Bugünkü yayınlarda dikkatimi en çok çeken oyun oldu:
In this evolution of JRPGs, real-time actions enhance the heart of turn-based combat. Build your party and level up six characters. Craft unique builds for your expeditioners that fit your playstyle via gear, stats, skills, and character synergies.
Open an active dimension in combat - dodge, parry, and counter in real time, chain combos by mastering attack rhythms, and target enemy weak points using a free-aim system.
Aylık ödemeli oyun platformuna sahip olmak fikri ne kadar fiyat olarak mantıklı olsa da alasım gelmiyordu. Bu gidişle Xbox alıp bu sisteme dahil olacağım gibi geliyor. Oyunlar aşırı oynayın beni diyorlar.
Doom: The Dark Ages ve Gears of War- E-DAY’e fena coştum. Özellikle Doom. Önceki 2 oyun aşırı iyiydi. Bu sefer orta çağa dönüyoruz. Hype! Ayrıca PlayStation 5’e de çıkacak.
Silksong yine gelmedi. Oyunu iptal edecekler galiba.
Benim ümidim kalmadı artık. İstesek oyunu çıkarırız ama daha oyi olmasını istiyoruz onun için çabalıyoruz şeklinde bir açıklama yapılmıştı çok eskiden. Birebir Patrick Rothfuss’ un bahanesi. O nedenle kaderleri de aynı olacak diye düşünüyorum. İnşallah yanılırım.
Bir kaç ay önce ekipten birisi aktif çalışıyoruz bizi bekleyin falan demişti
Bence iptal etmezler ama sanırım development hell’e düştü proje bir şekilde. Son ürün konusunda beklentilerim bayağı düştü
Bu açıklamadan haberim yoktu. DLC ile genişleyecek şekilde yaparlarsa iyi olur. Milletin beklentisi de arşa çıktı. Bunlar 14 Şubat 2019’da duyurmuşlar oyunu o tarihten bugüne neler neler değişti. Bir de sızıntılarıyla meşhur insanlar xbox sunumunda olabilir yazınca ben kesin geliyor gözüyle izledim şovu. Neyse belki bu sene SONY’nin yapacağı büyük sunumda gösterirler. Xbox şovu da son zamanlarda izlediğim en iyi şovdu. Helal olsun, böyle devam etsinler.
@RolandDeschain Patrick nereden çıktı şimdi?
Açıklamalarını çok benzetiyorum ben ondan öyle dedim.
Bence beklentileri düşük tutmak lazım hocam ya. İşin çapı belli çevresi belli. Bu kadar sürede tamamlanamadıysa ya yarı yolda vizyon değişmiştir, ya scope creep olmuştur, ya ekip çözülmüştür gibi geliyor bana. Bunlar ya da bu tarz durumlarsa mevzu, allah sonumuzu hayretsin.
Kişisel problemlerden de etkilenebilecek boyutta bir ekip diye anlıyorum, beelki o yüzden uzamıştır mevzu oysa beelki yine iyi bir şeyler görürüz.
Bence onu da yapalım bunu da ekleyelim dediler ve proje şişti. Oldukça küçük bir ekip bunlar. Bildiğim kadarıyla sadece 3 kişiler. Hakikaten bu bekleme işi beni çok yoruyor. Sony’de yapıyordu bunu. Şimdi ağızları yandı önceden oyunları paylaşmama kararı aldılar. Team Cherry’nin de bu günlerde gösterip max 5-6 ay sonra çıkartması lazımdı. Ya da ne bileyim Early Access olarak çıkartsınlar. Ona da razıyım.
Aynen hocam “scope creep” ile anlatmaya çalıştığım süreç tam olarak buydu. Ki kendisi en güzel duyguların katilidir. Bu yola girdilerse çoktan gg diye düşünüyorum ben.
5-10 dk lık yeni bir gameplay, gaza getirecek bir trailer filan paylaşsalar, bakın en son size gösterdiklerimizden sonra bunları bunları ekledik deseler herkesin içi rahatlayacak aslında.
İlk Baldur’s Gate 3 maceramı dün itibari ile tamamladım nihayet. 2 saat sonra ise kendimi yeni bir save açarken buldum. Tactician zorluk seviyesinde oynamaya çalışacağım bu sefer. Farklı bir sınıf, farklı party dizilişi, farklı romancelar, oyunu didik didik etmeme rağmen kaçırdığım onlarca farklı gizem derken yine keyif dolu saatler geçireceğim. Bir de arkasından kötü bir karakterle oynamak istiyorum. Kafadan 3 oynanışı garanti yani. Sonrasına bakacağız tekrardan. Yapanlardan Allah razı olsun. Her kuruşu helal olsun.
Sizce Baldur’s Gate 3 mü, yoksa Divinity Original sin 2 mi?
Bakalım göreceğiz. Yarıda kesmeler gibi geliyor şu an bana. Fakat böylesi bir oyun için de 5 küsür sene muazzam bir süreç. Millet neler neler yapıyor bunca sürede. Neyse hayırlısı bakalım. Ben sene sonundan ümitliyim.
@RolandDeschain Kesinlikle.