Yazım Gereçleriniz

Ambition’ı ben geçen sene çok uyguna almıştım. Şimdi baktım da fiyatları uçmuş. Gönderdiğin model sanırım Pearwood olan, ahşap gövde olduğu için o ekstra pahalı. :slight_smile:

Bendeki Ambition

:flamingo:

image

Bu fiyat farkına göre FC Loom tercih ederdim ben. Ambition ile aynı uca sahip.

Meteksan defter kullanmadım ama @Erdo gayet memnun. F/P canavarı. :slight_smile:

2 Beğeni

Bim den 19 TL ye bu defterlerden alabilirsiniz. Yazdıktan sonra performansı sizi de şaşırtacak.
Yine Meteksan’ın ürünü ve ilginç bir şekilde sadece BİM’lerde bulunabiliyor. Müthiş bir yazım hissiyatı ve neredeyse sıfır kanama.

2 Beğeni

Giriş seviyesi dolma kalem olarak Pilot Metropolitan’a bakabilirsiniz.

@Erdo Yakın zamanda Meteksan’ın 70gr kağıtlı defterini aldım, aynı markanın bloknotuna kıyasla çok pürüssüz bir yazım deneyimi yaşatıyor. Yalnızca kağıdın arkasına belli belirsiz bir gölge bırakıyor.

Her kalem aynı değil, uçlarda çok büyük varyasyon oluyor maalesef ama genel yorum yapmak gerekirse, hem Metropolitan hem de FC Ambition (Loom) olan birisi olarak FC’yi öneririm. Metropolitan da üzmez.

Fiyatını hatırlamasam da TWSBI Eco da çok güzel bir kalem. Çatlama vs. problemleri var deniyordu eskiden ama hala devam ediyor mu bilmiyorum. Onun haricinde her açıdan harika bir başlangıç kalemi. Tek kusuru, mürekkep seçiyor namıssız. :slight_smile:

1 Beğeni

Bende bu Journey serisi ve şu bloknotlardan var. İkisi de meteksan, ikisi de 70 gr ivory fakat aynı kalem ile ikisine de yazdığımda ortaya çıkan sonuçlar arasında çok fark var. Şu an Journey serisi defterler açık ara önde. Dediğiniz gibi bendeki 70 gr ivory bloknotlar da kanama yapabiliyor.

1 Beğeni

İyi sabahlar arkadaşlar, elimde Platinum Preppy, Lamy Safari, Twsbi Go, bulunmaktadır. Uygun fiyatlı üstümde taşımak için -“F - EF - 0.3” uçlu dolma kalem bakmıştım. Aşağıdaki linkde olan kalemi düşünüyorum. Üstümde taşırken sızma, vs gibi bir sorun ile karşılaşmam olabilir mi? Teşekkürler.

Ben daha hiç bu sorunla karşılaşmadım. Ancak kalem gerçekten kırıksa veya kartuş çatlaksa olabilir. Bu kalemleri bilmiyorum ama aldıktan sonra evde kullanın, bir kenara koyun, 24 saat içinde bir sızdırma olmazsa güvenle üzerinizde taşıyabilirsiniz bence.

Merhaba rıhtım halkı, yakında uçağa bineceğim ve internette dolma kalemler uçakta akabilir gibi bir bilgi gördüm. Binmeden önce kartuşu çıkaracağım ancak 2 tane sorum var ilki kartuş boş değilse ve çıkarırsam uçakta akma yapar mı? İkincisi ise kartuşu çıkardıktan sonra kalemin kartuş ile ucu arasındaki kısımda kalan mürekkep akabilir mi?

Bir dönem Lamy tasarımına benzeyen Jinhao kalemlerden ben de vardı.

Kartuş da olsa piston da olsa sızma yapıyordu. Mürekkep akıtıyordu ben de olan Jinhao kalemler.

1 Beğeni

Uçakta dolmakalemin akması bildiğim kadarıyla basınç farklılıkları yüzünden kalemin mürekkep haznesinde kalan havanın genlesip sıkışması yüzünden oluyor. Kartusta mürekkep az kaldıysa akma ihtimali daha fazla, mürekkep doluysa akma ihtimali düşük.

Dolu kartuşu kalemden çıkarıp uçağa binerseniz akabilir.

Akabilir.

2 Beğeni

Peki 2. Durumu önlemek için ne yapmam gerekir? Mürekkep bitene kadar kağıda sürmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

New Pen Day! :blush:

Uzun zamandır almak istiyordum, biraz fiyatı düşünce dayanamadım ve aldım. Faber Castell Ambition Cocos. İlk ahşap gövdeli kalemim, M uç. Yanına da Graf von Faber Castell Olive Green mürekkep aldım. Çok beğendiğim bir yeşil tonu oldu. Fotoğraf ekledim ama pek güzel çekemem çoğu zaman. :upside_down_face: Kalemse tabiri caizse kaymak gibi yazıyor. Sanırım elimdeki kalemler içinde Diplomat Aero ile birlikte en iyi çelik uçlu kalem.

4 Beğeni

En kesin yöntem kalemi suyla temizlemek ve boş bir kalemle uçmak. İndikten sonra yeni bir kartuş takabilirsiniz.

Daha önce kalem temizlemediyseniz YouTube’da nasıl yapıldığını gösteren videolar bol.

1 Beğeni

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi deneme yapıcam.

Diamine Inkvent Calendar - Gün 16-18. Yine extreme sheen yine kalp. Vibe mükemmel bir mürekkep. Tundra hem rengi hem standart bir mürekkep olması dolayısıyla biraz sönük kaldı. Winterberry de burada pek belli olmasa hoş bir simle parlıyor ama favorilerimden değil.

16. Gün - Tundra (standard )

1. Gün - Winterberry (chameleon)

1. Gün - Vibe (extreme sheen)

19-21. günlerde ise bir kokulu, bir standart ve yine bir extreme sheen mürekkep var. Tüm sette kokulu olan sadece iki mürekkep vardı ama ikisi de bu 52 gsm Tomoe River kağıtlarda diğer mürekkeplerden çok daha fazla kırçıllanma yaptı. Sanırım kokulu olması için kattıkları madde neyse böyle bir yan etkisi olmuş. Yine bu sayfanın da benim için yıldızı Cosmic Glow.

1. Gün - Fruit Cocktail (scented)

2. Gün - Potpourri (standard)

3. Gün - Cosmic Glow (extreme sheen)

Artık kalan 4 mürekkeple bir sonraki postta bu inkvent macerasını sonlandırmak üzere :slight_smile:

2 Beğeni

Anladım, çok teşekkürler.

1 Beğeni

Eskiden kalemmalem blog vardı severek takip ederdim. Hala var aslında ama son blog yazısı iki sene önceden kalma. Ondan öncekiler de epey seyrek 7-8 yıl önceki haline göre. Başka takip eden var mıdır kendilerini buralarda?

Jinhao ve diğer Çin üreticileri modeli birebir kopyalıyor, hiç affetmiyor. F/P ürünleri ama şans faktörü aşırı yüksek maalesef.

Hayırlı olsun, genel görüşlerini bekliyorum. Bende de var bu kalem ve Pelikan M200 ile birlikte en güzel yazan çelik uç bunda. Yağ gibi akıyor kalem. Feedback sevenler bu kalemi sevmeyebilir bu yüzden. Bu arada, bendeki kalemde şöyle bir durum var: Kalemi 2-3 gün kullanmazsam ya kuruyor ya da yazarsa başta aşırı yoğun yazıyor. 2-3 cümleden sonra normale dönüyor. Bakalım sendeki kalem de benzer bir şey yapacak mı? Ayrıca en çabuk kuruyan kalemim de bu. 3-4 gün kullanmazsam kuruyor, diğerlerinde olmuyor bu durum.

Heyecanla bekliyorum. Çok güzel bir serüven oldu hepimiz için, seneye belki ben de yaparım. :slight_smile: Son mürekkep Good Tidings’i aşırı merak ediyorum. Ayrıca en beğendiğin 3 (veya 5) mürekkebi de yazarsan sevinirim. Ya da işte en güzel simli, en güzel chamelion gibi de olabilir. Tamamen sana kalmış. :slight_smile:

Not: Kokulu olanlar kırçıllanma yapıyor ama genel gördüğüm yorumlarda bazı kişilerde yapmamış hatta bu sefer kırçıllanmayan kokulu mürekkep yapmışlar diyenler görmüştüm.

2 Beğeni

Teşekkürler hocam ben de çok eğlendim denerken, seneye de devam etmek istiyorum fırsat olursa. Denk gelirsek ikinci bir gözden yorumlar almak süper olur :slight_smile: Seri bittiğinde genel bir değerlendirme yapacağım. Bu kokulu mürekkepte oblik kalemi hiç baskı uygulamadan kullandığım satırda bile kırçıllanma gördüm ben. Son satır da cam kalem, sanki çok kalın uçlu bir kalem kullanmışım gibi dağıldı o da. Diğerleri hangi kağıtta hangi kalemlerle denemiş bir bakayım ben Reddit’e :sweat_smile:

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Ben kuruma ve yazarken atlama sorununu Esterbrook’ta yaşıyorum maalesef. :confused: Faber’i biraz daha kullanayım, burayı güncelleyeceğim.

1 Beğeni