Yeni mürekkeplediklerim.
Hocam böyle şeyler denemek gibi bir niyetin var mı?
Çizimleri diyorsanız beni aşıyor. Kaligrafi içinse doğru uç bende yok maalesef. Aslında bir tane 1.5 uç var belki onla denerim ama o da esnek değil.
Belki ileride kaligrafi ucum olursa deneyebilirim. Tabii bunlar sabır istiyor, dikkat istiyor ki ikisi de bende yok. Yanlış hatırlamıyorsam @kurozime kaligrafi ile ilgileniyordu. Hatta yukarıda örnek de paylaşmıştı. Madem summon’ladık, bu vesile ile biraz daha paylaşım yapsan da gözümüzün pası silinse hocam.
Maalesef bir süredir eşyalarımın çoğunu taşıyamadığım ve uygun ortam olmadığı için pek bir şey yapamadım, özellikle de copperplate kaligrafi konusunda. Eskiden paylaştıklarımın yanına pek yaklaşmasa da bu nazik daveti boş çevirmemek için kendi kendime ajandama ya da bulduğum yere yaptığım fırça karalamalardan ekliyorum
Sonunda en çok istediğim kaleme sahip oldum.Olağanüstü bir yazımı var.Düşündüğümden daha çok sevdim.
Güle güle güzel günlerde kullanın. Benim de çok beğendiğim ve bir gün almak istediğim bir kalem.
Bu başlıktaki hikayemi anlatayım.
Bir hışımla geldi geçti peh peh peh
Divit oğlu Uçalama Bey hey hey hey
Mürekkep kağıdı deldi geçti
Divit kim
Kağıt kim
Renk kim
Uç kim
Hanım kim
Kim, kim
Divitoğlu Uçlama Bey
Bir yazım oldu
Çok yazık oldu
…
Vay, mükemmel görünüyor. Güle güle kullanın.
Mürekkep Diamine Havasu Turquoise. Aslında birinci ve üçüncü örnek aynı kalem ve aynı renk. Kaweco Perkeo’nun 2.1 olan ucunu kullanmıyordum, yıkayıp kaldırmıştım. Onu denedim ve sanırım iyi temizleyememişim, o yüzden ilk yazdığımda çok alakasız (ama güzel) bir renk verdi.
Sonra yıkayıp tekrar taktığımda olması gerektiği gibi yazdı.
Ortadaki ise Kaweco Perkeo 1.5 uç. İlk satırın koyu olma sebebi, 2.1 denerken ucunda kalan mürekkebin donmasından dolayı. İkinci satırdan sonra gerçek rengine döndü.
Pilot Metropolitan’dan yüksek beklentim vardı ama karşılamadı. Tavsiye etmiyorum.
Üstteki Tomoe River, alttaki Karin kuşe kağıt.
Aa hocam ben çok memnun kalmıştım bu kalemden. Şaşkınım. Nesini beğenmediniz?
F/P olarak daha iyi kalemler var hocam. Iroshizuku mürekkep koymama rağmen akışkanlığını beğenmedim. Japon M kalemler Avrupa F gibi yazar, ona eyvallah ama feedback filan da çok. Yani bu paranın hakkı değil gibi geldi.
Gerçi çok para da vermedim buna, ikinci kez düşününce şimdi fena değil diyebiliriz. Sanırım beklentim yüksekti ondan oldu. Yoksa 6/10 bir kalem hatta zorlarsak 7/10 bile olabilir.