Evet, sıradan olanlar beklentimi biraz düşürüyor ama özellikle alttaki cümleden sonra sanırım almaya karar verdim, kendime yılbaşı hediyesi olur artık
Bu sene, ilk defa, bol revnaklı mürekkep ve star bright(yıldız parıltılı) mürekkep serisi olacak. Güneş gözlüklerinizi takmanızda fayda var.
Verdiğiniz kaynaklar için çok teşekkürler, kurcalayıp bazılarını deneyebilirim. Ama evet bu yanarlı dönerli tüm mürekkepler benim de çok ilgimi çekiyor. Kullandığım kaligrafi kalemine fırçayla mürekkep aktardığım için daha öncesinde hep suluboya almıştım ama onlar de hep aynı şekilde
Bazen öylesine düz kağıtta denemeler yapıyorum ama özen göstermeye niyetli olunca ben de genelde Clairefontaine kullanıyorum. Ama Tomoe River da aynı şekilde başarılı diye okumuştum dediğiniz gibi, onu da deneyebilirim. Kaynaklar için tekrar sağ olun, kendim de araştıracağım ama bu işlerle uğraşan başka birinden tavsiye almak süper oldu. Türkçe terimlere alışmak biraz zor olacak ama revnaklı mürekkeplere bir dalayım
Clairefontaine bende de var. Rhodia’nın kalitelisi. Rhodia 80 gr. iken CF 90 gr. Ama revnakta bence en iyilerden değil. Tomoe tavsiye ederim. Cosmo Air tavsiye ediliyor ama kullanmadım. Life Noble var, o da kaliteli, onu da tavsiye ederim (ama sarı kağıt, ben beyaz tercih ediyorum genelde ya da en kötü fildişi).
Hayırlı olsun. O zaman her gün bir paylaşım bekliyoruz artık.
Mürekkepler genel olarak pahalı diyebiliriz. Özellikle Pilot, Sailor ve FWP gibi markalar. Ben bazen sample mürekkep tercih ediyorum, mesela yukarıdakilerin hepsi sample. Sarikalem ve Markakalem’de sample’lar çokça var. Bunlardan 2ml veya 5ml alıp beğendiğini şişe olarak almak da çok makul bir hareket. Evet sample ml bazında daha pahalı ama hep çok mürekkep deniyorsun hem de sevmezsen çok batmıyor 2 ml mürekkebe verdiğin para. Mesela FWP Brilliant Beanstalk’a 900-1000 tl civarı verseydim çok üzerdi.
O zaman Tomoe ile de bir deneyeyim bakalım hocam teşekkürler. Her gün paylaşmayı çok isterdim ama gerçekçi olursam belki bir iki toplu swatch ile fikrimi belirtebilirim
Maalesef ben de pandemi zamanı bu hobiyi edindiğimden beri arada her şeyin ne kadar pahalı olduğunu düşünüyorum. Mürekkepler de şaşırtmadı o yüzden. Aslında gönül ister ki sample almadan istediğim mürekkebi deneyeyim (çünkü o şişelere bakmak bile ayrı bir mutluluk veriyor, belki de biraz istifçilik özelliği bu ama neyse). Ama bu şartlarda gözüme kestirdiklerimin samplelarını almak en mantıklısı önerdiğiniz gibi. Biraz kendi kendime kaşınmış gibi de hissediyorum ama neyse, bunlar güzel hobiler diyelim
Musgrave setini ve ticonderoga kalemleri nereden aldınız acaba @BiblofilYouTube çok aradım ama bulamadım. Epeydir uzaktan takip ediyorum başlığı bu arada, babamın yıllardır aşılayamadığı bu hobiyi sizler sevdirdiniz hepinize çok teşekkür ediyorum.
Bu arada Black Edition için spoiler bir video varmış. Eğer “ben her halükarda alacağım, her gün de yeni mürekkep deneyeceğim” diyorsanız izlemeyin, tadı kaçmasın. Ama ne var ne yok göreym, ona göre alayım diyorsanız aşağıdaki video tam size göre (özellikle 31. dk’dan sonrası).
Kesinlikle. Hepi topu mürekkep, ne kadar pahalı olabilir ki diyorsunuz ama şişesi 1000 TL olunca insan her canı istediğini alamıyor. İyi ki zamanında istifçilik yapmışız da çok uzun süre götürecek mürekkep var.
Güzeller var, eh işteler var ve sıradanlar var (beklendiği üzere). 31. dk’ya kadar swatch yapıyor kadın, 31’den sonra tek tek swatch card’ları gösteriyor. O yüzden o dk’yı verdim.
Bu arada katılıyorum, alacak olsam ben de izlemezdim. Peki sende kalem yoksa bunları neyle yazacaksın? Cam kalem swatch için iyi oluyor, ya da Kakimori uç. Paralel kalemle de olur diye tahmin ediyorum.
Amerika’dan alıyorum. Ticonderoga 2-3 yıldır bozdu. Artık bir anlamı yok bu arada.
@isos81 Rhodia ve Clairefontaine aynı grubun ürünleri ama CF Rhodia’nın kalitelisi dediğimizde 90 gr Rhodialara ayıp etmiş olabiliriz. Onlar aynı hatta daha güzel kağıtlara sahip olabiliyorlar.
Oblique pen (eğik tarama sapı da diyorlar) ve farklı metal uçlar kullandığım için dolma kalem mürekkebi, kaligrafi mürekkebi, sulu boya ya da sulandırılmış guaj boyayla bile yazabiliyorum. Aynı şekilde paralel kalem de var denemek için. Ama o kadar dolma kalem mürekkebi deneyecekken bir tane de dolma kalem alayım öyle de deneyeyim dedim. Eski mesajlardan yola çıkarak Platinum Plaisir’de karar kıldım.
Aslında pek kullanmadığım bir Lamy Safari ve cam kalemim de var ama onlar Ankara’da kaldı maalesef yakın zamanda alamayacağım.