Yazım Gereçleriniz

Spekülatif kurgu örneği.

Teşekkür ederim hocam.
Bende sepet yapıyordum tam, kaweco diyeceğinizi düşünerek.
LAMY F ile kaweco M aynı gibi sanırım.
Yazıda feedback nedir hocam?
Birde ucuz yollu defter önerisi alabilir miyim, meteksan bana çok bile.
Lamy sepeti yapayım hemen :slight_smile: pistonu, mürekkebi ile set. Harry poter versiyonu 2000 tl, normal al-star 1200 tl arada fark yok dimi hocam.

Lamy de Kaweco da Alman, normalde aynı olmalarını bekleriz. Ama aynı marka bile bazen tutmaz.

Feedback, kalemle kâğıda yazarken hissettiğiniz sürtünme hissi kısaca. Ne kadar çok sürtünme hissediyorsanız o kadar feedback alıyorsunuz.

2 Beğeni

Teşekkür ederim hocam.
Üstteki M bana daha çok hitap ediyor gibi.
Kalemi Amazon’dan mı almak daha mantıklı ?
700’ den 2000 liraya kadar al star var.

1 Beğeni

En ucuzu en mantıklı her zaman :slight_smile:

Amazon’da kargo bedava diye ben genelde ilk olarak tercih ediyorum ama çoğu sitede ücretsiz kargo sınırını aşma ihtimaliniz var.

Buyrun bu da lamy tarafı. Baya çeşitlemeli bir örnek oldu işinize yarayabilir.

Allstarla safari arasında gövde dışında fark yok.

2 Beğeni

Teşekkür ederim, zahmet verdik hocam.
M bana daha uygun görünüyor. İnce uç olarakta preppy yeter.

Preppy’nin hem gövdesi hem de damağı dandik. Giriş kalemi olarak OK ama beklenti minimum olsun.

Fark yok, aradaki fark telife gidiyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Al Star 2024 ile bu 2023 Safari aynıysa şunu aparayım mı hocam?
Mürekkebi, pistonu, kartuşu. 1382 TL
Gerçi al star seti 1750 lira, farklı galiba.

1 Beğeni

Biri safari biri alstar, gövde farkı fiyatı etkiliyor.

1382 lira olan mis gibi set. Her şey var.

1 Beğeni

1. Yeşil mürekkebimiz hanemize hayırlı olsun. :smiley:
3 Beğeni

Teşekkür ederim hocam.
Bir tane alayım bari, preppy ile sevdim dolma kalem işini. Bakalım arada fark var mı ? :slight_smile:

Marka kalem indirim kodu yoktur dimi? :blush:
Dolma kalem ve yazı ile alakalı tavsiye edeceğiniz YouTube vs kanalı var mı?

1 Beğeni

Setlerin fiyatı ne iyiymiş. Ben de birkaç gün önce ilk kez Lamy Alstar aldım, dünden beri yazıyorum ve çok memnunum. :smile: EF uç istediğim için M uçlara göre bayağı kısıtlı bir renk skalası ve fiyat aralığı vardı ama.

Yazma işi oldukça keyifli tabii. Fakat sadece 2-3 kalem ve 2 çeşit mürekkep denemiş olmama rağmen kağıttan kağıta, kalemden kaleme ve mürekkepten mürekkebe fark edilir seviyede değişiyor yazma deneyimi, bu denli gözlemlenebilir olacağını düşünmemiştim hiç.

Youtube kanalı önerisi olan varsa benim için de makbule geçer, birkaç kanala baktım ama bu başlıktaki gibi “terimsel” öğretileri de olan bir içeriğe rastlamadım. :grimacing:

2 Beğeni

Amazonda ef alstar için uygun fiyatlar var. Umarım çok pahalıya almadın.

YouTube için de arama ile seçersin aslında. Türkçe içerik zayıf maalesef. Yabancı dilin var nasılsa, şu anahtar kelimeler ile arama yapabilirsin:

• Fountain Pen
  • FP nib types
  • FP inks

Öğretici olanlar genelde tüccarlar. Goulet, Atlas Stationary, Yoseka Stationary, Penchalet gibi kanallara bakabilirsin. Bir de kişisel kanalları olanlar var, Fountainpennetwork, Fountainpentherapy, Tata, KarynaLovesToPlan, Seemonway, Hemingway Jones gibi. Zaten 2 3 arama yaptıktan sonra YouTube öneriler ile bombalar seni. :slight_smile:

1 Beğeni

https://www.reddit.com/r/fountainpens/

1 Beğeni

Lamy’ler oldum olası renk renk olmalarıyla hitap etmiştir bana, EF seçenekler içinde cicili bicili bir renk olan Alstar 2024 Autumn Pink rengini beğendim. :blush: Piston ile 1400 civarı tuttu.

Yabancı kanallara da göz attım ama değerlendirmeye aldığım kalemlerin incelemeri için daha çok. Öneriler için teşekkür ederim, Youtube algoritmam zenginleşsin bakalım.

@birey Reddit kullanmayı becerebildiğim pek söylenemez ama en geniş yazılı içerik de Reddit’tedir muhtemelen. Teşekkür ederim. :slight_smile:

2 Beğeni

Aah ah :slight_smile:

2 Beğeni

Bu şiiri daha önce başka defterde paylaştım ama Tomoe River kağıdın performansı farklı.

Pelikan M400 White Tortoiseshell & J. Herbin Emerald of Chivor.

7 Beğeni

Diamine Anatolia. :blue_heart: :sparkles:

5 Beğeni

Daha dün hem Anatolia hem de Cappadocia mürekkeplerine bakıp Türkiye için limited edition yapmışlar, ben de bu mürekkepleri almak istiyorum diye düşünmüştüm, üstüne bu paylaşım geldi :upside_down_face: Çok güzel duruyor renk hocam. Bir üstteki mürekkep de aynı şekilde.

Bir üstteki renk dediğin aynı resimde üstte yer alan resim ise, onların ikisi de Anatolia. :smiley:

Anatolia normalde lacivert-mavi tonlarında. Ama ışık geldiği zaman gizli özellikleri çıkıyor ortaya. İki ayrı resim paylaştım çünkü hem düz halini hem de ışık vurduğu zamanki halini göstermek istedim. Mürekkepte gölge, revnak ve sim var. Bu açıdan Emerald of Chivor ve Pelikan Golden Lapis’i andırıyor. İlk 5 mürekkebime direkt girdi, bayıldım.

Bende Cappadocia da var. O da çok güzel ama biraz fazla koyu. 1-2 ton açık olsa müthiş olabilirmiş. Yukarıda ben veya @BiblofilYouTube paylaşmışızdır kesin.

Bunlar haricinde yine Diamine’dan Bosphorus Blue geldi. O da güzel ama çok bir numarası yok. Special Edition diye aldım, diğer ikisi kadar etkileyici değil.

Son olarak Stüdyo Ağaçkakan’ın Boğaziçi’nin Baharı isimli mürekkebi vardı yine Penfestte. Çok güzel bir teal. Ama henüz genel satışa açılmadı.

2 Beğeni