Pelikan m400 White Tortoise ve Vinta Karnival.
Rotring 800 muhteşem bir kalem. Ben ağırlığından dolayı pek ısınamadım ama gerçekten ben buradayım diyor. Güle güle kullanın
Kanamış biraz. Listeye giremedi defter.
Bleeding yok feathering var. Ama haklısın benim de favorilerimden değil.
Üst not: Bu mürekkebi kullandığım kalemler: Sheaffer 100, FC Loom, Jinhao X750
Bir süre boyunca yazılarımı Parker Quink Black mürekkep ile yazdım. Beklentilerimi karşılamadı.
Daha önce Pelikan 4001 Brilliant Black kullanıyordum, koyuluğundan ve akıcılığından memnun olsam da kokusu rahatsız ediyordu.
Quink, daha silik ve su gibi hissettiriyor. Quink, 4001 gibi kötü kokmuyor ama yazarken onun kadar keyif de vermiyor.
Not: Quink’i kuru yazan kalemlerde kullanmanızı tavsiye etmiyorum, özellikle Loom ile yazı yazarken boş ucu kağıda sürüyor gibi hissettim.
Jinhao, gıda boyasıyla bile sorunsuz olarak yazdığı için onda sorun yaşamadım.
Sheaffer’in kağıt üzerindeki kayganlığı bir miktar azaldı.
İlginç. Quink çoğu kişinin tester mürekkebidir, kalemlerle sorun yaşamaması ile bilinir. Ben gerçi hiç siyah denemedim (umarım denemem de), belki Quink siyaha özgü bir sorun olabilir, bilemedim.
Siyah için Platinum Carbon Black öneriliyordu ya da sanırım @Everfever Kemal hocam seviyordu. Siyah konusunda belki o fikir verebilir.
Bilmiyorum, belki uzun zamandır elim 4001’e alıştığı için Quink’ten keyif alamadım.
Size daha koyu simsiyah bir mürekkep arıyor olabilirsiniz. Onun dışında yaşadığınız tecrübe mürekkebin satürasyonunun düşük olmasından ve dediğiniz gibi karakterinin 4001’den çok daha kuru olmasından kaynaklanıyor.
Haklısınız. Quink Black gri gölgeleri çok veren, biraz silik hissettiren bir siyah.
Fakat Brilliant Black de ona benzer hatta yer yer daha gri gölgeli bir mürekkep.
Kuru karakter dışında büyük bir fark bence yok ama siz hangisinde daha iyi hissediyorsunuz o önemli tabi. Başka bir mürekkep tavsiyesi isterseniz siyah gillerden bir iki tavsiye verebiliriz.
Bu arada her iki mürekkebin de inanılmaz güzel revnağı var söylemeden geçemeyeceğim.
Bende pek siyah yok. 4001 siyah ve Parker quink siyah var ve ikisi de ne kötü ne şahane bence. 4001’in kokusu kötü fakat. Twsbi siyah ve Platinum karbon siyah, gerçek, koyu siyah isteyenlere tavsiye ediliyor.
Bir gün aradan sonra yorumumu güncelliyorum. Quink ve 4001 (siyah) arasında gerçekten de ahım şahım bir fark yokmuş. (Eski yazılarımla da karşılaştırdım, Loom ile yazdıklarım haricinde bilmesem ayırt bile edemezdim.)
Yazı yazarken sürekli kulaklık takıyorum ve kalemin sürtünme sesini duymuyorum. 4001’in toplam hissiyatının içinde ses öğesi daha az olduğu için zihnimde daha akıcı olarak kalmış.
Ancak Quink, Loom’da hala silik yazmaya devam ediyor. Kalemi temizledim, damağını söküp mürekkeple yıkadım, arkası kesik kartuşla içinden mürekkep akıttım sonunda yine de diğer kalemlerde aldığım koyu rengi alamadım.
Ekleme: Loom, Quink Mavi-Siyah ile de soluk yazıyordu.
Hocam Loom daha kuru karakterli bir kalem. İstediğiniz kadar yıkayın damağın verdiği mürekkep miktarı ve ucun kağıda bıraktığı göllenme belli seviyede neticede. İlerleme kaydetmesi zor.
Farklı kağıt ve ışıklarda FWP mürekkepler.
firkli kiğit vi işiklirdi fivipi mirikkiplir
Gözlerimi alamadım. Ne kadar da harika samplelar bunlar.
İsos bey beğenerek takip ediyoruz. Muhteşem fotolar bu arada
Jelly Bean Blue