Yazım Gereçleriniz

Hobonichi bitmiş. Tomoe kanarsa bu da kanar lafımı geri alıyorum. Yeni kâğıtlar felâket kötü.

Tomoe tarafında da kötü, bu kadar değildi ama.

En uysal mürekkepler dışında kullanılacak gibi değil. Benim mürekkep kadromun yüzde 70 i kanama yapıyor kâğıtta.

Hobonichi’nin düştüğü hal aşırı üzücü. Bu kadar para talep et, sunduğun ürüne bak.

4 Beğeni

Aynısı hatta beteri bende Midori’de oldu. Bir ton para veriyoruz, dandik defter gibi performans alıyoruz. Madem performans dandik olacak, gider 50 tl ye alırız, ne diye bir ton para bayılıyoruz?

Ben de bendekileri paylaşırım müsait olunca.

4 Beğeni

Selam başlık sakinleri. :slight_smile:

Bu başlığı yazılan her şeyi anlamasam da çok severek takip ediyorum. Aslında yazım gereçlerine -bilhassa dolma kalemlere- hobisel anlamda ayırmak isteyeceğim yüksek bir bütçem veya o kadar merakım yok, fakat yazı yazmayı çok seviyorum.

Öte yandan çocukluğumdan beri günlük tutma hariç “şunu yazıyorum” diyeceğim rutin hiçbir şey yok.

Kalın saten gibi kağıdı olan ajanda tarzı defterler ve ince uçlu mürekkepli tükenmez/pilot kalemler kullanmaktan keyif alıyorum. Pilot V5 Hi-tecpoint’i örnek verebilirim.

Dolma kalem fikri hep çok cazip gelmiştir bana ama sanırım hep kalın uçlu oluyorlar? Bir de onun mürekkebini akıtmadan bulaştırmadan, adabıyla yazabilme işini pek beceremiyorum sanki. Pilot kalemler tarzında bir yazma deneyimi sağlayan dolma kalem oluyor mu acaba? Cehaletimi mazur görün. :slight_smile:

Çok uzun yazmış bulundum ama isteğim yazmaktan keyif alacağım güzel gereçler edinmek ve bir de günlük harici de yazı yazabilmeye teşvik olmak (ajanda veya hikaye-şiir tarzı edebi kapsamlar da dahil olmak üzere ilham verebilecek önerilere açığım.)

Her türlü öneri ve görüşleriniz itinayla değerlendirilir. :writing_hand:t2:

7 Beğeni

Bu bizler için yeterli bir şey zaten. Yazı yazmayı seviyorsanız aramıza zaten hoşgelmişsiniz demektir. :blush:

İnce yazan dolma kalemler var elbette.

Pelikan, Lamy gibi avrupa markalarında EF(extra-fine)
Sailor, Platinum, Pilot gibi japon markalarında ise (F) Fine

Uçlar son derece ince ve keyifli olabiliyor. Japon EF ise fazla ince. Kendi alfabeleri için gerekiyor o kadar iğne inceliği. Size gerek yok.

Ee tabi bu kadar ince uca geçerseniz, kâğıdı bir tık kaliteli seçmeniz gerekir. Hem ucun kâğıt yüzeyini çizebilecek olması hem de mürekkebi dar bir alana bırakmaları sebebiyle ince uçlar bir miktar agresif olabiliyor ama kalın uçlar kadar da mürekkep bırakmadıkları için ufak bir denge de mevcut.

İyi kalemlerde mürekkep aktı koktu tarzı şeyler yaşamazsınız. Yaşarsanız da başlangıç acemiliğinden olur, geçer gider. Çok kısa sürede alışır ve öğrenirsiniz. Bir yılda burada konuşmacı olarak bile yer alabilirsiniz ilgi seviyenize göre. :smiley:

Başka öğrenmek istediğiniz bir şey varsa detaylıca anlatabiliriz. Birkaç arkadaşımız oldukça bilgili burada :ok_hand: Seve seve yardım edeceklerdir.

5 Beğeni

https://www.amazon.com.tr/dp/B000J61TIM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Nazar değdirdiniz fiyatına :frowning:

3 Beğeni

137 iyi bir artışmış cidden.

337 de olsa alınır da, ufak bir nazar durumu oluşmuş doğru. :smiley:

O düzelir bu arada. Bazen oynuyorlar fiyatla.

4 Beğeni

Arkadaşlar Parker Quink Blue-Black hepimizin sevdiği, saydığı, bayramlarda elini öptüğü bir mürekkep ama 57 ml bu şişe. Ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum şişenin yarısına gelemedim. Piyasada tükenen, aylarca bulunmayan bir mürekkep de değil. Stokçuluğa gerek var mı? :slight_smile:

3 Beğeni

Hiç almayanlar için yönlendirme zaten ya. Biz stoklamıyoruz.

Yani stoklamıyoruz değil mi? :smiley:

Ben hayatımdaki ikinci şişeyi aldım o da diğer şişem İstanbul’da diye.

1 Beğeni

Deli gibi swatch yapanlar var aramızda Kemal hocam. Yeri geliyo akşam masaya oturup bi şişeyi deviren arkadaşlar var . :smile:

2 Beğeni

Mürekkep şişesine ekmek… aman kakimori banıyormuş diye duydum.

2 Beğeni

Katılıyorum. 200 TL altı hala bedava. Tabii şu da var, her zaman bulunan ve fiyatı hep makul olan bir mürekkep. O yüzden kaçan bir fırsat yok.

Seviyoruz forumun resmi mürekkebini.:blue_heart: :black_heart:

3 Beğeni

Pilot Elite 95S ve Monteverde Moonstone.

2 Beğeni

Harbiden sağlam nazar ettik. Benim amazon Blue Black değil Blue geldi. :smiley:

2 Beğeni

Benim paket az önce geldi.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. :smiling_face:

İnce uçlu dolma kalem konusunda aydınlandım, çok teşekkür ederim. Amazon’da F ve EF başlıklı dolma kalemlere göz attım.

Gözüme kestirdiğim birkaç kalem:

Platinum Prefounte F
Parker Jotter F
Scrikss Vintage 33 ve Oscar 39
Lamy Safari EF (fiyat kaynaklı ilk etapta tercih etmeyi düşünmem)

Bir de Platinum Preppy ince uçlu sanırım ama fiyat olarak çok cazip olsa da başlıkta daha önceki bahsini göz önünde bulundurarak değerlendirmeye almadım.

Öneriniz ışığında 500tl bandında ince uçlu bir dolma kalem edinme düşüncesindeyim. Bu modeller dolma kalem hevesi kırılmış birine umut verme anlamında iş görür mü? :slight_smile: “Şu daha iyi bir seçenek olur” dediğiniz model varsa göz atmak isterim.

Defter kriteri olarak beğendiklerimin açıklamasında “80-90gr dolma kalem uyumlu” yazması yeterli olur mu?

2 Beğeni

Yeterli olur dolmakalem uyumlu yazması. Meteksan prestij isimli kâğıtlar iyi ama biraz tuzlu ve yaprak şeklinde, defter değil.

Kalem olarak Lamy EF en iyisi görünüyor ama bütçe anlamında kısıta takılıyor.

Preppy 0.3 tavsiye etmem. Bende var, yazmıyor resmen.

Scrikss tavsiye etmem mürekkep akıtma problemi yaşama ihtimaliniz var. Yine de bu risk alınır derseniz seçilebilecek bir alternatif.

Prefounde, plaisir bunlar da preppy ile aynı damak mekanizmasını kullanıyor tavsiye etmem.

Jotter iyidir. F si yeterince ince gelmeyebilir yalnız.

Ben pek tutmasam da @isos81 kawecoyu da seviyor. Classic sport EF ve F değerlendirilebilir. Sert bir uç. İnceliği memnun eder. Yine uygun alternatif plarak Perkeo F olabilir.

@erdo güle güle kullan.

5 Beğeni

Merhaba,

Giriş seviyesi için metal gövdeli bir kalem bakıyorum. Waterman allure önerir misiniz ya da bilginiz var mı?

1 Beğeni

Biraz daha internet gezintisinden sonra gözüme en garanti Lamy göründü sanırım. :slight_smile: Alışana kadar zahmetsiz, sıkıntısız bir kullanım sağlar ve uzun vadeli bir kalemim olabilir diye düşünyorum. Oldum olası renklerini cazip bulduğum bir marka olduğundan mağazada dünya gözüyle de inceledikten sonra bir tane edinirim.

Belki o zamana kadar uygun fiyatlı olduğu için deneme amaçlı Parker Jotter Original CT sipariş ederim.

Çocukluktan beri yazıp bitirdiğim defterlerimi biriktirmeyi ve ara ara dönüp okumayı çok severim o yüzden Meteksan defterleri ders çalışırken kalite olarak iyi bulsam da kişisel yazılarım için görüntü anlamında pek hitap etmiyor. :smiley: Son zamanlarda trend olan Victoria’s Journals ve Matt Notebook’ların dolma kalem uyumlu modellerine şans vereceğim, iki markadan da ders defteri olarak memnun kalmıştım.

Değerli önerilerinizi esirgemediğiniz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. :krs:

2 Beğeni

Herkesin inci gibi yazıları varken benim ajandadaki yazının ortama girişi…

2 Beğeni

Kalemi hiç kullanmadım maalesef. Çok şık görünüyor ama. Birkaç kez görmüştüm. Deneme şansım olmadı.

@taurenim vjournals fena değil. Eskiden çok daha iyiydi ama.

@Arcade gayet iyi :blush:

2 Beğeni