Hayırlısıyla bir kolu da bu oyunda bozarız inşallah Ama ilk kez hikayeyi de merak ediyorum; iki psikopat nasıl bir evren yarattılar acaba
Grafikler ve tasarım Dark Souls 3 hatta bazı animasyonlar dahi aynı duruyor. Şu an için gördüğüm kadarıyla açık dünya Dark Souls olmuş. Dünyası epey geniş ve dolu. Binek çağırma olayına bayıldım. Hele o duvarın üstüne atlaması yok mu… İlk fragmana göre gayet iyiydi bolca boss gösterdiler ki daha kim bilir neler vardır neler.
Hikaye anlatımı konusunda da çok iyi işler çıkacaktır malum R.R. Martin üstat var.
Ben kesinlikle Platin kupayı alırım.
Bu sefer ben derli toplu ve herkesin anlayabileceği bir hikaye olacağını düşünüyorum. Martin karizmayı çizdirmeyi göze alamaz. Souls tarzındansa Sekiro tarzı hikaye anlatımı olur gibime geliyor.
Dünkü konferans inanılmaz bayıktı. Elden Ring için katlandım. Yoksa kapatacaktım. İnşallah Xbox-Bethesda konferansı da böyle olmaz.
Square Enix yayınından geliyorum. Resmen leş ötesi bir sunum izledik. Soulsborn FF oyunu da leş gibi görünüyordu.
Xbox sunumu sade ve öz öyle çıkıp boş boş konuşanlar olmadan arka arkaya iyi verdiler. Forza 5 grafikleri de çok iyi olmuş.
Xbox sunumundan ilgimi çeken duyurular Stalker 2, Eiyuden Chronicles, Age of Empires 4 ve tabii Halo oldu.
Stalker harika duruyor. Sinan Abi’nin Stalker üzerine muhabbet ettiği bir videosu vardı. Video boyunca aklım oraya gitti. Eiyuden geç gelecek olsa da arkasında JRPG dünyasında saygı duyulan bir ekip var. Takip ettiğim japon RPG uzmanlarının gözü kapalı önerdiği oyunlardandı Suikoden. Age of Empires 4 heyecanlandırdı çünkü artık açlığını çekmeye başladığım bir tür. Videoda ilgimi çekti, formasyonlar karmaşık duruyor. Oyunda böyle çeşitli formasyonlar kullanabilirsek çok tatmin eder beni. Halo kısacık videoyla kalbimi çaldı. Atla bakalım şu hafıza kartına küçük Cortana diyen Master Chief beni küçükten heyecanlandırdı.
Hayal kırıklığım Bethesda kanadından. Ortada hiçbir şey yok.
Küçük oyunlarda da Replaced ve şu Somerville hoş duruyor. 12 Minutes de ilgi odağımda. Replaced, şu 2017 E3’ünde duyurulup ortadan kaybolan The Last Night’a benziyor. Kaderi benzemesin.
Game pass, Türkiye’de varını yoğunu harcamadan oyun oynayabilmek için tek mantıklı yol olmaya başladı. Hatta olmuştur bile, ben yeni yeni idrak ediyorumdur. Ne güzel imkan, hakikaten. Ah bir de yeni oyun da dahil tüm Yakuza oyunları game pass e eklenmiş. Bu fırsat kaçmaz rıhtımdaşlar. Özellikle Like a Dragon hiç kaçmaz. Daha önce oynamadıysanız göz atın mutlaka. Severek oynamıştım. İchiban’ı ve ekibini çok sevdim. Hikayeyi çok sevdim. Keşke biraz daha substorysi olaydı şu oyunun. 52 az oldu. Yakuza 3’de 110 küsür vardı. Neyse neyse, azdı ama kalitelilerdi.
Yeni Battlefield ne kadar iyi duruyor, değil mi? Dibim düştü. Oyuna graple hook da eklemişler. Bir hook furyasıdır gidiyoruz. Halo’ya da koymuşlar.
Her şey 2022 ama en azından neyi bekleyeceğimizi biliyoruz artık. Oynayacak oyun yok şimdilik, sadece heyecanı var. Umarım ertelenen oyun olmaz. CP 2077 sektöre damga vurmasa bu gördüğümüz çıkış tarihlerine 2021 yazıp erteleye erteleye 2022 eder, bizi yıldırırlardı gibi geliyor bana ama benim kuruntum da olabilir. Sektör artık oyuncuların lansmanlardan ne beklediğini de dikkate alıyor gibi (Ubisoft dışında). Sunum güzel ve sadeydi. Oyuncunun görüşlerinin daha da değerlendiğini düşündürdü bu Xbox sunumu.
Ekleme: Square Enix’i de izledim geldim. Ajda Pekkan’lı GotG güzeldi. Japonumsu Mantis ne tatlı olmuş öyle. Bu oyun tutarsa sağda solda çok döner bu karakterin görüntüleri. Eğer tutmazsa da ben açar açar bakarım, n’apayım. Kawai Mantis’imiz hayırlı olsun. Gameplay başlayınca yüreğim ağzıma geldi. Harita Jedi Fallen Order’ı çok anımsattı ki ben oyunun harita, mekan tasarımlarından çok rahatsız olmuştum. Starlord dışındaki karakterlerle oynayamamak kötü olur. Yani sonuçta tabancaları olan bir karakterle oynamak mı, ağıza yumruk sokmalı karakterlerle oynamak mı? Third person ın hakkını yakın dövüş verir gibi geliyor, özellikle de düşmanlarınız menzilli silahlara sahip olmayan canavarlarsa. (Tabanca ve düşmana kilitlenme mekaniği mi? Öğğ.) Oyunun espiri dozajı yüksek duruyor.
SE’in mobil oyun göstermesi beni şaşırtmadı. Japonya’da güzel ekmek kazanıyorlar mobilden. Gacha kültürü her firmanın müşterilerinde olmasını isteyeceği türden bir tüketim hastalığı.
FF Origins bir garip duruyor. Hayırlısı diyelim. Bazen beklemediğim oyunlar beklemediğim reaksiyonlar alabiliyor. Nedense SE sürekli zarar ediyormuş gibi hissediyorum. FF 15 çıkarken “Oyuna o kadar fazla bütçe harcamışlar ki satışta belli ve yüksek bir sayının üstüne çıkamadıkça zararda olacaklarmış.” gibi söylemler olmuştu. O günden beri batacaklarını düşünüyorum. Ki bence FF15 kötü bir oyundu.
Genel olarak SE oyunlarında tempo sorunu olduğunu düşünüyorum. Geliştirici farketmeksizin. Evet biliyorum, geliştirici farklıyken nasıl yayımcının tüm oyunlarında böyle bir ortak kusur olsun diyebilirsiniz. Ama öyle cidden. Oyunlarda gerçekten ağır bir tempo sorunu var. Hikaye hatta küçük bir ara sahne görebilmek için saatlerce beyin uyuşukluğu çekerek mob kesiyor ya da sağa sola koşuyorsunuz. Bu oyunlardan keyif almak için grindingden dövüşten platformdan zevk almak lazım. Ben hikaye adamıyım, sıkılıyorum haliyle. Çok da güzel hikayeleri oluyor şu japonların ama bolca fedakarlık istiyorlar. En iyisi videosunu izlemek.
Arkane’e saçmasapan 4 kişi vampir vurmalı oyun yaptırmışlar ona üzüldüm açıkçası ama tabi gösterdikleri 3 oyun hariç hepsini toplam 30tlye oynayabiliyoruz o yüzden çokta şikayet edemeyeceğim.
Guardians of the Galaxy’de sadece Star-Lord kontrol edilebilir olacakmış. Diğer karakterlere ise komut verecekmişiz. Saçma sapan bir karar. Onu geçtim; teknik sorunlar var oyunda. Gözle görülür bir şekilde FPS düşüşleri var. Oyun bu sene çıkıyor. Düzelttiler düzelttiler, yoksa ertelesinler bir zahmet.
Stalker 2 gerçekten çok iyi duruyor. Heyecanlandırdı.
Game Pass candır yav Halo serisini onun sayesinde oynadım (Guardians yok sadece zaten onu seriden sayanı dövüyorlar anladığım kadarıyla.)
Battlefield çok güzel duruyor ama işin içinde hikaye olmayınca ben ufaktan masadan kalkıyorum
Daha ilkini oynayamasam da Outer Worlds 2 de merak uyandırdı.
Geforce ve Epic Games sayesinde bedavaya Control oyununu oynama imkanı buldum. Hoşuma gitti. Ölünce saçma sapan yerlerden başlatıp yolda düşmanlar çıkarması, yer işareti koydurmayıp asansör ve yol aramak zorunda kalmak, ikisi de işkence gibi de olsa sevdim.
https://shiftdelete.net/the-witcher-3-icin-netflix-dizisinden-esinlenilen-dlc-duyuruldu
CD Projekt Red’in popüler olmasını sağlayan oyun The Witcher 3 için yeni DLC geliyor. Duyuruda, ek içerikler için Netflix dizisinin ilham kaynağı olduğunu gördük. Oyunun genişleme paketi, dizinin de ikinci sezonunun yayınlanma tarihi olan 17 Aralık’ta oyuncuların karşısına çıkacak
Kısa bile olsa yeni bir macera çok güzel olurdu ama daha çok kozmetik yenilikler olacak diye düşünüyorum. İnşallah CDPR, Cyberpunk faciasından sonra insanların gönlünü almak için böyle bir şeyler dener
Çok acılar çekti… Hatta ben ilk oyunu oynarken, Maxin oyun boyunca surat ifadesi sinsi bir gülüş ifadesiydi galiba. O kadar çok acıdan sonra hep o zaman tuhafıma gitmişti.
Ben şu olaya nasıl sevindim anlatamam.
Güzel seriydi, umarım bununla birlikte yeni oyunları da gelir.
Remaster geliyor galiba değil mi? Aslında 2008’de çıkan oyunun hala gideri vardı. Neden böyle bir karar aldılar anlamadım. Ama her neyse, yine de güzel gelişme. Bu harika seri umarım devam eder.
Haberlerde remake olarak geçiyor. Bence de eski oyunun hala oynanabilirliği var ama herhalde satış için yapılmış bir karar. Umarım remake denip remastered gibi olmaz.