Yazım Gereçleriniz

50 ml şişesi 850 TL ve şu anda stoğu tükenmiş durumda. Açık mavi, açık yeşil ve eflatun tonları olan bir mürekkep. Ben ancak uzaktan bakabilirim :slight_smile: Fakat insan alamasa bile merak ediyor. Ben bir de arkasındaki mühendisliği çok merak ediyor ve hayranlık duyuyorum.

2 Beğeni

Ben de az önce inceledim ama bana renkler çok açık geldi. Uzun vadede ileriye dönük ne kadar okunabilir kalır kestiremedim. Bu arada Jinhao ile Lamy arasındaki kahverengi performansından sonra kader beni aşağıdaki kaleme doğru itiyor.

https://www.amazon.com.tr/Jinhao-159-büyük-altın-Spitze-mürekkepli/dp/B071LMKNCC/ref=sr_1_35?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=1QTLWX1CNRI13&keywords=jinhao&qid=1689683336&sprefix=jinhao%2Caps%2C183&sr=8-35&th=1

1 Beğeni

Bu metal ve biraz ağır bir kalem. Montblanc 149’un metal kopyası gibi.

x159 ise ölçü olarak aynı ama plastik. Montblanc 149’un birebir klonu. Sadece ucu çelik, altın değil. Bende siyahı var, çok memnunum.

Yine de hocam bence biraz bekle. Hem elindeki kalemlerin tadını çıkar biraz, hem de uçlar mürekkepler biraz daha deneyimin olsun.

3 Beğeni

Elim ayağım titriyor. Daha aldıklarımı göstermedim bile. :smile:
Şaka bir yana haklısınız. Biraz beklemede kalmalıyım.
@isos81 sen bi sessize aldın kendini ya , hayırlısı.

1 Beğeni

Sessize almadım (keşke alsaydım :frowning_face:), yazıyorum ya. :sweat_smile:

Hiçbir malzeme gelmedi henüz, o yüzden beklemedeyim. Ama kargo çıkmış, yarın gelir muhtemelen.

Bekleme bekleme, beklersen bir daha bulamazsın bu fiyata. :smiling_imp:

2 Beğeni

Yok canım o eşiği dün gece atlattık. Bir dahaki prime günlerini bekliyoruz. Bu süreçte biraz daha tecrübe de kazanalım.

1 Beğeni

Pilot kalemleri ben Türk, Scrikss’i ise yabancı zannederdim. Bu Pelikan filan Türk markası mı veya başka hangi Türk markaları var?

1 Beğeni

Pelikan Alman markası. Scrikss dışında Türk üreticisi var mı ben de bilmiyorum.

2 Beğeni

Türkiye’de kalem üreten “benim bildiğim” üç marka var: Scrikss, Kilk, Stüdyo Ağaçkakan. Scrikss seri üretim. Diğer ikisi el yapımı.

Heh! El yapımı dolmakalemler kategorisini de açmış oluyoruz böylece :smiley: Derya deniz demiş miydik?

Bunların dışında dolmakalem aksesuvarları ve deri malzemeleri üreten Galen Leather da tanınmış ve saygıdeğer bir Türk markasıdır.

(Ufak tefek dolmakalem üreten başkaları da var ama onlar genellikle “kit” kalem denilen türden. Pirinçten tutma yeri ve üzerinde “iridium point” yazan bu uçlarıyla bu kalemlerin pek bir numarası yoktur. Tavsiye etmem.)

(Unutmuşum! Adel de Türk markasıdır. Anadolu Grubu’nda. Eskiden giriş modeli bir dolmakalem üretiyorlardı ama galiba artık dolmakalem üretmiyorlar.)

3 Beğeni

Galen Leather’a bir iki kez girdim. Oradan hiç bahsetmiyorum bile. Baya premium düzey zira.

1 Beğeni

Çok ilginç ve acıklı bir hikâyesi var o markanın. Ürünleri de gerçekten iyi.

2 Beğeni

Pelikan’ı da Fransız bir şirketler grubuna sattılar birkaç ay önce. Gelir şimdi kârlılık için kaliteden verilen ödünler :frowning:

2 Beğeni

Özel bir durum değil ise… :roll_eyes:

1 Beğeni
2 Beğeni

Scrikss Heritage ne oldu ya, açılıp denenmedi mi hala? Biz daha mı çok merak ediyoruz acaba? @Erdo

Bu arada şu Ankara’daki Moda Kırtasiye ile görüştüm, tester kalemleri yokmuş (varmış da deneyenler mahvetmiş uçları). Ayrıca stokta görünen renklerin çoğu yokmuş, ellerindeki tek model de M uç imiş. Bozdu moralleri. :frowning:

Edit: @Erdo tam senlik şu set. :slight_smile:

1 Beğeni

Prime day yoğunluğu, sabah kargoya verildi dediler. Büyük ihtimalle yarın gelecek artık.

2 Beğeni

Sheaffer 300 modeli nasıl hocam, kullandın mı hiç?

1 Beğeni

Hiç kullanmadım.

1 Beğeni

Hey yavrum hey. Nereden nereye…

2 Beğeni

Konuyu alıcı gözle baştan beri okuyorum. Ne cevherler var bir bilseniz, yüzümde bir gülücükle okuyorum hepsini. Mesela bir örnek. :slight_smile:

2 Beğeni