Atlama sorunu bende Scrikss’te var. Bir de bazı kalemler bazı mürekkepler ile anlaşamayınca yapıyor. Kalem atlama yapınca kırıp atasım geliyor. Yazma zevkinin içine ediyor. Esterbrook atlıyor ise aldığınız yere iade edin bence. Tabii, öyle bir şansınız varsa.
Ambition bir kez yazmaya başlayınca atlamıyor, onun tek derdi, 3-4 gün bekleyince kuruması, ya da kurumazsa bile önce normalden koyu yazıp sonradan düzelmesi. Umarım sende olmaz bu sorun.
Son olarak ergonomisi nasıl kalemin? Ben dengesi ve tutuşunu çok beğeniyorum. Ahşap olması da ayrı keyiflidir diye düşünüyorum.
Aynen dediğin gibi, yazasım gelmiyor benim de. Birkaç tane Jinhao falan atmışlığım var benim bu yüzden. Nispeten ucuz kalemlerde uğraşmaya gelmiyor.
Sarı Kalem’den aldım Estie’yi. İki kere gönderdim, ilkinde ucu değiştirip gönderdiler ama aynı sorun devam etti. Üstüne kapak kapanırken ses yapmaya da başladı. İkinciye gönderdim, güya kalemi yenisi ile değiştirdiklerini söylediler ama kalemde olan yüzeysel çiziklerin yeri bile aynıydı. Biraz zaman vereyim, yazayım belki düzelir diye bekliyorum ama olmuyor. Farklı mürekkeplerle de denedim.
Ergonomisi iyi kalemin. Normalde tutma yeri varsa kalemin oradan tutup yazmayı severim ama bu kalemde gövdeden yutarak yazıyorum. Ahşap olduğundan daha iyi bir tutuş sağlıyor sanırım. Kalınlığı ve ağırlığı tam yerinde. Kapağı ağırca ama hiçbir kalemi kapağını arkaya takıp kullanmadığımdan sorun olmadı.
Biraz dert yanayım. Daha önce kullanmadığım markaları ara ara denemeye çalışırım hep. Noddlers da adını pek duyduğum (meşhur, çıkmayan bir mavi mürekkepleri vardı sanırım) ama hiç denemediğim bir markaydı. American Aristocracy’nin o mor rengi inanılmaz hoşuma gitti fotoğraflardan, alayım dedim. Öncelikle iyi yanını yazayım, inanılmaz hızlı kuruyor. Tomoe River kağıtta da bile neredeyse anında kuruyor. Ama neredeyse kullandığım her kağıtta (Yu-Sari, Tomoe River, Nuna, Leuchtturm, Apica) hem kanama hem de kırçıllanma yapıyor. Hatta Tomoe’de kanamayı geçtim, sonraki sayfaya bile bulaşıyor. Kanamanın minimum, kırçıllanmanın olmadığı tek kağıt Ayush idi. Bu kağıtta da renk pek hoş durmuyor. Yani elimde koca bir şişe nasıl kullanacağımı bilmediğim bir mürekkep oldu.
Noodlers denediğim tüm mürekkeplerde aynısını yaptı maalesef. Sharpie gibi solvent bazlı mübarek sanki. Gereksiz bir marka bu haliyle benim için şu anda maalesef.
Genel olarak Noodlers’ın sorunlu olduğunu duysam da ben hiç sorun yaşamadım. Bende Noodler’s Habanero var şişe olarak, daha önce de sample almıştım birkaç tane ama hiçbiri dediğiniz kadar sorun çıkarmadı hatta aklımda kalmadığına göre hiç sorun çıkarmamış da olabilir. Vakit bulursam Habanero’yu belki birkaç kağıtta denerim Kakimori uçla.
Sonunda serinin sonuna geldim 22-24. günlerde nispeten daha soft renklerde ama simden ödün vermeyerek yapmışlar. Favori sayfam olmadı ama Pine Needle çok güzel bir yeşil tonu. Good Tidings ise extreme sheen olduğu için beni çok heyecanlandırmıştı ama maalesef biraz sönük kaldı. Tam karşıdan siyaha çok yakın, belki biraz morumsu bir mürekkep. Doğru ışık altında koyu yeşil parıldıyor ama fotoğraflarda altın sarısı çıkmış o da.
Bu mürekkep denemelerinden sonra favorilerim Vibe ve Cosmic Glow oldu. Chilly Nights ve Baltic Breeze de extreme sheen olmayan favorilerimden. Bazı incelemelere baktığımda insanların bu seneki sheen ya da shimmer yoğunluğundan çok hoşlanmadıklarını gördüm. Benim içinse tam tersi, zira standart mürekkeplere her zaman ulaşabilirim gibi geliyor. Tabii yine de öznel bir mesele. Umarım seneye de böyle değişik mürekkeplerden görürüz diyerek kapatıyorum
Standart Diamine. Ben Taksim’deki Panter’den aldığım zaman bazen mürekkebin asıl kutusunu bulmaya üşeniyorlar. Elinin altındaki ilk kutuya koyup veriyorlar mürekkebi. Oxblood’ın kutusunda Onyx Black; Eau de Nil’de de saçma sapan başka bir şey yazıyor.