The Witcher Serisi

Tam olarak ana seriye dahil değil, yan kitap gibi düşünülebilir.

Zaman olarak da Son Dilek kitabında olan öyküler ile aynı zaman aralığında geçiyor.

Benim bir fikrim var Geralt ve evet bu doğrudan seninle ilgili değil. :slight_smile:

Sodden tepesi burası.

Geralt bir çimen denizi gördü, ufuk çizgisine kadar uzanan hudutsuz bir düzlük. Çimenliğe yukarıdan bakıyordu, âdeta kuş bakışı……. Ya da bir tepenin zirvesinden. Yamacından bir grup belirsiz silüetin aşağı indiği bir tepenin. Silüetler başlarını çevirince kıpırtısız yüzler gördü, kör, ölü gözler. Bunlar ölü, diye fark etti bir an. Bir ölüler alayı…

Lytta’nın parmakları yeniden elini sıktı. Bir kerpetenin gücüyle.

Geralt rahatlayarak nefesini verdi. Ayağa kalktı.

“Sonunda…” diye mırıldandı büyücünün kalkmasına yardım ederken. "Son görüntü… tepe ve bir grup… insan… Onları tanıyamadım… Ne olabileceğine dair hiçbir fikrim yok.”

“Benim de,” diye yanıtladı Lytta garip bir sesle. ( Fırtına Mevsimi )

1 Beğeni

Güzel kapak ve hikayeden bir sahneyi resmediyor.

Bunlar da kötü kapak ama anlaşılır.

5

Bunun ise hâlâ kitabın hikayesi ile olan bağını çözemedim.

Madem oyundan olacak şu olsaymış bari.

4 Beğeni

Kapak işini genelde kötü yapıyoruz. Bunun yanı sıra yazar ve kitap adını da basit yazı tipleriyle geçiştiriyoruz bence. Örnek verdiğin kötü kapakların bile bazısında yazı tipleri çok hoş.

IMG_3821

4 Beğeni

Netcez şimdik, :slight_smile: Fırtına Mevsimi de bitti, geride bekleyeceğimiz kitap da kalmadı. (Yeni kitap dedikodusunu ben de okudum ama Geralt olmayacakmış)

Bir şeyler bitip bir şeyler başlar mı?

1 Beğeni

Yazarın yeni serisi başladı ama fiyatı oldukça tuzlu. Bir bakabilirsin :slight_smile:

Sanırım ilk kitap Deliler Kulesi.

İkinci ve Üçüncü kitaplar çıkınca bakarız onlara. :slight_smile: Yazarı beklemek dert değil de çeviri - yayınevi beklemek mesele oluyor.

1 Beğeni

Bu seferde kitaplara zam gelme olasılığı var. İki ucu değnek :smiley:

1 Beğeni

Bir süredir tüm kitapları çııkmamış serileri ve zam gelecek diye kitap almayı bıraktım.

Yeni çıkan ilgimi çeken kitaplar olursa da önce 2-3 ay nadasa bırakıyor, :slight_smile: dinlendiriyorum sonra o ilgim devam ederse alıyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Yeni kitapta Geralt’ın olmayacağını sizden duydum, bir miktar üzdü :frowning:
Yalnız, yazar 1, 2 ve 8. Kitap tarzı yazmaya devam etse çok iyi olurmuş. O konuda açık kapı görüyorum ben. Çok büyük potansiyeli var evrenin çünkü.

2 Beğeni

Belki ben yanlış anımsıyor olabilirim.

Hikaye 7. kitap ile sonlanmıştı ama belki dediğiniz gibi 1-2 ve 8. kitap gibi yan veya öncü bir hikaye olabilir.

1 Beğeni

yılbaşından sonra zam gelir mi ancak yılbaşından sonra alabilirim son kitabı

Benim Witcher’ım Fırtınalar Mevsimi ile biter artık :smile: Gerçekten yeni bir kitap daha yazıyorsa bol şanslar Sapkowski dedeme.

Seriyi genel olarak;

• Yaşı genç okurlara
  • Fantastik edebiyata nispeten yeni başlayan okurlara
  • Oyunlar ile seriyi tanımış ve sevenlere
  • Dizi ile yolu kesişmiş ve daha fazlasını arayanlara

tavsiye ederim. Rahat ve kolay okunan, akıcı ve eğlenceli bir seri. Ama çok büyük beklentiler hayal kırıklığı da doğurabilir, bu kadar büyük bir marka değerinin ağırlığı içerik kitaplarda yok :smiley: .

Fantastiğin gedikli okurlarına da arada kısa zamanda okuyup keyif almalık, arada çerezlik, farklı serilerle paralel okumalık falan olarak düşük beklenti ile okuyacaklar ise tavsiye edebilirim. Öbür türlü tatmin etmeyecektir.

4 Beğeni

:slight_smile:

Şiir: Gemini
Beste - müzik : Suno ai

https://www.reddit.com/r/witcher/s/2rDPrRYHvC

2 Beğeni

Çok beğendiğim Fransızca kapaklar.

4
5

9 Beğeni

İlk 8 kapak şahane olmuş. Bizdeki gibi dandik değil.

4 Beğeni

Vay be bu foruma witcher ile ilgili ilk sorumu 5 yıl önce sormuştum ulan zaman ne çabuk geçiyor neyse konuyu saptırmadan kuzgunların kavşağı kitabi tahmininizce ne zaman ingilizceye çevrilir türkçeyi beklemek insani delirtiyor

2 Beğeni

Dün Fırtına Mevsimi’ni okuyarak eldeki tüm kitapları bitirdim. Gölün Hanımı’nı okuyalı 4 sene olmuş. Aradan epey zaman geçtiği için çoğu şeyi unutmuşum ama bu kitap çok iyi geldi. ChatGPT de sağolsun önceki kitapların bir özetini geçti bana. Ama şimdi kendimi boşlukta hissediyorum. Yazar yakın zamanda son bir kitap daha çıkarmış ama gördüğüm kadarıyla İngilizcesi bile yok henüz. Pegasus’a Instagram’dan sordum ama dönmediler. Kim bilir ne zaman Türkçe’ye çevrilir.

3 Beğeni