Yazım Gereçleriniz

Eline sağlık çok güzeller ama sanki burada renkler kaybolmuş gibi. Bide gelip yerinde mi görsek?

2 Beğeni

Her zaman, baştacısınız. :crown:

@Everfever @BiblofilYouTube İdollerimsiniz, izinizdeyim. :saluting_face:

4 Beğeni

@kurozime Ne oldu hocam bizim Inkvent sample’ları? Ağzımıza bir parmak bal çaldın sonra kayıplara karıştın. :slight_smile:

2 Beğeni

St. Dupont Fidelio ve Robert Oster Fire 'n Ice.

6 Beğeni

@isos81 Haklısın hocam, aslında denemiştim de fotoğraf çekip paylaşma fırsatım olmadı. Bugün biraz güneş görünce denediklerimden bir kısmını paylaşayım dedim.

Standart mürekkepler isimlerinin hakkını vererek ne üzüyor ne coşturuyor.

Starbright olan Noble Fir aslında güzel parıldıyor ama tam çekemedim. Daha çok epey ince gümüş
sim serpilmiş gibi.

Kokulu olanı çok merak ediyordum. Henüz bir tane denk geldi. Bana biraz kırmızı meyveleri biraz da kırmızı makyaj malzemelerini çağrıştıran nispeten hafif ama biraz da sentetik bir kokusu var.

Shimmer olan Icy Lilac kendi halinde hafif parıldıyor.

Chameleon mürekkepler biraz hayal kırıklığı oldu. Özellikle Lemon & Lime düz shimmer gibi. Wishing Tree’de ise yeşil bir parıldama var, o daha güzel.

Bunların haricinde birkaç tane daha denedim ve favorilerim onların arasında ama şimdi bir anda otuz tane fotoğraf yüklemek de istemedim. Onlar da artık bir sonraki güncellemeye :slight_smile:

2 - Wilted Rose (standard)

3 - Noble Fir (star bright)

Forest Gateau (scented)

5 - Icy Lilac (shimmer)

6 - Cranberry (standard)

7 - Lemon & Lime (chameleon)

8 - Marley (standard)

9 - Wishing Tree (chameleon)

4 Beğeni

@isos81 benim favorilerimi sen seç bence :smiley:

1 Beğeni

Diamina Chocolate Brown Mürekkep
Clairefontaine 90 gr aged bag defter

Bu aged bag defterler maalesef olmamış ya. Bu iyi bir sayfaydı bir de. Sayfa kenarlarında kağıt saman kağıt gibi mürekkep emiyor. Yapısı bozuk.

Mürekkep ise çok koyu. Bu kadar koyu mürekkebin fazla anlamı yok benim için.

6 Beğeni

Currently inked. Kağıt gerçek renkleri göstermiyor ama gölgede enfes diye Karin’i tercih ettim. Telefon da keza biraz bozuyor ama genel bir fikir verecektir.

3 Beğeni

Bende ilk defa dolma kalem (preppy) aldım. :slight_smile: yazımı düzeltmek için daha mı çok yazıyoruz ya da bir kaynak var mı takip edecek.

İş yerinde defter, ajanda, 80 gr fotokopi kağıdı gibi şeylere yazıyorum.
Platinium Plaisir almalı mıyım bu durumda.
Ya da renk renk Preppy mi alayım ?

4 Beğeni

Ben kalem olarak Pelikan Twist, kağıt olarak da Amazon’da gayet hesaplı olan 70 gr ivory krem rengi kağıt olan Meteksan bloknotları tavsiye ederim.

2 Beğeni

Preppy ve plaisir aynı kalem. Yalnızca gövdesi farklı. Eğer gövdesinden rahatsız değilseniz preppy devam, daha kaliteli bir gövde olsun derseniz plaisir.

Ben seviyorum o kalemleri aslında ama bir tık üst segment( örneğin pgb 3000 grubu) her zaman daha iyi çünkü plaisir-preppy uçlarının besleme mekanizması kendine özgü ve bence başarısız bir mekanizma. Yeterince kapiler çekim yaratamıyor ve ucu yeterince besleyemiyor. Ucu besleyebilirse de bu sefer üçüncü dördüncü kelimede mürekkep miktarı azalmaya başlıyor. Lineer bir yazım deneyimi sunamıyor.

3 Beğeni

Hocam platiniumlar bilyeli. Onu da atlamayalım. :smile:

3 Beğeni

Aynen bak onu unutmuşum. İlahi bilye :smiley:

3 Beğeni

Teşekkür ederim, defteri ve kalemi kontrol edeyim.

Kalemden anlamam ama başlangıç olarak fena değil gibi, sadece yazım olarak daha iyisi, fark yaratan bir şey varsa diye merak etmiştim.
Biraz daha kullanıp duruma göre tekrar değerlendireyim.
Preppy kalemler kartuşlu dimi? Sürekli yeni kartuş alacağız. Farklı renkleri bulmak zor gibi.

@Erdo
@BiblofilYouTube

3 Beğeni

Sürekli kartuş almanıza gerek yok. Bir kez alıp bittikten sonra dilediğiniz mürekkepler ile o kartuşları tekrar kullanabilirsiniz. Waterman, Pelikan vb şişe mürekkepleri tavsiye ederim başlangıç olarak.
Hocam ara sıcak ne verelim. @BiblofilYouTube

3 Beğeni

@Erdo nun dediği gibi, büyük şişe bir mürekkep alın, kartuş bitince lavaboda yıkar, kurular, şırıngayla içine şişeden doldurursunuz. Sonra aynı mürekkep ekleyecekseniz bir daha yıkamaya da gerek kalmaz.

Amiral gemisi katili mürekkeplerden en önce tavsiyem Parker Quink Blue Black olur. O fiyata o renk, revnak, akışkanlık. Her şeyiyle muhteşem bir mürekkep.

Amazon’da 89 TL 57 ml şişe şaka gibi.

300-400 TL bandında bile kolay kolay rakibini bulamazsınız.

7 Beğeni

Yaklaşık iki senedir aktif olarak Preppy 0.5 kullanıyorum. Mürekkep besleme sorununun iki çözümü var.

1. Eyedropper yöntemiyle kullanmak.

2. Kartuşu taktıktan sonra kalemin ucunu damaktan söküp damağın içine mürekkep enjekte etmek.

Ben ikinci yöntemi kullanıyorum.

Örnek:

Yazıları hızlıca, peşpeşe yazdım.
Mürekkep: 4001 Siyah
Kağıt: Meteksan 60gr bloknot

@Rwenzori
Fotokopi kağıdı mürekkebi çok çabuk emer ve yazım deneyiminizi olumsuz etkiler.
Fazla para harcamak istemiyorsanız Meteksan’ın sıradan defterleri fena değildir.

2 Beğeni

Yöntemler benim de arasıra kullandığım yöntemler hocam, mantıklı gayet. Yalnız bu yollara akış problemi olduğu için başvurmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir uygulamayı sürekli yapmak başlangıç aşamasındaki kullanıcıyı soğutabilir.

Eyedropper metodu da şeffaf plastik gövdelerin rengini çamur gibi yapıyor zamanla. İyi bir reçine gövde değilse, hatta onlarda bile dikkatli olmakta fayda var. :ok_hand:

2 Beğeni

Yeni defter günü.

Galen Tomoe River Deri kapak a6 defter.

Diamine Cappadocia mürekkep

6 Beğeni

Galen indirim tanımlayınca kaptım bir Cosmo Air Light. Çok merak ediyordum. Çok beğendim.

Bunlar da karşılaştırmaları.

7 Beğeni