Platinum #3776 Maki-e River, F uç. Mürekkep: Mont Blanc Cool Grey. Kalem tam kıvamında bir feedback veriyor, F olmasına rağmen de ıslaklığı yeterli. Gerçi bunda mürekkebin de etkisi var. Boyut ve ağırlık olarak tam istediğim gibi. 3 sayfa bir şeyler karaladım, en rahat yazabildiğim kalemlerden biri oldu.
Bir de atlama yapan Esterbrook Estie Back to the Land serisinden bir kalemlim vardı. Sağ olsun, Sarı Kalem istediğiniz bir modelle değiştirebilirsiniz dedi. Aşağıdaki rengi seçtim ben de.
Kaweco Piston aldım ama pek de memnun olduğum söylenemez. Sebepleri:
Bu paraya plastik gövde ayıp olmuş
Piston hariç düz plastik sport ile birebir aynı. Sırf pistona 2 3 kat para vermek saçma (bence)
BB uç diye aldım ama bendeki başka bir B uçtan ince yazıyor. 2025 yılında hala bir standart yakalayamayan uç endüstrisine buradan selam olsun.
Karin kağıt kullandım örnekler için. Gölge konusunda muazzam ama diğer konularda zayıf bir kağıt, zaten aslen hat için üretilmiş. Ayrıca referans olması açısından forumun resmi mürekkebi, canımız ciğerimiz Blue Black’i de ekledim.
Bence çok güzel kalem ama fiyatı çok arttı. Bir de yanlış bilmiyorsam FB Loom aynı uca sahip ve daha ucuz. Bu durumda, eğer Loom tasarımı da hoşuna giderse, hem daha ucuz olması hem de farklı bir kalem olması açısından daha iyi bir tercih olabilir.
Şu anda elinde neler var? Belki envanterini bilirsek ona göre de yorum yapabiliriz. Altın uçlu kalemlerin var mı mesela? Hazır Ambition reis gitmişken belki bu, altın uçlara geçmen için bir işaret de olabilir.
Aynen yüksekmiş fiyatı bayağı. Bir de desenine göre değişiyor fiyatı, beğendiğim desenler 80-85 kağıda satılıyor. Ben cimriyim hocam, benim elim varmıyor bunları ödemeye
Cimrilik demişken;
Altın uç falan beni bozar hocam hahahaha. 50 oyro civarından sonra benim memur çocuğu içgüdülerim alarm vermeye başlıyor.
Taşınma sürecinde bir takım kayıplar verdik hocam. Nerde olduğunu bilmediğim bir kaç kalem falan var hala (2x scrikks, ve Parker Vector hatırlıyorum ). Şu sıralar Lamy Safari, Pilot Cocoon ve Faber Castell Grip (dolmakalemi de varmış bunun, kırtasiyede görünce yapıştırdım) üçlüsünü aktif kullanıyorum ama. Bu ayarda klas, mürekkebi esirgemeyen kalem öneriniz varsa alırım
Hocam Alaman malından devam et bence. Hem orada bir tık daha da ucuz olabilir, hem de genel olarak mürekkebi pek esirgemez. Dandiği, çürüğü, çarığı da nadirdir. Üzmez.
Sen git ayda 20K öyro kazan, kaleme 100 öyro verme.
Şaka bir yana, Almanya’daki fiyatları bilmiyorum ama Ambition fiyatı civarında TWSBI Eco olsa gerek. Gövdesinin kırılma probleminden bahsediliyor ama onu aşmışlardır şu ana kadar diye düşünüyorum. Bende var, hiçbir sorun da yaşamıyorum. Garanti olsun dersen de aliminyum versiyonu da var. Harika bir kalem, ergonomisi, şeffaf gövde olması ve ucuyla tam bir F/P canavarı.
Kaweco var yine Alaman üretimi. Farklı modelleri var, onlara da bakabilirsin.
Fiyatını bilmesem de eğer bütçene uyarsa Pelikan M200 (çelik uç) veya M400 (altın uç) de alternatiflerden olur. M200 çelik olmasına rağmen harika yazıyor. M400 de Pelikan’ın giriş altın uçlarından.