları artık Türkiye’de kullanılabiliyor. Peki bu uzantılar bizim ne işimize yarayacak ve bunları nasıl kullanabiliriz?

:mag_right: Gemini uzantıları, YouTube, Haritalar, Uçuş Arama ve Oteller gibi Google hizmetlerindeki bilgilere anlık olarak erişmemizi sağlıyor.

Örneğin, bize özel seyahat planlaması yapması için ondan otel rezervasyonu veya uçuş tarihlerini isteyebiliriz. Veya bir konuyu merak ediyorsak bize YouTube videosu önerileri sunabilecek. Yakınlardaki restoranlar arasından öneri de isteyebiliriz.

:mag_right: Aynı zamanda Gmail, Dokümanlar ve Drive’daki içeriklerimizi bulmamızı, özetlememizi sağlıyor. Yani e-posta, doküman ve PDF’lerimizi bulup, özetleyip ve bunlarla ilgili hızlı yanıtlar alabiliriz. Çünkü aynı zamanda Gemini’a bunlarla ilgili sorular yazabiliyoruz.

Örnek bir soru: “Arkadaşım Ece, yurtdışı seyahat planımız için hangi tarihleri önermişti?"

:mag_right: Şirket, “Artık onlarca sekme açmanıza gerek yok. Tek bir sohbet yeterli” açıklamasında bulundu.

:mag_right: Nasıl kullanacağım?

• gemini.google.com adresinde öncelikle Uzantılar bölümünü aktif etmek gerekiyor. Sol altta yer alan ayarlar > uzantılar bölümüne gidip istediğiniz uzantıyı aktif edebilirsiniz. İlk kez giriyorsanız Gemini sizi yönlendirecektir.

• Aktifleştirdiğiniz uzantıları kullanmak için normal şekilde Google’a girin. Aratmak istediğiniz şeyleri yazdığınız adres çubuğuna “@” işaretini yazın. Hemen “Chat with Gemini” yani “Gemini ile konuş” seçeneğinin çıktığını göreceksiniz.

Sonrasında ise istediğiniz sorguyu girebilirsiniz.

:mag_right: Aynı zamanda bu adres çubuğuna “@gemini” yazdıktan sonra da istediğiniz şeyi sorabilirsiniz. Sizi direkt Gemini sohbet botuna yönlendirecek. “@gemini bana son e-postamı göster” diye yazdığımda başarıyla son e-postamı gösterebildi.
Bunun yanı sıra “Yakınlarımda ev yemeği yiyebileceğim bir restoran göster” dediğimde de başarıyla sıraladı.

Diğer başka denemeler de sistemin iyi çalıştığını gösteriyor.
:pushpin: Öte yandan e-postalara yanıt vermek için Gemini’ı kullanmak şimdilik mümkün değil.

:mag_right: Gemini’ı diğer sohbet botları ve araçlardan ayıran en önemli özellik de haritalarımız, yazdığımız belgeler, yazışmalarımız ve daha birçok bir şeye erişimi olması.

1 Beğeni

Bizim Bard denetmenlere nick değişikliği için başvuruda bulunmalı. :joy:

2 Beğeni

İleteyim kendisine. :slight_smile:

1 Beğeni

Evdeki eski monitörü VGA-HDMI dönüştürücü aracılığıyla ikinci monitör olarak kullanıyorum. Eskiden iki monitör kullananların biraz şekilci olduklarını düşünürdü; fikrim kesinlikle değişti, her ne yapıyor olursam olayım ikinci monitör işimi çok kolaylaştırıyor.

3 Beğeni

Kesinlikle çok büyük kolaylık sağlıyor ikinci monitör. Ben evde iki monitör kullanıyorum. Bir iş yaparken tam ekran bir tanesine açık diğerinde işlem yapmak okadar rahat bir şey ki, iş yerinde laptop ekranında bir sürü ekran açıkken iki pencereye de bakıp bir iş yapmak çok zor oluyor. İş yerinde çok arıyorum ikinci monitörü.

2 Beğeni

6-7 yıldır çift monitör kullanıyorum, pc de boş yaparken bile inanılmaz kolaylık sağlıyor :smile: İş için zaten her türlü kolaylık. Bende eski monitörü 2. monitöre çevirmiştim evde, iki monitörün ölçülerinin tam uymaması ilk başta bir yorgunluk veriyor ama sonra alışılıyor.

Yine de yeniden monitör alacak olsam ikisini de değiştirip sıfır çerçeve ve aynı modelde alırdım, bir arkadaş öyle yaptı acayip bir akıcılık yaratıyor :smile: .

@Epichan kısa süreli çalıştığım bir yerde herkese laptop tahsil edilmişti, ancak ofis masalarına ek monitör de konmuştu. Ofise oturup ekranı bağladığında, laptopun ekranla beraber çift monitörlü bir ortam oluşmuştu. İmkan varsa ucuzundan bi ekran aldırmak rahatlatabilir :smiley: .

2 Beğeni

Daha büyük ekran örneğin 32’ üzeri alarak, kullanımda ekranı bölerek tek monitör çift monitör rahatlığında kullanabilir.

2 Beğeni

aslında çalıştığın alandaki ofisim de bu fikrim vardı. Fakat şu aralar biraz hareketli olarak çalımaya başladım. Bir süre ertelemek durumunda kalacağım gibi. Ama tekrardan ofisime döndüğümde artık adımları atmam gerekiyor.

İş ortamında çalışanlar bilir. Bir çok dosya açarsını, her birinden bir veri bakarsınız, bunların bir ufacık monitörden yapılması işi zorlaştırıyor gerçekten.

2 Beğeni

Steam Link aracılığıyla bilgisayardaki herhangi bir uygulama telefon/tablet ekranına yansıtılarak oynanabiliyor.

Eğer halihazırda oyun oynayabileceğiniz bir bilgisayarınız varsa ve yalnızca telefonla rahat edebileceğiniz bir durumda oyun oynamak istiyorsanız ama taşınabilir konsollara da verecek paranız yoksa Steam Link tam da sizin için.

Not: Görüntü bilgisayar monitörüne göre ölçeklendiği için telefon ekranında oyun oynarken küçük detayları görmekte sorun yaşayabilirsiniz. Bunun üstesinden gelmek için ya bilgisayar ayarlarından çözünürlüğü düşürmek ya da büyük ekranlı bir tabletle oyun oynamak gerekiyor.

Not2: Henüz hızlı tepki verilmesi gereken oyunlar oynamadım ama 100/20 mbps internette sorun yaşamadım.

1 Beğeni

Microsoft Office’in ücretsiz web sürümünde, “Dikte” başlığı altında, mikrofona konuşarak konuştuğunuzu anında ve çok yüksek doğrulukta yazıya çevirebilirsiniz.

Eğer bilgisayarınızda mikrofon yoksa WoMic adlı uygulamayla akıllı telefonunuzu bilgisayar mikrofonu olarak kullanabilirsiniz.

5 Beğeni

https://proton.me sitesine girişte sorun yaşayan var mı? Yoksa o da engelliler listesinde mi? :thinking:

1 Beğeni

Türkiyeden erişimi ile ilgili sıkıntı yok gibi, yine de şu URL ile bir deneyin.

2 Beğeni

Mail kısmında sorun yok, Proton Vpn Türkiye’de engelli. Yine de başka bir siteden uygulaması indirilerek kullanılabiliyor.

2 Beğeni

Buralarda hikaye yazanlarımız çok olduğu için görünce aklıma geldi ve şu listeyi paylaşayım istedim: Roman/Hikaye Yazma Yazılımları

3 Beğeni

Benden başka forumda kullananlar var mı bilmiyorum ama yine de paylaşayım istedim.

Google One fiyatları artıyormuş.

2 Beğeni