Türkiye İş Bankası Türk Edebiyatı Klasikleri

İlk üçte Hüseyin Rahmi’yi görmek gülümsetti. Efsuncu Baba ve Gulyabani’yi kahkahalar atarak okumuştum, ki kitap okurken kolay kolay gülmem. Mürebbiye’yi de listeme ekledim.

6 Beğeni

Mürebbiye de onlardan geri kalmaz. Matmazel Anjel ve çeşitli tiyatrolar aklıma geldi de gülümsetti.

3 Beğeni
14 Beğeni

Bu bölüme ilgi alaka azaldı artık galiba kimse uzun zamandır bir şey yazmıyor doğru dürüst galiba önemini kaybediyor.

Serinin 49. kitabı sonunda gelmiş. Seride 50. kitap sınırına geldik. 50. kitabın bandrolü alındı mı acaba? @saitamasensei @fortknoxt

https://www.babil.com/karabibik-gunumuz-turkcesiyle-kitabi-nabizade-nazim-is-bankasi-kultur-yayinlari

“Henüz gerçekçi bir roman okumadıysanız işte size bir tane ben takdim edeyim.” Nabizade Nâzım’ın Karabibik’i edebiyatımızda hem gerçekçilik ve natüralizmin hem de köy romanının başarılı ilk örneğidir. Köy hayatını, köylünün meselelerini, uğraşlarını dilleri ve yaşantılarıyla olduğu gibi aktaran eser, Kaş’ın Beymelek köyünde geçer. Karabibik sekiz on dönümlük toprağını ekip biçerek, kızıyla beraber kıt kanaat yaşamaya çalışan bir köylüdür. Hayallerini süsleyen tek bir şey vardır, bir çift öküz. Nabizade Nâzım bu kısacık hikâyesinde Anadolu köylüsünün neredeyse bütün bir hayatını ustalıkla yansıtmıştır.

2 Beğeni

Karabibik’den sonra hiç yeni bandrol görmedim. Yakında gözükür büyük ihtimal çünkü aradan 1 ay geçmiş neredeyse.

1 Beğeni
6 Beğeni

11 Beğeni

Yeni

9 Beğeni

49.kitap Karabibik, 51.kitap Esrar-ı Cinayat. Serinin 50.kitabı yok. Bununla ilgili olarak İş Bankası’nın sitesinde de birşey göremedim. Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba?

1 Beğeni

Daha önceleri de olmuştu. Matbaadan ilk çıkan kitap bu olduğu için satış sitelerine çıktı. 50. Kitapta bugün yarın gelir.

2 Beğeni

Doğrudur. Geri dönüşünüz için teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

50 .kitap yanlış bilmiyor isem Ömer Seyfettin 3. cilt kitabı.

10 Kasım’da Primo Türk Çocuğu’na birinci basım bandrolü alınmış. Bir hata olmalı. O yüzden 51’e atlamışlardır.

Çok severim. Güzel haber.

Bir noel şarksı ciltli basım ile alakalı bir kaynağa ulaşamadım. Henüz çıkmadı galiba.

Hasan Ali Yücel Klasikleri’ne ait bu kitap. Bandrol alındıktan ortalama bir, bir buçuk ay sonra satışa sunulur genelde.

2 Beğeni

Modern Klasikler, Türk Klasikleri ve Çocuk Klasikleri için emeği geçenlere teşekkürler. :slight_smile:

1 Beğeni
  1. kitaptan hala ses yok.

Epey yavaşladı seri.

2020 başlarında Orhan Veli’nin eserlerini görmemiz muhtemel bu dizide. Hazırlanmış, telif kalkmasıyla beraber bandrol alınıp basılacak veya hazırlanıyor olabilir.

2 Beğeni