Video Oyun Dünyası

2 Beğeni

Klasik paradox politikası. Klanlar dlc olarak eklenecektir. :frowning:

1 Beğeni

Bugün ne oldu yaw, xbox yine yaptı yapacağını oyun severlere:)

1 Beğeni

Sunumu izleyebileceğimiz video var mı acaba?

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim hocam.

1 Beğeni

Bu nasıl gameplay videosu. Oyun içinden kesitler yok kadar az. Sanki oyun medyasına clickbait videosu hazırlamışlar gibi

1 Beğeni

Ben de paylaştıktan sonra pişman oldum, cidden yeni bir şey yokmuş videoda.

Videonun beğenmeme sayısı herkesin aynı düşüncede olduğunu gösteriyor. Gerçi ilk videoyuda beğenmemiştim ben son saniyede hidden bladei kullanması ucuz bir numara gibiydi

1 Beğeni

Rezalet bir sunumdu. Beklentinin %1’ini bile karşılamadı. Bir tek adını hatırlamadığım Gigervari oyun ilgimi çekti. Onun da ne oyunu olduğu bile belli değil :face_with_symbols_over_mouth: Bulletstorm çakması oyunu sanki çok birşeymiş gibi açılışta gösterdiler, o kadar basiretsiz bir işti…

Düzeltme : Scornmuş…

1 Beğeni

Açılışta gösterilen oyunu yanlış bilmiyorsam tek kişi yapmış, belki o yüzden öncelik verilmiştir.

1 Beğeni

Daha fiyatı açıklanmamış konsola birinci parti oyun duyuracak halleri yoktu. Üçüncü partilerden yürümüşler. Şu karantina durgunluğunda oyunlar sürekli ertelenirken yine de bir şov yapmış oldular.

Bright Memory: Infinite → Geliştirmesinin çok erken aşamalarında görmüştüm bu oyunu, sonra denk gelmedi. Adam tek kişi oyunu bitirip steama çıkartmış bile. Konsol için tanıtımmış bu yapılan. Steamda uygun epey fiyatı. İstek listesine eklenir, ilk indirimde alınır benim kanaatim. Bright Memory on Steam

Dirt 5 → Çok sıkı takip ettiğim bir seri değil fakat Forza Horizondan etkilenmiş gibi geldi trailerda bana. Özellikle ekrana girip çıkan şu çizgi animasyonları Forza’nın sık kullandığı şeyler.

Scorn → Kickstarter’da fonlanmıştı bu oyun, birkaç sene önce ufak bir demo yayınlamışlardı destekçiler için, merak eden varsa oynanışı: SCORN Gameplay Walkthrough Part 1 (Alpha Demo) [1080p HD PC] New 2017 Horror Game - YouTube

Chorus → Everspace’e benziyor, enteresan, keyifli olabilir.

Madden NFL 21 → Mecazsız dış güçlerin oyunu :slight_smile:

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 → Bekle bekle ağaç olduk senelerdir, 2020 çıkış gözükmesine rağmen yine çıkış tarihi vermediler. Bence yine ertelenecek bu oyun bu sefer korona bahane edilip. Animasyonların çoğu hala çok çiğ duruyor.

Call of the Sea → Puzzle oyunu gibi duruyor, etrafta bizden başka hiç karakter gözükmedi fragmanda. Yürüme simulasyonu değil de Witness ayarlarında bir şey olursa keyifli olabilir.

The Ascent → Helldivers’ı andırıyor. Twin Stick shooter da çok popüler türlerden değil. Hala bu türlerde oyun çıkıyor olması sevindirici.

The Medium → Zaten halihazırda bu türde uzman stüdyo (Layers of Fear, Observer, Blair Witch) bir de üstüne oyun müzikleri için Silent Hill’in tüm müziklerini yapan Akira Yamaoka ile anlaşmışlar. Yine güzel bir atmosferik korku oyunu olacaktır. Konsept de ilgi çekici.

Scarlet Nexus → En ilgimi çeken oyun bu oldu benim. Sanat tarzı Astral Chain’e benziyor epey, oldukça hoşuma gitti benim. Videodaki ara ara oluşan fps düşüşlerini oyun çıkana kadar toparlarlar umarım. Bandai sürekli fragmanlarda düşük fps sorunu yaşıyor, bir çözemediler gitti.

Second Extinction → Hiç umudum yok bundan, Generation Zero’ya skin giydirmişler gibi duruyor. Eminim PC versiyonunda inanılmaz optimizasyon sorunları da olacaktır.

Yakuza: Like a Dragon → PC’ye gelecek olmasına sevindim. 3 - 6 arasını da kısa zamanda portlarlarsa çok mutlu olacağım. Normal Yakuza serisi zaten oynayanın ya sevip ya nefret ettiği sadece ufak bir kitlenin beğendiği bir oyundu. Bunda bir de sıra tabanlı dövüş sistemi olacak. İyice daraltacaklar kitleyi gibi geliyor bana.

Assassin’s Creed Valhalla → Fransızcada gameplay farklı bir anlama geliyor herhalde, adına keşke in-engine trailer falan deselerdi de bu kadar tepki çekmeselerdi. Hidden Blade konusuna takılan insanları anlamıyorum, youtube’da trailer altı yorumlarına doluşmuşlar yine kör değiliz abi hiçbirimiz, ubisoft da biliyor artık iyiden iyiye assassin hikayesinden uzaklaştırdıklarını, fakat assassin’s creed ismi bir marka halini aldı. Sadece o ismi yazması bile inanılmaz satış getiriyor adamlara. Şu assassin olayını aşmanın zamanı geldi bence, şahsına münhasır bir seri assassin’s creed. Tarihin farklı farklı yerlerine gidip, bizi o zamanlardan öne çıkan tarihi karakterlerle tanıştıran başka bir oyun olmadı daha. Adamlar bir de üstüne oyundaki tüm objelere collision ekliyorlar, çatısına çıkıp gezemediğimiz bina, yapı kalmasın diye. Oyun motoru kurcalamış arkadaşlar varsa her objeye collision eklemek baya iş, hatta özellikle gidilmeyen, çıkılmayan objelere eklenmez collision. Yükleme süreleri, fps böyle böyle optimize edilebiliyor. Adamlar nasıl yapıyorlarsa beceriyorlar, fizikten çok fazla falso vermeden oynanabilir kılmayı oyunları. Benim gözümde bir teknoloji harikası assassin’s creed serisi.

Bunun dışında sunumun geneline puanım 7/10 (13 oyunda 7’si istek listeme girdi), her türden ilgi çekecek oyunlara yer vermeye çalışmışlar. oynanış göremememiz normal. Dünya güllük gülistanlık olsa bile e3/sunum demolarına hazırlanmak için birkaç ay öncesinden kampa girip fazla mesailerle yetiştiriyorlar büyük şovları. Herkes evdeyken bu bile fazlaydı bence. Haziran/Temmuz’daki sunumlardan da, e3 gibi şovlar beklememek gerek. Ya yine bu ayarda ya da bir tık üstü olacaktır.

7 Beğeni

Steam’deki Bright Memory bir demo hocam onu söyleyeyim. Bu çıkacağın tam oyun olması lazım.

2 Beğeni

Olabilir çok dikkatli incelemedim fakat not düşmüşler. Infinite versiyonu çıktığında tüm Bright Memory sahiplerine ücretsiz verilecektir diye. Çıkacak olan pahalıdan çıkarsa, şimdi temelden girmek daha mantıklı olabilir. :slight_smile:

1 Beğeni

Bugün uykumun kaçması sebebiyle Bir ac oyunu oynamaya karar verdim. Baktım uplay zamanında bir sürü AC oyunu beleş vermiş ven de üşenmeyip almışım.

AC serisiyle arama pek iyi değil. İlk çıktığı dönem arkadaşımdan cd alıp yüklemiştim ve başında sıkılıp silmiştim. AC II yükledim bir ara onda da biraz oynadım ve bilgisayarıma format atman gerekti. Bir daha da hiç oynamadım AC. Kassandra ile antik yunanda cirit atmaya heveslendim bir ara ama diz üstü bilgisayarım kaldırmaz diye satın almayı bile denemedim. Aslında bayağıdır sadece indie oyunları oynuyorum. Neyse GeForce now da hazır varken baktım En son Syndicate çıkmış açtım 40 dk oynadım ve 2 şey fark ettim.

1. si klavye bu tarz oyunları oynamaya oynamaya hamlamışım ve klavye ile bu oyunu oynamak sıkıyor. v neredeydi o t harfine parmağım nasıl uzanacak gibi gereksiz dertler edindim kendime. Açıkçası bir süredir oynadığım indie oyunlarda da klavye ile oynamaktan rahatsız olmaya başladım ve hayatımda elime oyun kolu almamış biri olarak oyun kolu alıp bu oyunları biraz da yattığım yerden koltuğa yayılarak deneyimlemek istiyorum.
  2. si ise Vallaha fragmanında insanlar kapşon yok gizlilik yok diye çıldırıyorlar ama Syndicate’da daha ilk bölüm olduğu içindir belki ama çatır çutur daldım adamlara ve hiç saklanmaya uğraşmadım. Oyun bak gizli gitsen daha iyi vs diyor ama ne gerek var. Saklanacak pozisyonu alana kadar 3 kere daha fazla mouse’a tıkladım. Bir de ne biçim gizlilik oyunu bu işçilerin önünde gardiyan öldürdüm kafalarını kaldırıp bakmadılar ulan insan bi der noluyor diye. Hadi dövüş ilk bölüm diye kolaydı. NPC’ler ilk bölüm diye mi aptal.

İlk bölümden resim bu da, en azından NPC’ler napıyorsun orada in aşağı falan dese. yanlarında adam öldürüyorum umurlarında olmuyor. Klavye ile oynayabilirsem biraz Viktorian londrasında gezerim biraz GeForce Now ile birer saat birer saat oynarım artık.

Son olarak kıdemli oyunculara soruyorum. Oyun kolu almayı düşünüyorum ama alışabilir miyim acaba?

Kol için Steelseries STRATUS DUO, Xbox veya PS kolu alabilirim ama bunlar 500 lira. PS kolu PC’de nasıl çalışır emin değilim ayrıca. Denemek için 40-50 liralık bir şey alsam 3 gün sonra elimde kalacak gibi de hissediyorum. Konunun uzmanlarının önerilerine açığım. Ayrıca kolay alışmak için oyun önerilerinizi de bekliyorum.

Syndicate’i oynayıp bitirdim yan görev olarak hep aynı şeyler yapılıyor. Birincisi: Çocuk işçileri kurtarmak, ikincisi ise bölgeleri çetelerden temizlemek.Bir yerden sonra acayip bayıyor, hikayesi de eh işte denebilir ama oyunda bayağı güzel atmosfer var sırf onun için bile oynanır. Joystick olarak da f710’u tavsiye ederim.

1 Beğeni

Hocam PC için en iyi gamepad Xbox’ınkiler. Xbox gamepad, gamepad destekli tüm oyunlarda hiç ayar yapmana gerek kalmadan oynamana imkan veriyor. Dualshocklarda böyle bir şey söz konusu değil, ayar yapmak gerekiyor. Biraz uğraştırıyor.

1 Beğeni

Assassin’s Creed serisinde Unity ve Syndicate biraz unutulmak istenen hatalar gibi :sweat_smile: gamepad konusunda da, snopy’sinden goldmaster’ına, ps3’ünden xbox one’ına hepsi iş görüyor :slight_smile: işine yarayacağını düşündüğünü al derim… Ama şuan evdeki hangi gamepadi pc’ye bağlarım diye düşünürsem(sınırsız kaynak) muhtemelen xb1 olur(elite’i bağlayıp ayarlamaya kasmam bile ek tuşlar için)

1 Beğeni

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim forumdaşlarım.

Ben muhtemelen bitirmeye uğraşmam ama atmosferi çok hoşuma gitti oyunun dönem İngiltere’sinde gezmek ayrı bir hoş. Bastonla adam dövmek de keyifli gibi ama bir yerden sonra sıkacak hissi aldım. Zaten bedavaya vermiş olmasalar alıp oynamazdım sanırım. Hatta Geforce Now olmasa da o kadar dosyayı indirmeye uğraşmazdım.

Şimdi baktım 300 liradan aşağı yok gibi Carrefoursa’da 279 lira bir tek. Zamanında 100-150 liraydı bunlar ve ben ama gamepad ile oynayamam diye yüzüne bile bakmamıştım. Şimdi klavye başında asker gibi dikilmek istemiyorum.

Bu gerçekten iyi bir özellik aslında win10 ve xbox entegresi düşünülünce mantıklı da. İnternette genelde tuş dizilimini beğenmiyorlar xbox’ın bunun aslı astarı nedir?

Aslında başından beri aklımda olan önce ucuzundan bir şey alıp alışırsam kaliteli ve pahalı birşey almaktı bu yorum biraz daha oraya yaklaştırdı beni. Ama xbox1 controllerınıb bağlantısını yapmak daha kolay keşke 500 lira olmasa.

1 Beğeni

PS4 kullanıcısı olarak şahsi yorumum en ergonomik gamepad’in Xbox gamepad olduğunu düşünüyorum. Bana göre tek eksisi pilli olması. Sol analogun üst tarafta olması, yön çubuklarının alt tarafta olması çok mantıklı. Eminim Sony de öyle bir gamepad yapmak istiyordur ama Xbox üstünlüğünü kabul etmemek için yapmıyorlardır.

1 Beğeni