Video Oyun Dünyası

Konsol olarak sadece yeni nesil konsollara geliyor olması dışında güzel haber. Maalesef PS4 kullanıcısı olarak üzdü.

2 Beğeni

3.oyun çok kötüydü. EA hem seriyi rezil etti hem de seriyi yapan stüdyoyu kapattı.

1 Beğeni
  1. oyun benim de çok hoşuma gitmemişti hatta seri aklımda 2 oyun olarak kalmış, o kadar aklımda yer etmemiş son oyun.

Hali hazırda güzel oyunu da ne kadar bozabilir ki diye içim rahat ama işin içinde EA olunca bir durup düşünmek gerek.

@Erdo daha erken bence sadece PS5 oyunu yapmak için. Gow bile PS4 de çıkartacak yeni oyunu.

Evet bence de çok erken ama maalesef Electronic Arts oyunun sadece yeni nesil konsollara çıkacağını duyurmuş.

2 Beğeni

Yeni nesil konsollar çıkacakda ne olacak :smiley: çok pahalı çok…

3 Beğeni

Yani kutulu oyun alınamayacak aslında. Yine kardeşlikler kurulacak, dijital oyunlar elden ele satılacak, store’da büyük indirimler kovalanacak. :slightly_smiling_face:
Artık yeni çıkan bir oyunu kutulu almak bu ülkede büyük lüks.

Aslında normalde biraz bekleyip kutulu oyun almak pek çok açıdan daha avantajlıydı. İkinci el alıp satabilmek vs. sayesinde. Ama sanırım yeni nesil konsolların yaygınlıkları acınası düzeylerde olduğu için sağlıklı bir piyasa oluşamıyor. Yani en azından benim tahminim bu yönde.

Yeni nesil konsollar cidden fiyatlarıyla çok can yakıyor. Alabilsem de 8-10 kağıdı konsola, 500-700 lirayı tek bir oyuna gömmeyi (ps’ciyiz) (öyleydik en azından) kendime yediremiyorum bir türlü. Bu nesil bizi üzdü yahu.

1 Beğeni

Çok haklısın dostum. Ben yine yeni nesil konsolların fiyatını iphone fiyatları yanında çok abartılı görmeden bir yönden hadi alınabilir belki gözüyle bakıyorum. Ama cidden oyun fiyatları çok komik ve abartılı düzeyde artık.
PS4 ü ilk aldığımda hiç dijital oyun almıyordum. Hep kutulu alıp takas yoluna gidiyordum. Bir süre sonra yok ya ne gerek var dijitale dediğim store alışverişlerine yönlendim ve kütüphaneyi büyük indirimlerle baya doldurdum. Daha sonra store bile pahalı gelmeye başladı ki senelerdir cesaret edemediğim donanım haber dijital oyun satış olayına yönlendim ve RE Village’ı o sayede oynadım. Sanırım kutulu oyun almak hayal olduğu gibi artık kolay kolay store’dan da almam. Güvenilir kullanıcılardan satın almak çok daha hesaplı ve mantıklı bu dönemde.

1 Beğeni

Hem Marvel hem x-com oyun tarzı ortaya güzel bir oyun çıkabilir.

1 Beğeni

:sob: :sob:

4 Beğeni
4 Beğeni

Dedikodusu çoktu ama artık kesinleştiğine sevindim. PC sahiplerinden biri olarak sıradaki ps oyunu hangisi olacak diye beklemeye başlayabilirim.

4 Beğeni

PC portunu yapan ekip ellerine yüzlerine bulaştırmaz umarım.

1 Beğeni

God of War Ragnarök PS4’e de çıkacak, Spider-Man 2 ve Wolverine ise yalnızca PS5’e çıkacakmış.

1 Beğeni

Benim böyle özel oyunlar için düşüncem beklememek yönünde. Üç beş lira verip konsolu almayayım 10 sene bekleyeyim insanı olamadım hiç.

Benim 10 sene yaşayacağım belli değil. Yaşamsam bile oyunlardan o dönemde aldığım keyfi alacağım kesin değil. Bu kadar belirsizliğin olduğu bir dünyada hiçbir şeyi bekleyemem ben.

Uncharted 1-2-3 yok. Kaldı ki 2. oyun bence serinin en iyi oyunu. Bekleyenler için söylüyorum bu oyunlarında gelmesi lazım ki hikayeyi doğru düzgün anlayarak oynayın. Ayrıca PSN’de ücretsiz olarak Uncharted: The Nathan Drake Collection dağıtmışlardı. Remastered olarak geliyorsa paket olan ilk 3 oyununda gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım bir gün o oyunlarda gelir de sizlerde oynarsınız. Hatta madem böyle bir işe kalkışıyorsunuz ilk önce öncül oyunların gelmesi lazımdı. Sony bir şeyler deniyor ama hayırlısı bakalım.

1 Beğeni

Port etmek zor geldi galiba. Çok saçma olmuş gelmemeleri.

2 Beğeni

Yavaş yavaş onlarda geliyor bence. Sony artık konsol sektörünün yavaş yavaş ölmeye başladığını biliyor. Artık Geforce Now gibi sistemler var.

1 Beğeni

Sheltered 2 çıktı.

Darkest Dungeon 2 çıkacak :slight_smile:

https://www.epicgames.com/store/tr/p/darkest-dungeon-2

3 Beğeni

Açıkcası Sony’nin GOD Ragnarok tanıtımı beni oldukça şaşırttı. Ben önceki oyunun zaman diliminden daha ötede geçecek bir oyun bekliyordum. Hatta bu zamana kadar çoğu dedikodu artık Kratos’un olmayacağı ve yerine yeni oyunda artık sadece oğlunu yöneteceğimiz yönündeydi. Ben Kratos’dan henüz vazgeçecekleri ihtimalini vermiyordum ama yine de bir önceki oyunun kaldığı zaman diliminden devam edecek bir oyun yapmalarını da beklemiyordum.

Aslında önceki oyunun finalinde Thor’un ortaya çıkmasıyla yeni oyunun oradan devam edeceği az çok belliydi. Ben bile şimdi düşününce bağı kurabiliyorum.

Nitekim videoyu izlediğimde sanki önceki oyun zamanında daha uzun yapılmış ve yarısı kesilerek “bunu da ilerde Ragnarok olarak piyasaya sunarız” diye düşünmüşler gibi geldi. Zira grafik anlamında, oynanış anlamında önceki oyundan çok fark hissetmedim gibi geldi. Yanlış anlaşılmasın yine hoşuma gitti, her halükarda yine alıp önceki oyun gibi 4-5 sefer bitiririm diye düşünüyorum.
“Boy” diye diye ortalarda dolanmanı özledik Kratos.

1 Beğeni

Gerçek zamanlı strateji-taktik arayan varsa Epic’te ön siparişe açılmış, ve bu türdeki türkçe olacak nadir oyunlardan, ilgisini çeken bakabilir. Steam’de de var ama ön siparişe açılmamış.

https://www.epicgames.com/store/tr/p/war-mongrels

2 Beğeni