Yazım Gereçleriniz

Ayrıca insanların ne güzel el yazıları var yahu. Güzel el yazısı olan insanları hep kıskanmışımdır. :confused:

Şekil 1a: iğrenç el yazım. İnanır mısınız, bu en düzgünüydü. Filmlerdeki psikopatların karalamalarına benzemeyen sayfa bulmak için baya aradım.

edit: Yazıya tekrar bakınca self aware oldum biraz. Yarı türkçe yarı ingilizce yarı pseudocode saçmasapan yazı içeriğine çok takılmayalım lütfen. Düşünürken yardımcı olduğu için not alıyorum genelde, bu rezaletin sebebi o. :frowning:

5 Beğeni

O kadar olmasa da ben de severek kullanıyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Bu nedir, graph search mü? :slight_smile: Travelling salesman dedim önce ama il/ilçe bozdu işi.

1 Beğeni

Uzaktan bir akrabası hocam. :grinning:

1 Beğeni

Oldum olası güzel yazı yazmayı çok sevmişimdir. Uzun zamandır da kaligrafi ya da “lettering” denilen farklı yazım tekniklerini denemek istiyordum. Yeni yeni izlediğim videolarla bir şeyler deniyorum. Sonuçlar mükemmel olmasa da denedikçe elim alışıyor gibi. Hadi bakalım :blush:

19 Beğeni

Çok güzel rengarenk :slight_smile:

Devamını dileriz.

2 Beğeni

Güle güle kullanın.Acaba Ambition’dan memnun musunuz?

1 Beğeni

Çok güzel kalem hocam. 5 yıldır aktif kullanıyorum. Yapımı sağlam, orası burası gevşemedi. Çok güzel yazıyor zaten, tutuşu da güzel. Taşımaya da müsait çıtkırıldım değil alet.

Ben en çok mürekkepte cimrilik yapmadığı için seviyorum. Yukardakiler Lamy için de geçerli (hatta lamy’yi 6-7 yıldır kullanıyorum yanımda gezdiriyorum vs. hala taş gibi) ama lamy sanki biraz mürekkebe cimrilik yapıyor. Ben ıslak/doygun/dolgun (artık ne deniyorsa buna) yazmasını seviyorum kalemin o açıdan daha hoş.

2 Beğeni

Hocam siz bu işleri bilen yetkili bir abiye benziyorsunuz. Ben geçenlerde gaza geldim diamine golden sands aldım. Böyle bi bokluk olacağını tahmin ettiğimden benim ucuz scrikss’lerden birinde denedim mürekkebi, ve sanırım kalem öldü tıkanıp. Bu tarz mürekkepleri güvenlice kullanabileceğimiz kalemler biliyor musunuz? Gugılladım biraz ama ya pek ulaşamayacağım (daha doğrusu ulaşmak için uğraşmak istemediğim) ya da baya pahalı kalemler önermiş insanlar sanki.

1 Beğeni

:smile: estağfurullah :slight_smile:

Ben shimmering temelli mürekkepleri çekmem kalemlerime. Sonuçta partiküller var içinde ve kalemlere zarar veriyor bu durum. Evet damak akışı fazla ve kalın uçlu kalemlerle daha uygun görünse de onlara da zararı var bu tip mürekkeplerin. Özellikle uzun vadede sorun yaşarsınız.

Öldü demeye gerek yok hemen ya. Bir damla bulaşık deterjanı damlatın içme suyuna, 1-2 gün beklesin ölen uç içinde. Muhtemelen partiküller sökülecektir.

2 Beğeni

6 Beğeni

Yeni kalemlerim.Parker 45 satın almıştım.Diğer ikisi hediye olarak geldi.

2 Beğeni

Çok geç kalıp üşendiğim bir şey yapıyorum ve hâlâ üşeniyorum. :sweat_smile: Her iki kağıtta tonlar farklı duruyor. Birisinde sulu boya gibi yayılırken ötekinde tok duruyor. Birisindeki renk tonu ötekisinde daha kötü. :thinking: Kağıt her değiştiğinde kontrol etmek lazım demek ki. Birisi 120 gr monalisa sulu boya kağıdı diğeri de 300 gr Daler Rowney. Acaba Canson 300 gr nasıl durur veya Canson 250 gr Illustration kağıdında nasıl duracak? Oturup hepsine çizik atmak lazım. :expressionless:

Ekleme: Bıraktım yarıda. :buyucu:

Ekleme2: Acele acele bitirdim.

6 Beğeni

E çok normal :slight_smile:

Boşuna mı dünyanın bir ucundan kağıtlar getiriyoruz biz yahu :slight_smile:

Sadece gramajla ilgili değil bu durum. Kağıt bambaşka bir derya.

1 Beğeni

Elbette kağıdın cinsi, markası, gramajı, kalitesi vb gibi konular var. Bazı ucuz kağıtlar resimde çok beklenmedik sonuçlar verebiliyor. Monalisa marka ciddi anlamda çok ucuz fakat sulu boya söz konusu oldu mu güzel sonuçlar veriyor fakat ince olduğundan bozulmalar olabiliyor. Dikkatli olmak lazım.

1 Beğeni

Yüksek gramajlı kağıtlara hakim değilim pek, yardımcı olamıyorum o yüzden :frowning:

1 Beğeni

Hadi bir şantiye güncellemesi yapalım hanidir(hanidir hemşireme bakarsın dublajına selam olsun) merakta kalmışsınızdır :smile: @Agape @isos81

7 Beğeni

m’leri w gibi yapmanın özel bir anlamı var mı? :slight_smile:

2 Beğeni

Yok yukarı aşağı yukarı aşağı :smiley:

3 Beğeni

Ben de hep m’leri w gibi yazarım. Daha kolay oluyo öyle yazınca bana göre. :grin:

1 Beğeni