Sern ve kuru yerde bozulmaz. Eğer kullanırken içine bir şeyler karışmadıysa bozulmaz. Uzuuun yıllar durmadıysa kolay kolay bozulmaz. Kapağı doğru kapandıysa bozulmaz.
Yine de bir şekilde bozulduysa, kıvamlı bir hale gelir. Akışkanlığı azalır. Bazı yerlerinde tozumsu çökeltiler oluşur. Direkt anlarsınız.
Üstteki Karin kağıt, alttaki Tomoe River. Verdigris bir ton açık olmalı imiş. Bir damla su koysam nasıl olur acaba?
Syrah, Maroon ve Rouge çok güzel. Oxblood ise aşırı sıkıcı. Hiçbir özelliği olmayan dümdüz bir renk. Blue Lucia ise dandik Scrikss kalemde harcanan çok güzel bir renk.
Arkadaşlar merhaba, ben de iş hayatında deftere çok fazla not tutuyorum.
Yazım çok kötü ve diğer bazı sebepler yüzünden versatil kalem ve tükenmez kalemle yazıyorum. Özellikle büyük çoğunluk versatil kalem.
Ama bu versatil kalemler kağıda her değdiğinde farklı kalınlıklar bırakıyor.
Geçmişte bununla alakalı bir kalem görmüştüm, kağıda her değdiğinde yumuşak olan yüzü deftere geliyordu.
Böyle bir kalem bileniniz var mıdır?
Uni kuru toga’dan bahsediyorsunuz sanırım ama kalem her değdiğinde yumuşak tarafı değiyor diyemeyiz. Mekanizması kâğıda her değdiğinde kalem ucunu birkaç derece çevirerek ucun yassılaşmasına engel oluyor. Ben sevmiyorum onu ama.
Valla hocam benim hiç tecrübem yok. Bi numarası vardır diye gittim Pentel 1000 aldım ama eski dandik kalemden bir farkını şahsen hissedemedim. Daha sağlam, ele de güzel oturuyor, o konuda itirazım yok ama versatil kaleme bu paralar çok anlamlı değil gibi. Tabii koleksiyon vb. yapacaksan o zaman ayrı.
Yine de Biblofil reis yukarılarda bir yerde öneride bulunmuştu. Pentel diye konuda araman yeterli. İlla çok para harcayacaksam şu uç kırmayan veya basmaya gerek kalmayan modeli fena değil gibiydi.
Üstat bu farkı hissedememe konusu başka alanlarda da geçerli. Bazen insanlar sırf fazla para verdiği için algı olarak daha iyi hissediyorlar.
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Pentel’i bir aratıp bakacağım.
Kakimori pirinç uç ve Galen’in Logical Prime defteri. Uç bazı kağıtlarda sürtünme yapsa da harika. Aşağıdaki yazı tek daldırma ile yazılmıştır. Cam kalem en fazla 1-2 satır yazıyor.