The Witcher Serisi

Yanlış hatırlamıyorsam gerçeği daha sonradan öğreniyor. Altıncı ya da yedinci kitap civarında. Son kitapta her şey açıklığa kavuşuyor, az daha sabır :slight_smile:

Bu seriye benzer kitaplar varmi? Cok sevdim ben witcher serisini. Anlatma tarzi hosuma gitti Sapkowskinin. Ayrica karakterlerin ne beyaz nede siyah olmasi cok guzel olmus. Tavsiyeleriniz varmi arkadaslar?

8 Beğeni

Zaman çarkını fantastik edebiyat içinde sonlara koyun bence.
Sissoylu serisi var mesela
İblis döngüsü

1 Beğeni

Elric almayi dusunuyorum evet ve galiba elric en buyuk ilham kaynagi olmus the witchere. Drizzt kitaplarinin hepsi cikmadigi icin o derde kendimi sokmak istemiyorum. Taht oyunlari okudum sevdim. Zaman carki 4cu ciltin cikmasini bekliyorum 4 gozle, 3te kaldim oyle… Tesekkurler guzel tavsiyeniz icin

1 Beğeni

Benim bildiğim Elric, Drizzt ve Witcher aynı zamanlarda çıkıyor şans eseri :smiley: yanlış da biliyor olabilirim.

Victoria Aveyard ve Pierce Brown da beğendiğiniz türde yazıyorlar.

1 Beğeni

Sissoylu kitaplari ayni boyutta basilmaya baslanirsa almayi dusunuyorum evet :slight_smile:

Ben yabanci forumlarda okumustum. Bende yanlis biliyor olabilirim tabiki

1 Beğeni

Ben sana sissoylu serisini öneririm daha sonra Drizzt Efsanesi serisini , en son olarak da Zaman Çarkı serisini öneriyorum .

Yalnız Zaman Çarkı serisini ciltli almak istiyorsan elini çabuk tut çok çabuk tükeniyorlar . Kidega da İthaki yayınları %50 indirimli ve yanılmıyorsam yarın son .

Drizzt Efsanesi kitapları da pek fazla bulunmuyor , bulduğun gibi almanı şiddetle tavsiye ederim.

Son olarak Sissoylu serisi hali hazırda 6 adet kitabı çıkmış ve hepsi Türkçe olarak satılmakta fakat seri sürekli boyut küçültmeye gitmiş . Benim gibi büyük boy bulacağım diye uğraşırsanız 16x24 olarak bulabilirsiniz ama alışveriş yapmadan önce satıcıya muhakkak sorun kitapların boyutu ve öyle alın .

Elric hakkında bir bilgim yok ama çok fazla tavsiye eden kişi var burada . Alıp okumaya başlarsanız yorumlarınızı almak isterim .:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Zaman carkinin ciltli kitaplari mevcut bende, eksik olanlar 4 ve 13. Ithakinin tekrar basmasini bekliyorum. Bu yil icinde basacaklarini soylediler. Ben fantastik kitaplara zaten bodoslama zaman carkiyla basladim :slight_smile: Hic zorlanmadim. 3te kalinca, 4u beklerken witcher serisini okudum. Normalde klasik kitaplar okurum ama fantastik sevdigimide farkettim :slight_smile:

1 Beğeni

Fantastik candır ya. Oku oku bir türlü doyamıyor insan. :slight_smile:

Gec kesfettim bende bu guzellikleri :slight_smile:

1 Beğeni

Moorcock’un anlatım tarzı Sapkowski’ye hiç benzemiyor. Benzer yanı koatik karakterlerin olması. İyiler ve kötülerin savaşı değil olan.

1 Beğeni

Son ceviri Kirlangic kulesi serinin en iyilerinden biri oluyor benim icin. Hikayenin baska baska karakterler arasinda capraz anlatimi oldukca ilgi cekici olmus.

1 Beğeni

Tatsız (20 karakter)

2 Beğeni

Benim bildiğim, Raistlin (ejderha mızrağı) Drizzt(kara elf) geralt(wıtcher) karekterleri elric ten esinlenerek çıkıyor.

2 Beğeni

5 . kitap Ateşle İmtihan’ı okumaya başladım. 200. sayfalardayım, öyle gözüküyor ki 5. kitap bir yolculuk hikayesi. Önceki 4 kitap da çok akıcı ama şimdilik büyük aksiyonun kıyısında geziniyor olmasına rağmen 5. kitap sanki öncekilere göre çok daha akıcı.

6 Beğeni

En son 2017’de 3. kitabı okuyup tamamlansın okurum diye bırakmıştım. Artık tamamlanmak üzere oyunlarının hepsini bitirdim. Acaba 3. kitabı tekrar okuyup mu devam etsem? Yoksa 4’ü okurken anımsar mıyım?

1 Beğeni

Bence tekrar oku. Ben tüm kitaplar çıkınca tekrardan arka arkaya okuma düşüncesindeyim.

1 Beğeni

Öyle yaparım, zaten evren ve karakterleri kendi akrabalarımdan daha iyi biliyorum ondan hızlı okunuyor :slight_smile:

1 Beğeni