Bilemiyorum. Şıpsevdi de 50 olabilir.
Karabibik’in -serinin en kısa kitabı- ciltli baskısı 25 TL olarak belirlenmiş. Bu nedenle HAY’daki gibi bez cilt olmayacak bence.
38 sayfalık kitabı altına batırsan bile o kadar etmez. Bu serinin çoğu kitabı ince olduğu için ciltli baskılarının o kadar fiyata rağmen alan olacağını düşünmüyorum.
Kağıt kalitesinden dolayı düşünüyorum bu fiyatların yüksek olmasını. 1984 ve modern türk klasiklerinden çıkan kitapların kağıtları çok kaliteli bir kağıt türü. muhtelene ondan kaynaklı. Tabi Türk klasikleride aynı kağıtla basılıyorsa böyledir.
Tabi bana kalsa kitap fiyatları yüksek. Yukarıda ki yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.
Modern’dekiler gibi bekliyorum ben de. Ancak bez cilt olmadığı için sayfalar kolay açılmıyor. Sayfa kalitesi ne kadar iyi olursa olsun can sıkıcı bir durum.
Bez cilt HAY klasiklerine özel olarak kalmasını istemiş olabilirler.
İş Kültür’ün cilt, kağıt seçimlerini anlayabilmiş değilim. Zeugma’yı gordünüz mü bilmiyorum ama bu kitabı ise bez cilt yapıp kağıt kalitesini düşürmüşler. Fiyat ise yine yüksek😀 Keşke son bastıkları ciltli serileri HAY kalitesinde bassalardı.
Zeugma’nın kağıt kalitesini ben de beğenmedim. Saman kağıt gibiydi hatta.
Ciltli baskılar için konuda güncelleme yaptım. Ciltli baskılar tamamlanınca listeyi eski haline getireceğim.
Ciltliler 88, 96, 132 sayfa ama üçününde etiket fiyatı 35 lira. İlginçmiş…
Hocam sizin aldığınız ciltlilerin kağıt kalitesi 1984 ve Hayvan Çiftliği gibi mi? Kuşe kağıt veya ona benzer bir kağıt kalitesi vardı.
Aynen hepsi aynı kağıt. Kitap kalınlaştıkça ağırlığını epey etkiliyor.
Oh süpermiş. Umarım hızlandırırlar basımları o zaman. Tabii fiyat artışlarını da hızlandırabilirler bu arada.
- kitap sanırım.
Konusu: Romanın baş karakteri Necdet, çapkın bir gençtir. İlk zamanlar gerçek olmayan aşk hikayeleri ve kadınların kendine olan hayranlığından övünse de sonra gerçek bir aşk ateşine düşer. Gerçek bir aşk acısı çeker, ikilemelerde kalır. Aşkından kaçar, aşkı tarafından takip edilir.