The Witcher Serisi

Hayır, değil. Season of Storms, Geralt ve Dandelion’ın ilk iki kitap arasında bir yerlerde yaşadığı bir macerayı konu alıyor. Ciri daha yok ortalarda.

Geralt’ın annesiyle babasının tanışma öyküsü başka bir kitapta geçiyor. Yazarın Witcher dışındaki çeşitli öykülerini içeren bir derlemede. Çevirmiştik o öyküyü hatta.

10 Beğeni

Evet, Orjinal seri Lady of The Lake ile bitiyor. Season of Storms devam veya Saga içinde herhangi bir yere ait değil veya olmak zorunda değil. Seriden bağımsız okunabilir ilk 2 öykü kitabı gibi. (O ilk 2 öykü kitabında Saga hakkında önemli şeyler var tabii)

Tüm bunların haricinde de 2 öykümüz daha var, Andzrej Sapkowski bunları kitapta yayınlamak yerine başka yerlerde yayınlamış. (Neresi olduğunu bilmiyorum elektronik veya fiziksel dergilerde olabilir.) Dönüşü Olmayan Yol ile birlikte bir de Bazı Şeyler Biter, Bazı Şeyler Başlar var ki o da Yennefer ile Geralt’ın düğününü anlatıyor ve onun da çevirisini kayiprihtim.com’da bulmak mümkün.

Benim için her şey hazır sadece 7. kitabı bekliyorum. 8’i ne yaparım bilmiyorum.

4 Beğeni

https://redanianintelligence.com/2019/11/02/the-witcher-author-on-the-netflix-adaptation-i-dont-care-what-is-done-to-my-character/amp/?__twitter_impression=true

1 Beğeni

Bir dediğin diğerini tutmuyor üstat Sapkowski :slight_smile: Önce CDPR karakterimi ve kitaplarımı mahvetti diye ortalığı ayağa kaldırdın, şimdi de umurumda değil diyorsun. Üstüne para da umurumda değil demişsin. Ama dediklerinle yaptıkların birbirini tutmuyor.

Bu dediklerinden sadece Netflix dizisinde de kitaba aykırılıklar olduğu sonucunu çıkarıyorum ben. Okurlar ve oyuncular sana tepki göstermesin diye lafı çeviriyorsun sadece.

Keşke yalnızca kitaplarınla tanısaydım seni.

10 Beğeni

Ben bu sefer paramı baştan aldım artık gerisi önemli değil demek istiyor sanırım.

3 Beğeni

Kitapları okudukça oyunu daha çok taktir ediyorum. Adam istese 20-30 kitap basabilirmiş sadece kitapta bahsettiği konular hakkında (Wicther tarihi, vahşi av, büyücüler tarihi, vesemir vb). Çok rahat ejderha mızrağı gibi uzun bi seri yapabilirmiş ama ya fazla tutmadı ilk çıktığı dönemde (zaten Polonya ve çevresine sınırlı kalmış. Oyun tuttuktan sonra 8. kitabı çıktı. Oyun tutmasa o da çıkmazdı bence) ya da adam istememiş ama oyun olan kısımlar iyi kurgulayıp yeni bir hikaye çıkarmış. Dizi istediğini yapsın oyunu geçemez.

1. kitaba yeni başladım. 7. kitapta yazarın seriyi nasıl bitirdiğini merak ediyorum.
3 Beğeni

Son cümleye sonuna kadar katılıyorum :grin: CD Project Red ile arasında geçenler gerçekten çirkindi. Böyle bir listem var benim yazarlarını dikkate almadığım kitaplar diye :sweat_smile: JK Rowling en başında bu listenin. Sonra sapkowski. Terry Goodkind diye devam ediyor.

5 Beğeni
  1. kitabın 125. sayfasına geldim. Kitap sizce de çok yavaş ilerlemiyor mu ?

3-4 yavaştı zaten. 5’te ne güzel olaylar hızlandı derken gene 3-4 yavaşlığına döndü kitap. 7. kitapta seriyi nasıl toplayıp bitirecek adam gerçekten merak ediyorum.

Seri 7. kitapta bitmiyor mu? 8. kitap da ara kitap olacak galiba.

1 Beğeni

yanlış yazmışım sayıyı

1 Beğeni

Acaba seriyi nasıl okuyacağımizi söyler misiniz bir de almak için 8 kitabımı beklemek daha mantıklı yoksa 7 kitabı almak yeterli mi

7 orjinal seri 8. sonradan eklenmiş . onun basılıp basılmayacağı belli değil

1. Kitap ek kitap değil mi? Eğer öyle ise kutuya dahil olmaz bence. Buz ejderhası gibi özel olarak ayrı çıkar diye düşünüyorum.
1 Beğeni

Pardon ben 7. kitap ile karıştırmışım. 8. kitap hakkında bir bilgim yok.

Seriye daha başlamadım, toplu başlamayı düşünüyorum. Serinin son kitabı ne zaman çıkacak acaba?

1 Beğeni

2020 ilk çeyrekte çıkması bekleniyor.

Kitapları almak için 7. kitabı beklemek mantıklı o zaman hepsini bir seferde okuyup çıkartırım kesin olarak 7. kitap da bitiyor mu kitaplar ara kitapları okumanın faydası var mı peki hikayeye çok şey katıyor mu yoksa sadece ana kitapları okusak da olur mu?

Hikaye 7. kitapta son buluyor. Ara kitaplar geçmişi, bazı karakterleri filan gösteriyor. Yani okumasanız da oluyor ama ana seriyi bitirince yan serileri de okumak istiyorsunuz zaten. :no_mouth:

1 Beğeni

Güzel bir çalışma :slight_smile:

20 Beğeni

Birisi Yüce Gondor Kralı Arathorn oğlu Aragorn, diğeri bozkır serserisi, katil, kasap, ne idüğü belirsiz büyücü kılıklı cani. Aynı masada oturmak?!

ironi

2 Beğeni