Siyah, beyaz ve krom kalemlere her mürekkep yakışır. Ayrıca krom/rhodium kaplama detaylar bence altın kaplama detaylardan daha şık duruyor.
M600 mü geliyor hocam?
Siyah, beyaz ve krom kalemlere her mürekkep yakışır. Ayrıca krom/rhodium kaplama detaylar bence altın kaplama detaylardan daha şık duruyor.
M600 mü geliyor hocam?
M600 gelmez yakın zamanda (belli de olmaz gerçi ). Belki fırsat filan çıkar diye ara ara bakıyorum. Pelikan ana seriden M600 ve M1000 eksik ama acelesi de yok. Gerek var mı ondan da emin değilim. Sonuçta boyut haricinde çok minik farklar var aralarında. Bunlar yerine farklı bir marka/model olabilir (Homosapiens gibi).
Ben normalde kırmızı ve mavi olanları beğeniyordum ama insanlar ne düşünüyor merak ettim. Mesela geçen siyah olanı satışta idi ama çok içime sinmedi. Yine de fiyat çok uygun olursa farklı renk de olabilir.
Kalem mürekkep uyumu da pek önem verdiğim bir şey değil. Mavi kaleme kırmızı filan çekiyorum, gözünün yaşına bakmıyorum.
Ben de yapıyorum ama yakışmıyor.
Homosapiens merak ediyorum ama herkes kalite kontrol yerlerde dediği için çekiniyorum.
Nasıl ya, Homosapiens kullanıp da şikayet eden görmedim bugüne kadar. Herkes grail pen filan diyordu. Malzemede mi sorun?
Uçları cızırtılı çıkan çok oluyormuş. Reddit’te 2-3 kere geri gönderenler, aldıktan sonra nibmeister’e verenler olmuş. Kimisi de fabrika çıkışı süperdi diyor. Malzeme değil ama uçları kontrol etmiyorlar anladığım. Piyango. High-end bir firmanın böyle yapması akıl alır değil.
Denemeden almamak lazım da işte her zaman deneme şansımız olmuyor. Uç işi de şansa aşırı bağlı, bu kadar olmamalıydı bence. M alıyorsun F çıkıyor, F alıyorsun M çıkıyor… Ya da ne bileyim cızırtı olabiliyor, ayarsız olabiliyor.
Uzay çağında basit bir ucu ayarsız yapmak da marifet olsa gerek.
Bu doğru gerçekten.
Benim tercihim turkuaz olan olur çünkü ilk çıktığı günden beri aşıkım. Alamadım.
Sonra Vibrant Orange, Red Tortoise falan çıktı, bütçemin de çok üzerine tırmandılar kalemler, vazgeçtim.
Epeydir paylaşım yapmıyordum, uygun fiyatlı ürünlerle ilgili bir paylaşım atayım dedim.
Parker Quink Blue Black mürekkep
Meteksan 70 gr kağıda sahip klasik okul defteri. Aynısını genelde 60 gr olarak üretir meteksan. Bazı defterler ise 70. Arkasından kontrol edip dilerseniz tercih edebilirsiniz. 10-20tl ye mis gibi dolmakalem uyumlu sayılabilecek defterler bunlar.
I. ve III. kıtalar… Muh-te-şemmm !
Eyvallah Osman Hocam ama zilyon tane hatası var o yazıların. Yine de motivasyon oldu, teşekkürler.