Yayıneviniz Olsaydı Basacağınız Kitaplar Ne Olurdu?

Konu, başlıktan da anlaşılacağı gibi bir yayınevine sahip olsaydınız yeniden basacağız serilerin ya da kitapların ne olacağıyla ilgili. Zamanında basılıp bir daha basılmayan çok kitap var. Onların listesini, yayınevinizin adını ve hatta isterseniz kitaplarınızın tasarımını yapabilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir kitap için yeni bir çizim taslağı veya internet üzerinden benzer bir fotoğraf ile yaratmak istediğiniz kapağın bir örneğini yükleyebilirsiniz. Daha da detaycı düşünmek isterseniz çeviri gereken eserlerin çevirmenini seçebilirsiniz -hayatta olması önemli değil.

Örneğin, bir yayınevim olsaydı yayınevinin adı “Zodyak Yayınları,”
basacağım kitaplardan birkaçı “Null-A Dünyası” ve “Tau Zero” olurdu.
Muhtemel kapak tasarımları ise fotoğraftakilere benzerdi:

s-l400 (1)

s-l400

Çevirisini ise işinde gayet başarılı bulduğum Murat Belge’nin yapmasını isterdim.

11 Beğeni

İlk önce kendi kitabımı basardım. :sunglasses:

Not: Hayalim eserimin ve kitabımın basılması olduğu için öyle dedim, egosal bir istek olarak anlaşılmaz umarım. Forum arkadaşlarımın kitaplarını da basardım. Yaşasın forum kardeşliği. :blush:

3 Beğeni

Elminster serisi!! (20 karakter)

@efilus Null-A bana Alfred Bester tadı veren tek kitap.

2 Beğeni

Kesinlikle bunlar. Bir de Brandon Sanderson 🥲

9 Beğeni

Ticari olarak bakar klasikleri basardım muhtemelen. Can Yayınlarının yaptığı gibi güzel bir konseptle, daha sonra da fotoğraflı baskı gibi farklı edisyonlarını basardım.

Sanderson, King veya Dan Brown gibi üretken ve çok satan bir yazar bulabilirsem de muhteşem olurdu.

(Hayal kurarken bile idealist olup uçup kaçamıyorum :woman_facepalming: :woman_facepalming: )

1 Beğeni

Bir yayın evim olsa onun hayatımı geçindireceğim bir iş yerine yan bir iş olmasını isterdim. Böylece kar gütmeden istediğim kitabı basıp yayınlamak isterdim. Bunun içinde şöyle bir düşüncem var. Yayınlayacaklarım diğer yayın evlerinin yarım bıraktığı ile hakları alıp da kitap basmayan yayın evlerinin elinden hakları alarak yayınlayacağım kitaplar olurdu.

5 Beğeni

İnsanların iyi biri olabilmesi için mutlaka okuması gereken klasikler. Kendi yazdıklarımı unutmamak gerek.

Size katılıyorum.

2 Beğeni

Tam ben yazacaktım. her çeşidin içinde olacağı karma bir yer olurdu. Böylece ticari olanla kazanıp kendim içinde çeşitli kitaplar basardım.
@silence o zaman bence direk batardık veya mirasyedi olmamız gerekirdi.

2 Beğeni

O yüzden yan bir iş olsun dedim ya. Zaten böyle bir iş için sadece niyet yetmez ki, diğer yayın evleri böyle bir durumda batmaya kalmadan batırmaya çalışırlardı.

2 Beğeni

Asimov kitaplarını Ciltli basardım. :joy:

5 Beğeni

Peki fiyatları? yoksa batacaksak şanımızla batalım mı ::rofl:

2 Beğeni

Hem okurları hem de kendimizi düşünerek orta yollu bir fiyat çekerdim kesinlikle. :smiley:

4 Beğeni

Ravenloft serisini basardım. Ne kadar eski DnD usulü seri varsa pazarlamaya çalışıp en son batardım.

Bilimkurgu olarak da kesinlikle Silverberg eserlerini basardım öncelik olarak.

3 Beğeni

Black Widowers

  1. Tales of the Black Widowers (1974)
  2. More Tales of the Black Widowers (1976)
  3. The Casebook of the Black Widowers (1981)
  4. Banquets of The Black Widowers (1984)
  5. Puzzles of the Black Widowers (1989)
  6. The Return of the Black Widowers (2003)
    Ben Asimov’un bu serisini basmak isterdim. Sadece ilk kitabı türkçe olarak basıldı.
3 Beğeni

Siz yayınevi yetkilisiydiniz galiba, şu Ravenloft serisine el atsanız keşke. Söz her yerde reklamını gönüllü olarak yaparım. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Ben artık efendisiz bir Roninim. Pandemi beni de etkiledi.
Bakarsanız artık o ünvanım yok :ok_hand::joy:

4 Beğeni

Evet benim de çok merak ettiğim bir seridir. İlk kitabı dışında dediğiniz gibi devamı gelmedi. Oysaki Asimov gibi bir üstattan farklı bir seri okumak güzel olabilirdi.

1 Beğeni

İlk kitabın aksine Türkçeye çevrilen diğer iki kitabını oldukça kötü olarak değerlendirmişimdir hep. Okudunuz mu yoksa okumak mı istiyorsunuz? Merak ettiğim için soruyorum, elim bir türlü devam kitaplarına gitmemişti.

Konuya dönersem, sanırım hem piyasa işi hem de gönlüme göre kurgu basabileceğim bir yayınevi ideal olurdu. Para kazanmasına gerek yok pek, batmadan gönlümdeki kitapları finanse etsin yeter. :slight_smile:

1 Beğeni

Phoenix kitapları hangi yıllar çıkarmışsa o zaman okudum 3 kitabı da. Yazarın iyi edebiyat yapma gibi bir derdi yok ama kendi yarattığı dünyaya çok hakim ve unutulmuş diyarlar evrenini en salt haliyle sunabilen tek yazardı bence. Drizzt okuyucuları için bünyeye farklı gelir ama.

Türkiye koşullarında gerçeklerden şaşıp hayal kurmak zor farkındayım hatta buna karamsarlık da diyemiyorum çünkü bunu gerektiriyor ancak forumun en güzel yanlarından biri de birkaç dakikalığına da olsa uzaklaştırabiliyor öyle düşünün. :d

Kesinlikle katılıyorum. İşin içine birtakım maddi zorluklar girdiğinden önceden belirlenen çizgiden şaşılıyor bir süre sonra. En azından geliri ya da gideri düşünmemek gerekiyor bu işi yaparken.
@SJack Asimov’dan bir seri hayal ettim de tadından yenmezdi. Aslında siz forum yetkilisi olarak herkesten beşer lira toplayıp girişseniz işe hiç fena olmaz hatta kurbağa yapmak yerine böyle cezalar verip üç beş kuruş toplayıp hemen başlayabiliriz. Bence hoş fikir, neden olmasın? :d

2 Beğeni