Yazım Gereçleriniz

Fiziksel ürünlerde olabildiğince Alman/Japon ekolünden şaşmıyorum ben de hocam hahaha.

Keşke… Amerika mı burası hocam :smiling_face_with_tear: Gerçi o kadar alsam da bence ben vermezdim kaleme 100 kağıt…

Bunu sağda solda görür oldum ya. Sanki birileri mürekkep kanalları geniş falan diye övüyordu. Bir bakınayım. :thinking:

Kaweco sportlara aslında sulanıyorum bazen. Eşim benden çok sulanıyor ama (onu da zehirledim). Eğer o kendine alırsa bi bakarım kendime de alayım mı diye hahaha. Hor kullanılabilecek ufak bir şey olması bence bayağı büyük bir artı.

M200 fiyatları beni bozar gibi. Bir de bu tip kalemlerde problem, kırtasiyede görüp elleyip denemek için fazla pahalı olması. İnsanın bizzat denemeden de commit edip sipariş edesi gelmiyor. Ama hanıma çıtlatılırsa bir özel günde vesairede hediye olabilir belki, neden olmasın :roll_eyes:

2 Beğeni

Sportlar cep kalemi diye geçiyor, yani küçükler ve kapaklarını takmadan kullanmak biraz zor. Hele eller büyükse imkansız gibi. Kalemi hızlı kullanmak için çok uygun değil. Onun yerine Student gibi daha uzun modellerine bakılabilir.

Oralarda mutlaka deneme yazısı yaptıran yerler vardır. Bir deneyip uygun olup olmadığına bakılabilir ama fiyat konusuna bir şey diyemem pinti reis. :slight_smile:

En güzel kalem edinme yöntemi. :slight_smile:

Bence çok güzel bir kalem, yazması aşırı rahat, tutuş konforu da öyle. Temizlemesi, şeffaf olması şusu busu derken müthiş bir paket. Tek problemi, mürekkep seçiyor meret. Her mürekkeple anlaşamıyor, aksi biraz.

1 Beğeni

Aslında bu amacıma uygun sayılır hocam. Ben bir tane de biraz daha hor kullanmalık kalemim olsun istiyorum esasen. Yani bu kalemi Ambition’ın ikamesi olarak değil de, ondan bağımsız farklı bir use case için düşünüyordum. Çantaya falan koyarken aman düzgün dursun sabit olsun diye düşünmeyeyim fırlatıp geçeyim vs. vs. o iş için uygun gibi gelmişti sport. Ama student de bu amaç için fena olmaz gibi geliyor. Hatta dediğin gibi boyut itibariyle daha iyi olabilir. Kırtasiyeye gidince elleyeyim onu hahaha.

Valla öyle. :roll_eyes:

Buna bakınayım ya. Yalnız nasıl mürekkep seçtiğini anlamadım hocam. Kastın golden sands falan türevi şekil şukul mürekkepler mi, yoksa alet dümdüz siyah Pilot mürekkeple arıza falan mı yapıyor :thinking:

1 Beğeni

Her kalem hor kullanılabilir bence :slight_smile: Burada kastım şu, Sport’u kapaklı kullanman gerekecektir muhtemelen. O işlev sorun çıkarmayacaksa Sport daha popüler bir model. Bunların bir de Al-Sportları var alüminyum kasa olan, onları da inceleyebilirsin ama plastik gövdelerde sorun duymadım ben.

Düz mürekkepler ama Pilot şu ana kadar kullandığım en akışkan mürekkeplerden, sorunlu kalemlerim bile Pilor Iru mürekkeple sorunsuz yazıyor. Mesela en son KWZ Honey çektim TWSBI’ye, sıkıntı yok ama Sailor Tokiwa Matsu’daki gibi yağ gibi akmıyor da. Her mürekkepte aynı performans vermiyor ama bendeki kalemin ucuyla da alakalı olabilir bu tabii.

1 Beğeni

Hocam ben yine de IT departmanına anakartın niye fuyu-gaki tonunda ışıldadığını açıklamak zorunda kalmamayı tercih ederim :sweat_smile:.

Kapakla bir problemim yok ya, bence oluru var kullanılır her türlü. :thinking:

Ama bu sıkıntıymış. Ben mürekkebimden kısılsın istemem :roll_eyes:.

1 Beğeni

Şu şişenin güzelliği yeter:

10 Beğeni

Hepsi çok keyifli mürekkepler.

11 Beğeni

New pen day! :fountain_pen:

İşte karşınızda Pilot Capless kopyası olan Jinhao 10. :slight_smile:

6 Beğeni

Faber Castell Ambition ve J. Herbin Poussiere de Lune.

Pelikan M200 ve Ambre de Birmane.

3 Beğeni

Vakum dolum sistemli ve stub uçlu Narwhal original plus, coloring kartela, silikon gres ve pirinç levha.

5 Beğeni

Bu başlığı kaçırmamaya çalışıyorum. Güzel bir yazım yok o yüzden sizlere yani güzel yazanlara imreniyorum. İtiraf etmem gerekir ki izledikçe kafam karışıyor. Hangi kalem hangi üç hangi mürekkep vb. Ve en son verdiğiniz resimdeki pirinç levhanın ve gres yağının ne işe yarayacağını anlayamadım…

1 Beğeni

Güzel yazı ya da kaligrafi başlığı değil ki üstat. Kaldı ki öyle bile olsa paylaşarak gelişebilirsin bence. Hiç öyle yazım kötü diye düşünme. Yazı, kalem, mürekkep vs. hepsi araç burada.

Bunun belirli bir formülü yok maalesef. Çok fazla değişken var. Ayrıca zaman içerisinde tercihler de değişiyor. Ben mesela ilk başlarda F uç severken şu an B, BB uç filan bakıyorum, custom grind’leri inceliyorum. Hep deneme yanılma kısacası ki zevki de orada.

Diğer sorulara Kemal Hocam yanıt verecektir. :slight_smile:

1 Beğeni

Başlığa ince uç sevdası ile girip M ucu daha keyifle kullandığımı fark ettiğimde kendime şaşırmıştım, tek olmadığımı duymak sevindirdi. :melting_face:

1 Beğeni

Bu genel bir tavır sayılabilir aslında. Kurşun kalemden dolayı ince uç ile başlanır, sonra mürekkep ve feedback sebebiyle kalın uca kayma olur. Sonra tekrar ince uç derken böyle keyifli bir döngüye girilir. :slight_smile:

2 Beğeni

Pirinç levha zaman içinde dolmakalem ucundaki yarikta biriken kağıt liflerini temizlemek için . Ayrıca bazı kalemlerde yarık çok dar olursa kupkuru yazar, bu pirinç levha ile biraz genisletirseniz daha ıslak yazar.

Silikon gres ise zaman içinde kuruyup takılmaya başlayan piston mekanizmaları için. Kayinpederimden hatıra kalan eski, pistonlu bir kalemim var. Gövdesinin içine biraz silikon gres surdugumde çok daha rahat bir şekilde mürekkep çekebileceğim.

Kısaca eski kalemlere bakım yapmak ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için.

4 Beğeni

Pelikan M400 White Tortoiseshell ve Diamine Sherwood Green.

Şiir ise Ziya Paşa’ta ait bir gazel.

5 Beğeni

Ferris Wheel’dan LOTR kalem ve mürekkep serisi geliyormuş. Henüz ortada bir şey yok, gelecek ay Kickstarter kampanyası başlayacakmış ama kalemler de çok hoş görünüyor şimdi.

5 Beğeni

Uzun zamandır bu tonda bir yeşil kalem istiyordum olabilecek en iyi seriyle geldi.

1 Beğeni

Bir süredir ince ve çok pahalı olmayan bir kalem istiyordum. Pelikan Ineo’yu çok beğendiğim için konvertor uyumlu olmasa ve kartuşlu kalem kullanmayı pek sevmesem de aldım. Mürekkep Faber-castell Olive Green.

Kalemin hissiyatını çok sevdim. Uç da fena değil gibi ama yarım saate yakın bir süredir yarım yamalak yazabiliyorum. :smiling_face_with_tear: Atlama mı yapıyor yoksa utandı mı acaba, açılınca düzelir mi? :smiling_face_with_tear:

4 Beğeni

Geçmiş olsun. İşte böyle olunca o kalemi tutup fırlatasım geliyor benim ama temizleyip başka bir mürekkeple deneyince de genelde çok daha güzel çalışıyor.

1 Beğeni