O fiyata lamy al-star veya Platinum Plaisir tavsiye edebilirim.
Sözcükleri bana ait olan Parker Quink Blue-Black mürekkep denemesi…
@Arcade bence kendinize haksızlık etmeyin. Tükenmez kalem ile beraber yazınızın çok güzel bir görüntüsü var. Bakın benim kalemlerim ve mürekkeplerim olmasına rağmen hala kendisine çeki düzen veremeyen bir yazım var. Yazım uzun olduğu için sayfa düzeni pek ayarlayamadım. Mürekkebi beğendim. Koyu tonunu kendine göre ayarlayabilen, cesaretini mavinin özgürlüğünden alan bir özgünlüğü var gibi hissettiriyor.
Kalem neydi, Scrikss bilmem kaçıncı yıl özel mi? Kağıt da düz fotokopi kağıdı değildir umarım.
Mürekkep harika gölgeler vermiş. Doğru ışıkta revnak da veriyor. Seviyoruz merkez.
Kalem Scrikss Heritage 50. Yıl özel… 90 gr ıvory kağıda yazdım. Beğenilere hitap etmesine sevindim merkez
Dolma kaleme yeni başlamak isteyen ama “elimde şöyle sağlam bir şey olsun, sorun çıkartmasın, hatta güzel de gözüksün” diyenlere tavsiye: Jinhao marka dolma kalemleri araştırabilirsiniz.
Jinhao ve Hongdian güzel kalemler, F/P olarak da iyiler ama Çin malı oldukları için uçlar biraz piyango. Ayrıca uzun sürede başına ne gelecek bilmiyoruz. Youtube’ta da çokça övülüyorlar ama dediğim gibi hem model hırsızlığı var (hepsi ünlü markaların birebir kopyaları) hem de kalite farkı.
Bunları bilerek almakta fayda var (bende iki markanın kalemleri de var, ikisinden de memnunum).
Yazım gereci degil ama sürekli pdf çıkaran biriyim ve derslere göre ayırıyorum ama normal dosyalara artık sıgmamaya başladım. Hem kütüphanete falan rahat taşıyabilecegüm hem de her bir bölmesinde çok fotokopi olan bir dosya öneriniz var mı? Ögrenci olduguma göre uygun fiyatlı istedigimi söylememe gerek yok herhalde
Bahsettiğinize en yakın şundan kullanıyorum. Ya da anlamamış da olabilirim kastınızı.
Bunun da ne kadar işinize yarayacağı şüpheli.
Ya aslında körüklü, içi yelpaze sistemli dosya istiyorum ama hepsi çok büyük gördüklerimin. Ondan A4 boyutlarında arıyorum ki taşıyayım🙃
Anladım. Hiç kullanmadığım bir şey maalesef.
Caran D’ache Leman ve KWZ Azure 4 mürekkep, defter de Tomoe River. Azure 4 en sevdiğim 5 maviden biri.
Selam.
Bir EF Lamy Al-star siparişi verdim. Evde yıllar önce bulduğum iki dolma kalem vardı, bir tanesi kartuşluydu ve hiç yazmıyordu. O yüzden konverter siparişi de verdim.
Eski kalemlerime tekrar baktım. Yıllar önce kırtasiyeden öylesine “bunlara göre mürekkep verir misin abi?” diyerek kartuş ve mürekkep almıştım fakat kartuşlu olan Steelpen ile hiç yazamadım. Ağır gövdeli bir kalem falan ama 3-5 kelimeden fazla yazdıramadım hiç. Hatta şimdi denerken kartuşu uzun süre aktive(?) olmadığı için şöyle bir sıkayım dedim ve ortaya böyle bir tablo çıktı. Tabii sonra yine yazmadı. Neden acaba?
Pelikan’ı ucunun kalın olması ve kırtasiyeci abinin verdiği rengin (Brons royal mavi imiş) bana hafif cırtlak gelmesi haricinde sorunsuz ve severek kullanıyordum ama. Mürekkep durduğu için şimdi tekrar denedim. Hafif, plastik, ufak ve rahat bir kalem aslında. Keşke ucu da biraz ince olsaymış. Bu arada mürekkep uçta biraz birikiyor görseldeki gibi, normal bir şey mi?
Normal bir şey. Plastik dediğiniz Pelikansa reçine gövdeli bir kalem kendisi.
Steelpen de acele etmiş olabilirsiniz. Kalem daha önce aktive olduysa mürekkep kalmış tıkanmış olabilir(sanmam) Birkaç sebep olabilir yani.
Bronz mrons o mürekkebi bence atın. Kalem gayet güzel. Ona uygun fiyatlı da olsa daha iyi bir mürekkep almak lâzım. Ya da @isos81 belki o konuda yardımcı olur.
Yıllaaar öncesinde, dolma kalemi elime ilk aldığımda kırtasiyeci bana da Brons mürekkep vermişti. O kabus gibi yazım hissini geçen uzun yıllar dahi parmak uçlarımdan silemedi.
Kötü mürekkep hayattan soğutur. Tavsiyem odur ki, kaleminize koyduğunuz en ucuz mürekkep Pelikan 4001 olsun.
Ayrıca uzun süre kullanmadığınız kalemleri kullanmadan önce temizlerseniz daha sağlıklı olur.
Kakemin ucundaki fazla mürekkebi şişenin içine silkeledikten sonra ucu peçeteyle silebilirsiniz.
Dandik ama standart bir mürekkep gibi bir havası vardı oysa. Bu marka için durum buysa kaliteli mürekkeplerle yazma deneyimi nasıl, şimdiden merak ettim doğrusu.
Mürekkepleri sadece renk anlamında değerlendirirdim, halbuki kalitesizse o bile insanı yazmaktan soğutabiliyor demek ki. Burada gördükçe rengini çok beğendiğim Quink mavi-siyah alacaktım bir tane ama şu an Amazon satıcılı değil.
Temizleme önerisi için teşekkür ederim, bir de öyle deneyim.
Beklerseniz yine stoğa girer uygun fiyata. 4001 de tercih edebilirsiniz o da güzel.
4001 blue black der susarım.
Bundan sipariş ettim bir tane, çok teşekkür ederim.
F ile M uç arasında kaldım.
Preppy 0.3 var, bu F miydi ?
Kaweco Sport ile Lamy Al Star arasında kaldım birde.
Yanlış bilmiyorsam 0.2 EF, 0.3 F ve 0.5 de M’ye denk geliyor. Japon ucu oldukları için Avrupa’ya göre daha ince gelebilirler. Uçlarda bir standart yok maalesef. M alırsın B gelir, F gelir, her şey olabilir yani.
İnce yazıyorsan ve feedback seviyorsan F ama mürekkebin özellikleri daha çok öne çıksın istiyorsan M daha iyi olur. Ben ilk başladığımda EF ve F alıyordum, şu an M, B hatta BB filan bakıyorum.
Kaweco plastik, Al-Star alüminyum. Kaweco küçük ve cep kalemi diye geçiyor, Lamy ise cüsseli. Ben Lamy’nin ergonomisini pek sevmiyorum ama bayılanlar var. Ama uç olarak Lamy döver.