Türkiye İş Bankası Türk Edebiyatı Klasikleri

Şermin, Haluk’un Defteri ve diğer manzum hikayelerinin toplu basımı olabilir.

1 Beğeni

Ömer Seyfettin’den yeni bir kitap. Bu seriden mi emin değilim ama yine de eklemek istedim.

5 Beğeni

Bu eser de seriye dahil.

1 Beğeni

43.kitap

image

20 Beğeni

Şiirlerinin bazılarını okumuştum ama öykülerini hiç okumamıştım. Benim için yine sürpriz bir kitap oldu. Sepete ekledim. Ağustos ayı için alım planım var.

Ayrıca forumun düşen kalitesini biraz daha üst seviyeye taşımak için bir fikrim var. Forumun kalitesinin düştüğünü söyleyen arkadaşlar katılırsa hem edebiyat açısından biraz sohbet etmiş oluruz hem de forumun kalitesini yükseltiriz.

Fikrim şu: Seriyi takip edenler veya etme fikri olanlar ile 1 kitap seçip okuyup edebiyat açısından tartışmasını yapabiliriz. Ben şu ana kadar serideki 37 kitabı okuduğum için bazı kitaplarda sizin okumanızı beklerim. Daha sonra yeni bir konu açıp içerikten tutun da yazara kadar birçok konuyu orada konuşabiliriz. Haftalık değil de 2 haftada bir olmasını düşündüm. Çünkü bazı türleri okuyan (bkk, fantastik, korku) arkadaşlar için aynı anda 2 kitap olmasın diye kendi okuduğunu bitirdikten sonra okuyabiliriz. Ya da okunacak tarihleri de o konuda belirleyebiliriz. Orası artık katılım olursa konuşulur.

Forumda fantastik, bkk daha çok okunduğu için bu serinin muhabbetinin olduğu bir yer hatırlamıyorum. Biraz da kendi tarihi eserlerimize dönmek için ve kendi yazarlarımızı konuşmak için bu konuyu istiyorum. Seriyi takip eden arkadaşlar bilir ki bu seride çok önemli yazar ve eserlerimiz var. Örneğin Hüseyin Rahmi Gürpınar.

@SJack Hocam sizin bu seriyi alıp almadığınızı hatırlamayadım ama okuma fikriniz olduğunu biliyorum. Sizin liderliğinde yeni bir anket yapıp bu konuyu forumda görüşmek isterim. “Türk Edebiyatı Okuyanlar Cemiyeti” adında bir konu açıp görüşebiliriz. :slight_smile: Tabii okuma planlarınıza uyarsa. Yoksa ben yarın bu konuyu düzgünce planlayıp konuyu açabilirim.

@BiblofilYouTube Hocam sizin fikriniz nedir? Siz de okuyorsunuz bildiğim kadarıyla.

8 Beğeni

Edebiyat çalıştığım zaman Tevfik Fikret öykü ve roman yazmadı diye öğrenmiştim. Attım hafızaya.

Manzum hikayeler yazdı.

Sizi üzmek istemem ama Türk Edebiyatı Klasiklerinden okuduğum eserlerin sayısı bir elin parmakları kadar bile değil. Seriye başlama düşüncem ya da okuma gibi bir planım yok olmadı hatta.

Diğer yandan okusam bile bu alanda benden daha bilgili kişilerin olduğunu düşünüyorum ben. O yüzden liderlik benim ne haddime diyorum. :joy:

Olur da herhangi bir okuma etkinliği yapılırsa katılacağımı söyleyebilirim. Artık şu önyargılarımdan kurtulma zamanı geldi geçti bile. Ha beğenmezsem yapacak bir şey yok. :smiley:

1 Beğeni

Sağlık olsun. Ben ilerleyen günlerde bir konu açıp bir duyuru yapayım. Katılım olursa plana göre bir okuma kulübü gibi bir oluşum kurarız. Artık katılım olmazsa da forumun kalitesi düşüyor diyenlere hak vereceğim. Zaten pek aktif değilim. Forumdaki saatlerimi iyice azaltır bu durum. Cevap için teşekkürler. İyi geceler :slight_smile:

3 Beğeni

Aman Fatih bey bu forum ikinci bir seviye vakasını kaldıramaz haberiniz olsun. :smiley:

1 Beğeni

Ben arka planda olayları inceledim ama yorum yapmak istemedim. Konuşmak yerine güzel içerikler paylaşabiliriz. Zamanında yaptığım Türk Fantastik Filmler ve Belgesel Serileri gibi konular olsa bu kadar olay çıkmaz. Daha fazla deşmeyeyim buradan. İsterseniz özelden yazabilirsiniz. :slight_smile:

1 Beğeni

Etkinliğe katılmak isterim. Bu seri ile ilk kez eserlerini okuyup tanıştığım yazarlar oldu. Aralarında en beğendiğim Hüseyin Rahmi Gürpınar. Gerçekten şaşırtıcı derecede keyifli buluyorum eserlerini ve yazım tarzını. Tabii günümüze uyarlayanların da bunda emeği büyük. Sizin bu serideki tavsiyeleriniz nelerdir?

4 Beğeni

Yoğun tempom biraz azaldığı zaman bir okuma etkinliği konusu açacağım. Zamanında lisedeki öğrencilerime de önermiştim bazı eserleri. Kendi edebiyatımıza da gereken önemi vermek gerekir. Çok kişi olmasa da bu etkinliği düzenlemek isterim.

Kitap tavsiyelerime gelecek olursak; ben 43 kitabın henüz 1 tanesini almadım. Elimdeki 42 kitabın da 37 tanesini okudum. Bütün kitapları tavsiye ederim ama sevdiğiniz türü bilmiyorum. Örneğin bilim kurgu tarzı da seviyorsanız Hüseyin Rahmi’nin Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç kitabını, biraz aşk arıyorsanız yine Hüseyin Rahmi’nin Gönül Bir Yel Değirmenidir Sevda Öğütür kitabını, din eleştirisi için yine Hüseyin Rahmi’nin Efsuncu Baba’yı öneririm. Hüseyin Rahmi haricinde ayrıca Ahmet Mithat Efendi’nin de eserlerini öneririm.

Etkinlik konusu açılınca sizi de etiketlerim mahsuru yoksa. İyi akşamlar dilerim.

2 Beğeni

Ben de bu etkinliğe katılmak isterim.

Türk Edebiyatı’ndaki eksiklerim için bu dizi ilaç gibi olmuştu zaten. Ucundan kıyısından başladım ama daha katetmem gereken çok yol var. Bu konuda derya deniz bir kişiyi de bulmuşken, faydalanmak gerekir. :slight_smile:

2 Beğeni

Eğer yapılırsa çok güzel olur ve ben de katılırım. Türk edebiyatında çok çok yeniyim fazla okumuşluğum yok. Bu seriden sadece bir kaç kitap okudum ve hepsini okumayı planlıyordum zaten ama hep geri plana itiyordum, bir türlü sıra gelmiyordu iyi olur etkinlikle devam ederim ben de.
@DenaroForbin ben de öyle düşünüyorum. Bulmuşken kaçırmayalım :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

@DenaroForbin Estağfurullah hocam. Derya denizlik kadar olamasam da benimki biraz lise hocalarımdan gelen bir durum. Bu kitapların çoğunu o zamanlar okumuştum. İş Bankası bu seriye başlayınca da tekrar okuyayım dedim. Bir de hiç duymadığım eserler gelince keyfim iyice arttı. Lise zamanları basılmamış birçok eser gördüm şimdi.

@Emerald Birazdan konuyu açıp okuma grubuna bazı arkadaşları etiketleyeceğim. Kitap seçimi veya tür seçimini de oradan yapabiliriz.

2 Beğeni

Siyah Gözler
Ferdayı Garam

9 Beğeni

Daha önce okumadığım 2 eser gelmiş. İçerikleri olarak psikolojik tahlil olarak belirtiliyor. Eylül kitabını çok sevdiğim için bu kitapları da seveceğimi düşünüyorum. Dört gözle bekliyorum.

1 Beğeni

off siyah gözleri ayrıntıdan almıştım -_-

1 Beğeni

Kapağından güzel spoiler yemişsiniz hocam, geçmiş olsun. Bir de okuduktan sonra yorum yaparsanız beni etiketlerseniz sevinirim.

@fortknoxt Abi yeni kitaplar internet sitelerine eklendi mi? Eklenmediyse ne zaman eklenirler?

1 Beğeni