1,2,8 hikaye kitabı 3-7 arası 5 kitap ana seri.
- kitap Saga’dan bağımsız, kronolojik olarak Son Dilek’teki hikayelerin arasına bir yere yerleştirilebilecek tek başına (stand alone) bir roman. Kronolojik okuma yapmak için serinin tamamlanmasını bekleyenler 8. kitabı Son Dilek’ten hemen sonra okuyabilir. Ama kendi içinde bir bütünlüğü olduğu için en son kitap olarak da okunabilir.
The witcher ın 1. sezonu hangi kitapları kapsıyor acaba?
- sezon 1. kitap diye biliyorum.
Belli bir kitabı kapsamıyor aslında, kitaplardaki hikâyelerden yola çıkarak bir akış oluşturulmuş. Dizinin showrunner’ı röportajlarda, romanlardan çok öykülere odaklanıldığını söylüyor, o yüzden ilk kitaplardan daha çok şey görebiliriz.
ilk sezon komple yayınlanmış,bende 3. cü kitaba kadar okudum 4 ü almamıştım, diziden spoiler yemeyelim diye sormak istedim…
Ben hepsini okudum ama fragmandan bile spoiler yemiş olabilirim Yennefer’in geçmişi ile ilgili (kamburluk v.s.) fragmanda gördüklerim kitaplarda yoktu. Ben eksik hatırlıyorsam da arkadaşlar uyarsın.
Doğrudur, bilemiyorum tam
Var aslında. Geralt ile olan bir sahnesinde çok kısa değiniliyordu
Sanırım 2. kitapta vardı. Yennefer’in küçük iken aslında çok çirkin ve kambur olduğunu ve hatta bu yüzden büyücü olmak için çok çabaladığını yazıyordu, diye hatırlıyorum.
Çok az da olsa bahsediyorlar. Yennefer’in durumundan ve büyücülerin genelde çirkin, deforme olmuş vücuda sahip olduklarından biraz kesitler vardı.
Seri böyle basılır…!
+1
Pegasus kazayla, tesadüfle vb. bir telif hakkı alabilirse sonuna kadar hakkını veriyor. Keşke her yayınevi bu kadar başarılı olsa.
Ben ayrıca Pegasus’un seri olmayan tekil kitaplarının kapak ve kâğıt kalitesini de çok beğeniyorum.
Bu konuda en iyisi Pegasus gerçekten de.
Seri bu 8.kitapta tamamen bitiyor mu? Yoksa hala yazılan/yazılacak kitaplar var mı?
8 kitap dışında bir kitap yok. Başka romanları var yazarın Wticher haricinde.
Anladım, teşekkür ederim.
2020 hedefim Witcher ve Dune okumaktı. Yakında Dune için de güzel haberler gelirse çok mutlu olacağım.