Kitap: Küçük Prens
Kalem: Leonardo MZG 2.0 - The Art of Guilloché IRIS (Stub)
Mürekkep: Monteverde Napa Burgundy
Not: Yanıt verdiğim gönderiler zincir şekilde başa doğru gidiyor. Kitabın önceki sayfaları için takip edebilirsiniz.
Kalem: Leonardo MZG 2.0 - The Art of Guilloché IRIS (Stub)
Mürekkep: Monteverde Napa Burgundy
Not: Yanıt verdiğim gönderiler zincir şekilde başa doğru gidiyor. Kitabın önceki sayfaları için takip edebilirsiniz.
Kalem: Kaweco Piston (BB)
Mürekkep: Vinta Blue Lucia
Diamine İnkvent - Midnight Hour
Vintage Pilot 78G Medium
Clairefontaine 90gsm
Markanın İnkvent calendar serisinin revnaklı mürekkeplerinden bir tanesi. Bu tarz ultra revnaklı mürekkepler de diamine maalesef bir miktar hızlı kuruma yapıyor uçta. 1-2 gün bekleyen ince uçlu kalemlerde zor yazıyor. Bendeki M ama Japon olduğu için devamlı kuruyordu maalesef. Bu şişeyi elden çıkartabilirim zira bence bu renk tonlarını tükenmez kalemlerde bile görebiliyoruz. ![]()
Kalem: St. Dupont Fidelio (M)
Mürekkep: Diamine Anatolia ![]()
Yazıları Uygulamalar yardımı ile yazıyorum genelde.
Fiziki de yazmak isterdim ama birinin eline geçmesini istemem. Ama bazı yazarlar okumadığını bildiği için yazarlar.
Fakirlik… ![]()
Şaka bir yana rengi tatlı diye aldım. Hepsiburada hediyesi ile 50 TL’ye geldi. Tüm renkleri tamamlayacağım.
Bu arada Parker Jotter ile de öyküleri döktürüyorum, akıyor. Bilinçdışım “siyah” da olsa güzel malzemeleri mürekkep aracılığıyla kağıda iyi şekilde aktarıyor. ![]()
En son baktım rengi daha da koyulaşmıyor. Takmamaya başladım. Mis gibi… Gotik gotik geçiniyorum ![]()
Hocam pilot custom 845 ne zaman geldi haneye? Göz açıp kapayana kadar bir grail kapiyorsun ![]()
Yok ya öyle göz açıp kapayınca değil, uzun süredir kovalıyordum bunu. Zaten ha denince anılacak bir kalem de değil. ![]()
Bir de bazı kalemleri elden çıkarıcam. Bir sürü kalem de olsa dönüp dolaşıp aynı kalemleri kullandığımı fark ettim, o yüzden kalanları satıp toplamda 5’e kadar inmek istiyorum. Satılırsa tabii, ondan da emin değilim.
Satılık kalem var. ![]()
Hangileri? Satılık Preppy deme şimdi ![]()
Leonardo alana Preppy hediye. ![]()
| Marka | Model | Renk | Uç | Uç Materyali | Mekanizma |
|---|---|---|---|---|---|
| Faber Castell | Ambition | Flamingo | M | Çelik | Kartuş |
| Hongdian | Black Forest | Karbonfiber | M | Çelik | Konvertör |
| Jinhao | X850 | Siyah | M | Çelik | Konvertör |
| Kaweco | Perkeo Kaligrafi | Füme | 1.1 - 1.5 - 1.9 | Çelik | Kartuş |
| Kaweco | Sport | Siyah | F | Çelik | Kartuş |
| Lamy | Al-Star | Petrol Blue | M | Çelik | Kartuş |
| Narwhal | Classic | Rose Gold | F | Çelik | Piston |
| TWSBI | Eco | Siyah | M | Çelik | Piston |
| Parker | 51 | Siyah Sarı | M | Platin | Eski Vakum |
| Pelikan | M200 | Golden Beryl | F | Çelik | Piston |
| Pelikan | M400 | White Tortoiseshell | M | Altın | Piston |
| Platinum | 3776 Century | Siyah | M | Altın | Kartuş |
| Sailor | Pro Gear Slim | Beyaz & Altın | F | Altın | Kartuş |
| Sheaffer | Targa | Siyah | M | Altın | Konvertör |
| Leonardo | MZG | Guilloché Indigo (Galen) | Stub | Çelik | Piston |
| Caran D’ache | Geneve | Brown Swirl | M | Altın | Konvertör |
| Omas | Bologna | Lacivert | B | Altın | Piston |
Omas neden satılık? Pistonlu, b uç, 14k, daha ne olsun? Çok mu feedback var?
Hiç feedback yok. Kaymak gibi kayıyor. Rengi de harika. ![]()
Sayıyı azaltıyorum. Onla yazmaktansa 3te 1 fiyatında olan Dupont’la daha çok yazdığımı fark ettim. Bu sebeple bu hikayede yanan Omas oldu. ![]()
Bu arada ilgilenenler için listenin başındaki çelik uçlu kalemleri tavsiye ederim. Kaweco, lamy güzeldir. Bende halihazırda bulunduğu için ben ilgilenmiyorum. ![]()
Ben pek anlamam kalemlerden. İmrendiğim halde hiç dolma kalemim olmadı. Ama nedense bu sıralar böyle bir dolma kalem sahibi olma isteği doğdu içimde. Listede Sheaffer marka kalemi beğendim. O veya sizin önerebileceğiniz başka bir kalemi satın almak isterim.
Sheaffer, lamy al-star, twsbi eco, kaweco sport ve narwhal classic gönül rahatlığıyla onerebilecegim kalemler. Model olarak beğenirseniz ve fiyatta anlasirsaniz hiçbiri üzmez.
Edit: Pardon bana sordunuz sandım. ![]()
Yanlışlıkla cevap yazmak için sizin mesajı işaretleyen bandim. Sonradan düzelttim ama hitap ilk yazdığım mesajda sizeydi sizin bir hatanız yok. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Merhaba. Ben de siz gibi hiçbir şey bilmiyordum. Hatta konuyu görünce dolma kalem kullanan kaldı mı ya diye düşünmüştüm başta.
Sonra sora sora öğreniyorsunuz.
Başlangıç kalemi biraz bütçeye göre değişen bir kavram. Kimisi 100 liralık Scrikss ile başlıyor kimisi de 20 bin liralık Montblanc’lar ile. Bütçenizi söylerseniz ona göre tavsiyede bulunabiliriz.