Yazım Gereçleriniz

Ben çok gelmek istiyordum ama komite haftama denk geldi o sebeple gidemeyeceğim gibi görünüyor.

1 Beğeni

Şu an ona 4 küsür bin vermek hiç içimden gelmiyor. :slight_smile:

Ama @kurozime hocam alacaktı, onu takip ederiz, onun mürekkeplere ağzımız sulanarak bakarız. :drooling_face:

1 Beğeni

Sailor olsa ben alırdım sanırım. Irkçı mıyım ne :smiley:

2 Beğeni

İlk mürekkebi denedim :blush: Rengi harika, çok iyi başladık. Sadece o parlama etkisini fotoğraflarda göstermede biraz sorun yaşadım hahah. Zamanla nasıl çekmem gerektiğini de oturturum artık.

Sürekli deneme yapacağım için her mürekkebi aynı kartuşa doldurma fikri çok zor geldi. O yüzden bunu mürekkebe batırarak denedim. Ama dolma kalemin ucu alışık olduğum gibi esnek olmadığı için istediğim gibi yazmakta zorlandım. Üzerinden geçtiğim çizgiler de bazı yerler siyah gibi duruyor, o yüzden kalan mürekkepleri copperplate kullanarak denemeye karar verdim. Denedikçe paylaşmaya devam :slight_smile:

PS: İsmini de karıştırmışım ama Freeze ve Breeze çok müsait buna :smiley:

7 Beğeni

Ben yukarıdaki spoiler videoyu izlemiştim ve en sevdiğim renklerden birisi Baltic B(F)reeze oldu. Bakalım sonrakiler ne olacak? Her gün yeni foto bekliyoruz. :slight_smile:

Gerçekten de zahmetli ve aynı zamanda gereksiz de. Kalemin ucunu dip yaparak da yazabilirsin hocam. Ve evet, esneme olmaz çoğu kalemde.

Not: Simleri göstermede hiç sorun yok bence, gayet net anlaşılıyor. Ama gün ışığında foto çekmek rengin tonlarını doğru aktarmak için daha iyi olabilir.

Not 2: Copperplate’in benzeri olan esnek Zebra-G uç kullanmıştım ama hem yukarı itişlerde zorlanıyor hem de mürekkebin hakkını vermiyordu (gölge filan gibi). Ama Copperplate gayet güzel iş çıkarmış.

Not 3 (son not :slightly_smiling_face:): Simli mürekkepleri denemeden önce iyice çalkalamak lazım ki dibe çöken sim eşit dağılsın.

1 Beğeni

Burada kullandığım Plaisir’in kendi ucu hocam henüz copperplate uçlarım gelmedi ama Zig-G pen sipariş ettim ben de. Maalesef biraz niş bir hobi olunca daha önce denediğim uçlardan hiçbiri piyasada kalmamış. Biraz araştırıp Zig-G ile deneyeceğim.

Gün ışığında neredeyse hiç yazımı çekmemiştim daha önce, onu bir deneyeyim.

Buna daha önceki mürekkeplerden aşinayım ama Baltic Breeze çok ağır bir sim içeriyordu sanırım, her mürekkep alışımda kapağını kapatıp tekrar çalkalamak zorunda kaldım hemen çöktüğü için.

3 Beğeni

Yorumlara ve atılan şeylere bakarken benim gariban Bim kalemi :sweat_smile::rofl:

6 Beğeni

Arka taraf pavyon gibi yeme şimdi bizi. :rofl: Baya bişeyler var orada.

1 Beğeni

Merhaba :blush: , sizler kadar güzel mürekkeplerim ve kalemlerim yok ama bunlar da benim en sevdiklerim.
Tombow, uçlu kalem özelinde en sevdiklerimden biri fakat uç dolum mekanizması biraz farklı ve 3-4 senedir kullanmama rağmen hâlâ zorluk çekiyorum. Kısalan ucu her defasında çıkarmak ve yeniyi eklemek zorunda kalıyorum. Çıkarmadan taksam ve uç yerleşmesi için kalemi sallasam da uç eski uç çıkmadan uca gelmiyor. Ben de her yeni ucu takışımda eski ucu ziyan ediyorum gibi geliyor. :sweat_smile:

Kaweco, sanırım alınabilecek en basit ama bir o kadar da kullanışlı ve güzel bir dolma kalem. Rengine bayılıyorum, sanırım özel seriydi. Pelikan ile pek anlaşamadım. Genel olarak küçük yazıyorum, kalemin tutuşuna alışamadım. Ayrıca kalem M uç.
Kalemliğim ise 6-7 seneden fazla benimle. Çok kaliteli ve gerçekten çok seviyorum.

7 Beğeni

Pavyon mu? :rofl::rofl::rofl: Arka taraftakiler Sharpie ama prk kullanmıyorum. Ya zaten benim renkli tarzda kalemlerim çok vat da yazıda her yaz sonu Bimden stok siyah jel kalem yetiyor bana

2 Beğeni

Güzel fotoğraf için teşekkür ederiz. Benim en geniş koleksiyonum mekanik kalemler üzerine.

Bu tombow’dan da epey var elimde. Yanımda olmadığı için deneyemedim ama.

Tombow’la neden sorun yaşadığınızı tam anlamadım. Yeni uç taktığınızda bu ucun arkadan eski ucu itmesiyse konu, bunu yapıyor olması lâzım kalemin. Yalnız bunu shaker özelliğiyle değil, klipsteki kilidi açıp normal basma metoduyla yapmalısınız. Klipsten basmayı denediğiniz kabulüyle konuşuyorum tüm bunları. O özellikten haberiniz yoksa problem doğrudan ondan kaynaklanıyor.

Yok bunları denediniz ama hiçbir şekilde kaleme koyduğunuz yeni uç eski ucu itmiyorsa, eskiyi kullanabildiğiniz kadar kullanıp sonra onu artık mekanizma çıkarmadığı zaman atmanız gerekecek ki siz de onu yapıyormuşsunuz. Bu noktada bazı kalem mekanizmaları ucu neredeyse sonuna kadar kullandırır ancak bu durum nadirdir. Çoğu mekanik kalem yaklaşık 1-2 cm lik bir ucu itemez maalesef. Yani bu durum sizdeki kalemin bir eksiği değil, bu özelliğe sahip kalemlerin ekstrası. Takılmaya gerek yok.

Kalemliğin o boyunu ben de severek kullanıyorum. Şöyle bir modeli var. Daha ufak olanlar da güzel ama bu büyük olan ayrı bir kullanışlı.

Kaweco da dediğiniz gibi 2022 yılına özel bir renk. Güzel görünüyor.

Pelikan benim sevdiğim bir model değil maalesef ama seveni çok. Özellikle genç kullanıcılar ya da yeni başlayanlar sıkça tercih eder Twist’i.

@Arcade şarpiler var, metalik fosforlular var. Orası da güzel. Bundan 10-15 yıl önce ülkemize şarpi gelmezdi. Distribütörü yoktu. Çok havalıydı o zamanlar sharpie. Şimdilerde biraz düştü gözden her yerde bulunduğu için. Sharpie iyidir hojdur. :slight_smile:

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim.

Evet, bahsettiğiniz şekilde yapmama rağmen nedense ucu eklemiyor ve itmiyor ben de çıkarıyorum daha fazla zorlamayıp. Çok problem etmiyorum fakat acaba benim başka bir hatam mı var diye merak ettim.
Sizin de kalemleriniz ve kalemliğiniz çok hoş.
Dolma kalemlerini hastanede evrak için kullanıyordum, şimdi de rapor yazarken kullanıyorum. Yavaş yavaş da olsa günlük hayatıma daha fazla entegre ettim. Normal Kaweco kartuş ile devam ediyorum şimdilik. :blush:

2 Beğeni

Dolma kalemle fotokopi kağıdına yazarken sorun olmuyor mu? Özel kağıt mı kullanıyorsunuz yoksa?

2 Beğeni

Metaliklerden çok memnun değilim bu arada. Koyu ve iyice simli olanlar kelimelerü yutuyor ve benim işim kelimelerle yani. Özellikle mor olan hem yutuyor hem de gelinin kız kardeşi simi gibi kağıda yayılıyor sim.

2 Beğeni

Hastanedeyken özel kağıt kullanmıyordum ama pek problem yaşamadım. Genelde sadece ön sayfaya imza atıyordum. Tükenmez kalemleri konforlu bulmuyorum pek.
Deneysel çalışmaları raporlamam gerekiyor onda ise özel defter kullanıyorum. Rhodia ve Karatis alıyorum genelde. Lamy de hediye gelmişti.
Dediğiniz gibi normal kağıtta oldukça zor. Mürekkep dağılmıyor, arkaya da geçiyor. M uçsa durum daha fena, yazı okunmuyor bile. :blush:

2 Beğeni

Bu arada şimfi baktım da cidden kalite olarak doğru düzgün bir şey yok sanırım​:rofl::rofl::rofl:

4 Beğeni

Penfest’e gidemeyip evde fuarcılık oynayan tayfa burada mı? @BiblofilYouTube @isos81

5 Beğeni

Alandayız başkanım. :saluting_face:

2 Beğeni

Aynen, evde sergi açıp izliyoruz. :smiley:

2 Beğeni

Dün dayanamayıp aldım sonunda yani cidden artık YouTube “Desk organization” videolarında göre göre benim de olmalı moduna geçtim.Umarım iyilerdir.

2 Beğeni