Şuan için eklenmedi. Bayramdan önce bekliyorum. Ama satışa çıkmaları muhtemelen bayramdan sonraya kalacak.
- kitap
Siyah Gözler : Siyah Gözler - Cemil Süleyman
Ferda-yı Garam kitabı da eklenseydi güzel olurdu. Şimdi onu da bekleyip birlikte sipariş vereceğim.
- kitap Toplu Hikayeler, Ömer Seyfettin
- kitap Ferda-yı Garam
olarak belirlenmiş. Böyle giderse yıl bitmeden 60’ı görürüz gibi.
Çok iyi oldu bu. Teşekkürler bilgi için.
Nerede yazıyor acaba 45 ve 46 numaralar hangi kitap olacagı
Siyaz Gözler’in arkasında sıralı liste mevcut.
Bilgiler için teşekkürler. İnternet sitelerine düşse de sepete eklesek artık.
- Bahar ve Kelebekler 1. Cilt (Ömer Seyfettin)
- Ferda-yı Garam - Aşkın Yarını (Mehmet Rauf)
Ömer Seyfettin kaç cilt olarak gelecek bakalım? Aralarında çok zaman olmaz umarım.
Edit: Wiki listesine göre 151 öyküsü var. İlk kitabın tarihine göre (1902-1911 arası) 24 öyküyü kapsıyor. Benzer durumlar olsa en az 5-6 kitap gelecek gibi.
Çok güzel bir çalışma olacak Ömer Seyfettin’in hikaye derlemesi. Daha önce YKY yapmıştı. Hatırladığım kadarıyla 160 kadar hikaye vardı o baskıda. TDK de makale ve fıkralarını bir araya getirmişti. Ömer Seyfettin tekrar tekrar okunacak bir yazar. Gereken değeri veriliyor artık.
İşte bu! Sonunda bu seride Ömer Seyfettin’e kavuştum. Uzun zamandır bekliyordum.
Hem de bir değil bütün öykülerini basmaları sevincimi katladı.
Geçenlerde Dergah’ın bastığı iki cilt Ömer Seyfettin zaten yeterince iyiydi, üstüne YKY’nin ciltli Toplu Öyküler’i de var. İş Bankası hiç duyulmadık yazarlar basmaya devam etse keşke.
Çok büyük bir külliyat olacak ama. Ömer Seyfettin olmadan olmazdı. Sait Faikler de bu seriye eklenmeli bence.
Yok yook! Sait Faiklerin mevcut kapakları inanılmaz güzel. Bence Tanzimat Dönemi’nden enteresan eserler bulup basmalılar. Lehçetül Hakayık ve Muhayyelat baskısını beklediğim kitaplar. Biri ilk mizahi sözlük öbürü Binbir Gece tadında öykü içinde öykü kitabı.
Serinin 47. kitabı satışa sunulmuş. Yazarı ve eserini ilk defa duydum. Konusu da ilgimi çekti. Bu serideki eserlerin çoğunu lisede okuyup bildiğim halde yeni eserler görmek beni şaşırtmaya devam ediyor.
https://www.babil.com/menfi-gunumuz-turkcesiyle-kitabi-fazli-necip
- Meşrutiyet sonrası kaleme alınan Menfi, bir aile dramıyla dönemin siyasi olaylarının iç içe işlendiği, istibdat atmosferini ve Meşrutiyet’e giden süreci konu alan ilk siyasi romanlardandır. Fazlı Necip, Menfi’de bir yandan dönem romanlarının popüler karakteri olan alafranga ve şık bir gencin nasıl siyasi bir suçluya dönüştürülüp sürgüne gönderildiğini anlatmakta, öte yandan okuru dönemin İstanbul ve Selanik sokaklarında dolaştırarak bu şehirlerdeki kültürel ve gündelik yaşama dair bilgiler vermektedir.