Beğenen var mı? Ben hiç beğenmedim, bence Sekiro: Shadows Die Twice çok çok daha iyi bir oyun. E3 fuarında ilk kez gördüğümüzde aldığım hazzın çeyreğini alamadım.
Çok iyi izleyemedim, yarın güzel çözünürlükle tekrar bakacağım ama şimdilik çok güzel görünen, samuray temasını sonuna kadar hissettiren Farcry (olumsuz anlamda) gibi geldi.
Ben doların makul olduğu sıralarda GOG’dan almıştım. Steam’den daha ucuza gelmişti.
Yine kendine özgü en ufak bir yenilik barındırmayan dlc ayarında bir oyun çıktı. Tebrik ediyorum yapımcılarını.
Biraz geç dahil olacağım konuya ama epic store tarafında oyun bağlayan satış/pazarlama ekibi ne kadar iyi iş çıkarıyorsa yazılım geliştirici ekip bir o kadar vasat. Uzun zamandır Trello roadmap tablolarını takip ediyorum. Çok istenem özelikler teker teker >3 months sekmesinden >6 months sekmesine kaydı, şimdi de future sütununa almışlar ne kadar istenen özellik varsa. Epic ne kadar agresif olursa olsun oyun exclusivity ve bedava verme konusunda, bulut save, sepet, oyun hediye etme, doğru düzgün clienti kapatınca yüklemeyi sürdürme, kullanıcı yorumları özellikleri eklenmeden şimdiye kadar kullandığım en basit client olmaktan kurtulamıyor. Verilen bedavalar dışında oyun alma isteği yaratmıyor bende. 30-40 tane verdiği bedava oyun varsa anca 1-2 tane oyun ben almışımdır.
@mit 7-8 ay önce bilkom oyun işini bıraktığında geçmemiş miydi CDMedia’ya. Öyleyse bunca zamandır fiyatı değişmedi. Yeni mi almış CDMedia?
Bildiğim kadarıyla Warner Bros ve Bethesda da CDMedia’da Doom Eternal yine iyi çıkmıştı 200 TL’den.
Emin değilim. CDMedia olacak deniyordu ama kesinleşmemişti. Dün resmen açıklamışlar.
Doom Eternal konusunda haklısın. Son etapta düşürmüşlerdi oyunun fiyatını. Bakalım bunda ne olacak?
Konsol için fiyatları zaten 470tl
Epic hazır indirim vermişken PCsi kaldırabilen alsın…
Disco Elysium dil anketi iyice bot savaşlarına döndü. Bu sefer başrolde Araplar var. Bunu gören bizim gençlerde durmadı tabi takibe devam.
Bu saatten sonra Türkçe dil desteği planladıklarını düşünüyorum. Anketin süresi yok. Kamuoyu yoklaması gibi.
Can Sungur’dan iletişim bilgilerini istemişlerdi, herhalde onunla yapılır çeviri.
Çevirmesiyle ilgili mi iletişim oldu? Öyleyse ilginç tercih. Demek ki çevirmenlik de yapıyormuş. Hayırlı olsun diyelim. 
Bence çeviriyi o yapmayacak, sadece lokalizasyon konusunda yardım edecek gibi geldi bana. Bir de sanırım firma direkt kendisi çeviriyi yaptırmayacak, yapan gruba destek olacak gibi bir şey dönüyordu.
Çeviriyi yapmayacak. Fate sisteminin lisansını almış ve orijinal Fate gibi Creative Common olarak yayınlayacağını söylüyor. (Yanlış biliyorsam düzeltin beni) Ece Berna Gündüz ile çeviririyor sanırım. Kendisi İngiliz dili mezunu ve çevirmenlik yapıyor. Can Sungur da rol yapma oyunlarından anlayan biri olarak editörlüğünü vs. yapıyor sanırım. Aslında olay kimsenin girmeyeceği bir yük. Lisansı alıpDisco Elysium için de Influencer olarak veya çeviride yardımcı olabilirim yazmıştı. Sonra neler konuşukdu bilmiyorum.
Edit:
Biraz abartılıyor sanki bu çeviri işi. Evet çevrilmesi güzel bir şey. Ben de türkçe bir daha oynamak isterim oyunu ama olayı bot savaşlarına dönüştürmek nedir arkadaş. Onun yerine bu insanlar kendileri için daha faydalı işler ile uğraşsalar keşke.
Gönüllü çevirmenlerle olacak sanırım. Bir nevi fan çevirisi. O yüzden anket çok önemli değil. Firma hazır çeviren bulunca Afrika kabilesini bile kabul eder.
@MustafaYildiz eksik yazdığım için tam açıklayamadım. Ekran görüntüsünü alttaki Disco Elysium firması ile iletişim kısmı için eklemiştim. Fate sisteminin konuyla alakası yoktu. Eksik yerleri de paylaşayım.
Fate sistemiyle ilgili bilgiyi çevirmenlik yapmadığını söylemek için vermiştim ve bence yaptığı çok iyi bir şey bence. Bir de o yüzden yazdım ekran görüntüsündeki mesajını görünce.
Son attığınız ekran görüntüsünde de geyik yapıyor. Çeviriyi baştan sona yapmak muhtemelen 1 kitap çevirisinden daha uzundur. Ekipte yer alabilir. Evet gameplayde karşılaştığıtüm diyalogları çevirerek oyunu bitirdi ama aynı şey değil.
Bir de arada açıp yayınlarını izliyorum da seyircileri çok şey bekliyor adamdan. Kendisi görüşlerini ve ve olduğu kadarıyla fikrini paylaşıyor ama bazı seyircileri tek doğruymuş gibi savunuyor veya Fate’i çevireceğiz dedi. Dek geldiğim her yayında Fate çevirisi ne oldu diye soruyorlar. Anket çıktı. Herkes Disco Elysium anketi çıktı oy ver vs yazmaya başladı. İzleyen herkes böyle değil ama ekranda gördüğü kişiyi ilahlaştıran bir kitle var.
Konuyu dağıttım ama kısaca söylemek istediğim çeviri ekibinde bulunur muhtemelen ve tanıtımını vs yapar gerekirse.(Gerçi oyunun ihtiyacı kaldı mı tanıtıma tartışılır.) Çeviri baştan sona yapacağı iş değil.
Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human 18 Haziran’da Steam’de.

Hepsinin demosu indirmeye açılmış:
Gog.com’da yaz indirimleri başladı, 15 hazirana kadar devam edecekmiş. Bu kapsamda Desperados 3’ün ve System Shock yeniden yapımının demoları da GOG üzerinden yayınlanmış. Desperados benim pek becerebildiğim bir tür değil, o yüzden muhtemelen uzaktan izlemekle yetineceğim ama forumda merakla bekleyenler olduğunu biliyorum. System Shock ise çok fazla heveslenmediğim ama ortaya nasıl bir şey çıkacağını merak ettiğim oyunlardan biri. İndirmek için:
Desperados 3’ün demosunu çok beğendim. İlk oyunun havasını güzel yakalamışlar bence. Öze dönüş olmuş. Shadow Tactics’i de ayıla bayıla oynamıştım zaten. Fiyatı bu kadar yüksek olmasaydı çok iyi olacaktı