Merhaba, arkadaki sanırım Hobonichi ajanda. Ben de kullandığınız modeli almak istedim ama dolma kalem kullanan kişilerde yazının arka sayfaya geçtiğini gördüm. Bu problem dolma kaleme mi özgü acaba yoksa başka bir problem mi? Belki bir problem bile değildir.
Merhaba. Ben de Hobonichi kullanıyorum son iki yıldır. Tomoe River 52 g’lık bir kağıt, arkaya ghosting yapması çok normal o yüzden. Bence önemli olan kanama yapmaması, yapmıyor da. Ya da yapmıyordu diyeyim. Bu yıl çıkan 2025 ajandalarında ve 5 yıllıklarda sorunlar olduğunu okumuştum. Benim yeni aldığım Weeks’te de kanama var. Müsait bir zamanımda fotoğraf atacağım.
Evet, bahsettiğim tamamen buydu. Teşekkür ediyorum zahmet olacak sizlere. Tipini ve kullanışını çok seviyorum. Mürekkepler de iyi görünüyor ama sanırım bahsettiğim durum beni rahatsız edecek. Başka bir şey arayışına girmem lazım.
Bir sürü etmen var aslında. Kalem ne kadar ıslak yazıyor? Mürekkep agresif bir mürekkep mi? Bastırarak mı yazıyorsunuz? gibi gibi. Bununla birlikte TR kağıdın formülü değişti ve yenisinde sorunlar olduğu söyleniyor. Yine tr kağıt olan Karatis defter var bende ve sorun yaşıyorum. Hobonichi kullanmadım ama bu yeni ajandaların da yeni kağıt olduğu söyleniyor, sorun bundan olabilir.
Cosmo Air Light var bende, yeni aldım. Çok da beğendim. Biraz daha garanti olsun derseniz biraz daha ağır ama sıfır kanama olan Life Noble olabilir. Life ivory kağıt (sarimtrak) ve rengi azıcık değiştiriyor ama kanama sıfır ve ghosting minimal. Örneklerini paylaşmış olmam lazım yukarıda ama yoksa daha sonra paylaşayım.
Kaweco kalem kullanıyorum, Parker Quink şişe mürekkepe geçtim. Bastırarak yazmıyorum.
Teşekkür ederim, ben örneklere bakarım. Rengin değişmesi önemli değil.
İlk ikisi 2024 ajandasından. Birkaç farklı kalemle denedim. Mürekkepleri hiç hatırlamıyorum ama Diamine ve Mont Blanc olması lazım hepsinin.
Bu da bu senenin ajandası. Performansından hiç memnun değilim. F uçlu Esterbrook ile yazdım.
Arkaya geçmesin ama revnak, sim göreyim derseniz Yu-Sari defterleri öneririm. Yazımı keyifli. Apica defterlerden de uzak durun derim.
Çok teşekkür ediyorum tekrar. Evet bahsettiğim görüntü bu ve baya rahatsız ediyor beni. Farklı bir kalemle de yazmayı tercih etmiyorum ajanda özelinde. Bahsettiğiniz Yu-Sari defterlerine bir bakayım. Sim ve parlama pek önemli değil ama hoş da görünüyor.
@BiblofilYouTube Teşekkür ederim. Şu anlık mürekkebi değiştirmeyeceğim gibi duruyor.
Ben nedense İngilizce hariç ifadeler (İtalyaya gidebilirsem İtalyanca ajanda almak da istiyorum) bu ikisi hariç anlamadıgım dil olunca maalesef o ajanda bana kullanışsız geliyor. Çoı işlevli olduğu kesin mesela ama o Japonca ifadeleri görünce her şey maalesef çöpe gidiyor benim için. Çok saçma ama öyle
Arkadaşlar gereken her şeyi söylemiş aslında ama görsel paylaşayım yine de.
Kanamaların maks olduğu yere sticker yapıştırmak zorunda kaldım
Yalnızca Quink’le yazacaksanız hiçbir problem yaşamazsınız zira Quink meteksan sıradan defterlerinde bile kanamıyor.
Kâğıt performansı mürekkebe göre değişiyor. O mürekkepte Tomoe kanama yaparsa bu da yapar/yapıyor.
Özellikle Noodler’s mürekkepler, solvent bazlı sharpie’ler gibi kâğıdın adeta içinden geçiyor.
Parker Quink giderek bir numarama doğru yaklaşıyor böyle müthiş bir f/p canavarı olamaz. Dün Quinkle meteksana yazdım. En ufak kanama yok. Saçma sapan iyi.
Parker Quink bundan sonra forumun resmi mürekkebidir.
Hazır konusu geçmişken, bu fiyata bunu kaçırmayın derim. Ben 1 sene önce aynı fiyata almıştım. Bir tane daha alıp yedeklemeyi düşünüyorum.
Ben az önce biraz Quink falan ıvır zıvır aldım. 1.41 tl/ml gibi bir fiyata geliyor. Saçma sapan iyi demiş miydim?
Parker Quink mürekkebi olmayanı sitede dövüyorlarmış diye duydum. Aslı astarı var mıdır? Sizin yüzünüzden aman sizin sayenizde dayak yememek için ben de hemen kaptım. Henüz deneme şansım olmadı ancak yazarken sizi muhabbetle anacağım arada bir ıvır zıvır almak keyifli oluyormuş. Teşekkürler…
Parker Quink bende de var. Elimdeki blue black mürekkeplerden en güzel olanlarından. Bende ikinci şişeye yürüyebilirim. Bu fiyata değil şişe, kartuş bile kalmadı neredeyse. Çok tişikkirler fiyat alarmı verdiğiniz için. @BiblofilYouTube
Hayırlı olsun. 90 TL’ye 57 ML mürekkep hem de bu kalitede bulmak imkansız. Tam bir F/P canavarı. Linkte başka renkleri de var ama Blue-Black olanı efsanedir, zaten o yüzden de forumun resmi mürekkebidir kendisi. Madem aldınız, bol bol sample isteriz.
Ben de tişikkirlirimi sunuyorum, kaptım yedek bir tane.
Rica ederim beni sizler var etmediyseniz de bir yaratıcı var.
Rici idirim.
Ufak bir flood olmuş olacak ama şundan da bahsedeyim, blue black ile ilk yazdığınızda lacivert gibi yazar, 15-20 saniye içinde rengi biraz daha soluk, blue black, daha yeşilimsi bir tona gelir. Öyle kalır.
Bu mürekkebin zamanla daha da solduğu bilinen bir gerçektir bu alemde. Bunu bilerek kullanmak iyi olacaktır. O kadar kusur kadı kızında da olacağı gibi, bence güzel bir özellik bile. İlginçlik katıyor. Bir sayfa yazdığınızı hayal edin, son yazdığınız satır daha lacivertken üst satırlar daha bi soluk renk oluyor. Sonra bir yerde duruyor değişim.
Dandik meteksan okul defteri performansı böyle. Son rengi de bu. Bu kâğıtta bile revnak var. Kanama sıfır. Arkasında özel bir şeyler yazmışım çekemedim o yüzden.
Parker’la görüşüp payımı artık alabilirim galiba.
Hepimize hayırlı uğurlu olsun yeni resmi mürekkebimiz… Müsait bir zamanda paylaşırım inşallah.
@isos81
Konuya yaratıcı bir renk kattığınızı forum olarak kanıksamıyoruz. Anlatımınızdan Blue Black rengini kapalı, yağmurlu bir havadaki denizi suyu gibi hissettiriyor. Umarım bu mürekkeple yazılanlar benzer bir ruhlarda halinde bırakmaz. Daha fazla tavsiye ile mürekkep sayınızı artırabilirsiniz tabi.
@BiblofilYouTube
Daha güzel anlatılamazdı sanırım.
Başka tavsiyelerde görüşmek üzere diyelim o zaman.