Kakimori uç çok kaliteli ama ince yazdığı için gölgeleri göstermiyor. Yine de bu tür bir uygulama için harika.
Platinum #3776 Bourgogne modeli, uç olarak da Soft Fine Nib var
İyi geceler arkadaşlar bir konuda yardımınızı istiyorum. Daha önce Scrickss vintage 33*, Platinum Preppy** ve Lamy Safari satın almıştım. Şimdi ise 3. bir alternatif olarak bütçem sınırım 500 TL olmakla birlikte aşağıdakilerden birini satın almak istiyorum hangisini önerirsiniz.
Preppy, Prefounte ve Plaisir mekanizma olarak birebir aynı, sadece gövde malzemeleri değişiyor. Preppy plastik, Prefounte reçine ve Plaisir de alüminyum.
Tavsiyem, sende zaten Preppy var. O yüzden biraz daha para biriktirip en azından bir TWSBI Eco alman. Mümkün değilse Plaisir en dayanıklısı olur.
İlginiz için teşekkür ederim, TWSBI Eco biraz bütçemi aşıyor ama listeme ekledim, plaisir alabilirim yada TWSBI Eco için biraz beklerim.
paylaşılanlara bakıyorum da kalem olayı ayrı bir zevkmiş demek ki, normalde bu süslü kalemlerle insan not yazarken bir daha düşünür.
Öğretmenlik yaparken hep cebinde bir kurşun kalem taşırdım, öğrencinin nereden çıkıp soru soracağı belli olmuyor Bir de öğetmenler odasından aldığımız tahta kalemleri vardı, mürekkebi bitene kadar kullanır bitince özenle aldığım yere bırakırdım, biri doldururdu nasılsa. Öğretmen arkadaşlar özenip ince uçlu kalemler, renkli kalemler falan getirirdi derse, ben öğretmenler odasında bulduğum ilk kalemi alır derse tek kalemle girerdim.
Evden çalışırken kalemi gerçekten çok az kullanıyorum artık. (her şeyi bilgisayarda yazıyoruz malum) Sadece kitaplarda satır altı çizerken, evden çıkarken validenin ilaçlarının ismini yazmak için vb.
Herkes kalemini eklemiş, ben eklemesem olmaz.
Son kpssde biz hükümetin … diye alenen tarih soruları yazan şu lanet kurum tükenmez kalem verse de bizi tükenmez kalem alma derdinden kurtarsa
Geçenlerde bir Instagram yayınında canlı, kalem mezati yapılıyordu. Mezatci üç tane Montblanc çıkardı, hepsi kutulu, faturalı, kitapcikli, limited edition. Biri Duke of Milano edition, diğeri Pavarotti, üçüncüsü de yanılmıyorsam Steinway. Tanıttı, özelliklerini anlattı, her birine de 90 bin TL fiyat biçti. Ben ağzım açık bakarken bir kalemsever “Üçü kaç para olur?” diye sordu. Mezatci da “Oğuz abi sana üçünü 240 bin yapayım,” dedi. (Eski müşteri demek) Adam hiç uzatmadi, “Üçünü 230 yap paketle, gönder kardeşim,” dedi.
Vay arkadaş, dedim kendi kendime. Ben en fazla yarım kilo baklava alırken bu kadar rahatım, adam bakkal alışverişi yapar gibi 230 bin lira harcadı.
“Oğuz abi” Kemal Hocanın kalem dünyasındaki kara gecelerde kullandığı mahlası bence.
Cuma akşamki mezatı diyorsan hocam geçen hafta ben de takip ettim. 20 bin küsüre bir tane kalem gidince vay be demiştim. 230K çıtayı arşa taşımış resmen. Gerçi bunlar komisyoncu / aracı da olabilir. 230’a alıp zenginlere 300’e filan okutuyordur.
Bu mezatlarda anlamadığım ise, kalemin bana maliyeti 10 deyip de 8’den başlatması. Zararına neden satsın ki?
Yok hocam adamın hesabını, ismini stalkladim. Sakarya’da otomotiv yedek parça üreten bir fabrikası var adamın. Kodaman.
Zippo mühendisinin mezatiydi, hangi gün olduğunu unuttum.
Yok hocam, ne zararına satacak, esnafın müşteri çekmek için yaptığı cilveler, beyaz yalanlar
Ben onda bile bu kadar rahat değilim, kilosu 1000 e yaklaşmış .
Herkesin gelirine göre bir hobisi oluşuyor valla hayret etmemek lazım aslında ama elde değil, bunun bir üstü sanat eserlerini toplamak herhalde .
Işık biraz kötü ama fikir verir. Yarın gün ışığında belki güncellerim.
Clairefontaine kağıt.
Tomoe River kağıt.
Yeni scrikss primeo’lar. Scrikss’in preppy’lere cevabı. Ucuz olduğu için hemen iki tane aldım ama yazımına daha bakmadım.
Şimdi fiyatlarına baktım çok hesaplı duruyor. Performansı da iyiyse tam bir F/P canavarı olur. Amazon’a gelmesini bekliyorum.
Scrikss Primeo:
Kaleme Diamine Oxblood bir kartuş taktım ve yarım sayfa kadar yazdım. Kesinlikle bir cızırtı yok. Scrikss’ten beklenmeyecek güzellikte bir uç. Mürekkep akışında herhangi bir sorun yok. Atlama, kusma gibi bir derdi yok. Kalemin tutma kısmında (klasik üç parmak tutuşlarda) başparmak ve işaretparmağın geldiği yerlerde hafif bir düzelti var, tam yuvarlak değil. Lamy Safari’nin tutma kısmına benziyor biraz. Çok sevdiğim bir şey değil ama beni rahatsız etmedi. Fiyatına göre harika diyebilirim.
Kötü bir noktası var elbette. Kalemin ucu ile damağı arasında ince, iplik gibi bir şey var. Buna Pilot V-Pen’de de rastlanıyor. “Fiber wick feed” diyorlardı Goulet Pens videosunda. Bu yüzden bu kalemle simli mürekkep kullanmak imkânsız. Denemedim, bilmiyorum ama muhtemelen revnaklı mürekkepler de ziyan olur. Farklı mürekkepler kullanabilmek için ne kadar temizlenebilir, bilmiyorum. İlerde deneyeceğim.
Sadece bir mürekkebi kullanacağınız bir kalem olarak düşünürseniz ve fiyatını da göz önünde bulundurursanız (60-110 TL arasında değişiyor) bence harika.
Standart kartuşlar ve konvertörlerle uyumlu. Konvertör kalemin gövdesine sığıyor.
Simlide sorun olabilir de revnaklıda ekstra bir partikül filan var mı hocam, neden sorun oluşturma ihtimali var? Ya da bas buna A Night in Jodhpur, test edip görelim.
Revnaklı mürekkeplerin satürasyonu yüksek diye biliyorum. Sadece bir tahmin elbette ama o satürasyondaki bir mürekkep bu kalemin damağındaki o iplik gibi şeyi boğabilir gibi geldi bana ama dediğim gibi bilmiyorum.
Hadi deneyelim görelim, A Night in Jodhpur bu kaleme neler yapacak?
Deney sonucu:
Rhodia 80gr ve Tomoe River kâğıtlarda revnağı gayet güzel bir şekilde gösteriyor. Ancak bu kalemi konvertörle kullanmayı tavsiye etmem. Kalemin ucuna konvertör taktım ve mürekkebe daldırıp mürekkep çektim. Mürekkebin çoğu damak ile tutma kısmı arasındaki boşlukta kaldı.
(Sağdaki kartuşlu, soldaki konvertörle şişeden çekilme)
Şu anda bir sorun yok ama ileride oradan akması çok olası. Mümkün olduğunca kartuşla kullanılmasını tavsiye ederim.
Başlangıç kalemi olarak eşe dosta Preppy ile birlikte bu kalemi de tavsiye ederim ben.